Algae e fai ma fafie o le lumana'i? O le peti a Mazda

Anonim

Na valoia e Mazda e oo atu i le 2030 e tusa ma le 95% o taavale o le a gaosia o le a faʻaogaina se afi afi faʻatasi ma nisi ituaiga o eletise. O lona uiga o le suauʻu suasusu o le a faʻaauau pea ona avea ma taʻutaʻua i totonu o pisinisi seia oʻo i le (a itiiti ifo) 2040. suau'u ola e fa'atatau i algae ia matua fa'aitiitia le fa'aosoina o le CO2.

Aisea e fa'avae ai le ga'o e fa'atatau ile algae? O nei mea e faʻafefe CO2 ao latou tuputupu aʻe ona o le faagasologa o le photosynthesis, e tusa lava pe a uma ona faʻaaogaina e fai ma suauʻu, o le a tumau pea le maualuga o le CO2 i le tulaga tutusa.

Mo le Mazda, lea e faamanatuina lona selau tausaga i lenei tausaga, o lenei biofuel e taua tele mo le ausiaina o le carbon neutrality i totonu o taavale ma afi afi i totonu.

Mazda3

O a ni tulaga lelei ole suauu olaola ole algae?

Algae-based biofuel, poʻo le micro-algae, e tusa ai ma le Mazda, e tele mea lelei e pei o se suauʻu vai faʻafouina.

Fa'asoa i la matou nusipepa

O nei mea e mafai ona ola i luga o eleele e le talafeagai mo faʻatoʻaga, e mafai foʻi ona ola i punavai fou e itiiti se aʻafiaga ia i latou, ma e mafai ona gaosia e faʻaaoga ai le suavai leaga poʻo le masima. O le avea ma algae, e moni lava, e mafai ona fa'aleagaina ma a tupu se masaa, e matua le afaina lava i le siosiomaga.

E pei o fofo uma na matou vaʻaia i tausaga talu ai, mai le faʻafouina i suauʻu gaosia, e taua foi le faʻaleleia o vaega o lenei tekonolosi e pei o le gaosiga ma le faʻaitiitia o tau ina ia mautinoa ai le maua atili o lenei fofo.

Mazda CX-30

O le mafuaaga lena o loʻo tuʻuina atu ai e le kamupani Iapani le lagolago faʻapitoa mo suʻesuʻega tuʻufaʻatasia o le faʻataʻitaʻiga o gene e le Iunivesite o Hiroshima ma le algae physiology e le Tokyo Institute of Technology e ausia ai le alualu i luma talafeagai i nei vaega.

O le sini a Mazda e fa'amaualuga. I lalo o lana polokalame "Sustainable Zoom-Zoom 2030", e manaʻo le Mazda e tipi le 50% o ana "Well-to-wheel" CO2 emissions i le 2030, ma le 90% i le 2050, faʻatusatusa i fuainumera 2010.

Ina ia ausia lenei mea, ua matou vaʻaia le faʻaofiina o fofo e pei o le i-STOP, le M Hybrid 24 V faʻaogaina ma le faʻaogaina o le cylinder. Na matou vaʻai foʻi i le faʻaofiina o le Skyactiv-X, o le gaosiga muamua o le penisini afi e mafai ona faʻafefeteina (pei o le Diesel). Talu ai nei lava, na faʻaalia ai e Mazda lana muamua 100% taʻavale eletise, le MX-30.

Ole 'au a Razão Automóvel o le a fa'aauau i luga ole laiga, 24 itula ile aso, ile taimi ole fa'ama'i ole COVID-19. Mulimuli i fautuaga a le General Directorate of Health, aloese mai femalagaaiga le manaʻomia. O le a mafai ona tatou manumalo faatasi i lenei vaega faigata.

Faitau atili