Hot V. O nei V-engine e "sili atu le vevela" nai lo isi. Aisea?

Anonim

Vevela V , poʻo V Hot - e sili atu le faʻalogo i le Igilisi, e leai se masalosalo - o se igoa na maua le vaʻaia ina ua maeʻa le faʻalauiloaina o le Mercedes-AMG GT, faʻapipiʻiina i le M178, le 4000cc twin-turbo V8 malosi uma mai Affalterbach.

Ae aisea Hot V? E leai se mea e fa'atatau i fa'auiga o uiga lelei o le afi, e fa'aaoga ai se fa'amatalaga fa'aPeretania. O le mea moni, o se faʻamatalaga i se vaega faʻapitoa o le fausiaina o afi ma le V-silinder - pe penisini poʻo le tiso - lea, e le pei o le mea masani i isi Vs, o pusa taʻavale (i totonu o le ulu afi) e faasino i totonu o le. le V nai lo fafo, lea e mafai ai ona faʻatulagaina le turbochargers i le va o faletupe e lua ae le o fafo o latou.

Aisea e fa'aaoga ai lea fofo? E tolu mafua'aga lelei ma se'i o tatou fa'au'ili'ili atili.

BMW S63
BMW S63 - o loʻo manino le faʻatulagaina o turbos i le va o le V na faia e le faletupe ogalaau.

Avela

E te va'ai i le mea e sau ai le igoa Hot. Turbochargers e fa'aosoina e kasa fa'aleaogaina, e fa'atatau ia i latou e fa'asolo lelei. E fia vevela tele kasa gasese - sili atu le vevela, sili atu le mamafa, o le mea lea, sili atu le saoasaoa -; na'o le pau lea o le auala e fa'amautinoa ai o le turbine e vave ona o'o i lona saoasaoa sili ona lelei.

Afai e maalili le kasa, leiloa le mamafa, o le malosi o le turbo e faʻaitiitia foi, pe faʻateleina le taimi seia oʻo ina taamilo lelei le turbo, poʻo le le ausia o le saoasaoa sili ona lelei. I se isi faaupuga, matou te mananaʻo e tuʻu turbos i nofoaga vevela ma latalata i pusa taʻavale.

Ma faʻatasi ai ma pusa taʻavale o loʻo faʻasino atu i totonu o le V, ma turbos tuʻu i le va o faletupe e lua, o loʻo i ai lava i totonu o le "vevela", o lona uiga, i totonu o le afi afi e sili atu le vevela ma sili atu ona latalata i le. paipa fa'a'ave'ese faitoto'a - e fa'aitiitiga ai paipa e ave ai kasa fa'a'avevela, ma fa'aitiitia ai le vevela pe a fealua'i.

E le gata i lea, o le catalytic converters o loʻo tuʻuina i totonu o le V, nai lo o latou tulaga masani i lalo o le taavale, aua o nei mea e sili ona aoga pe a vevela tele.

Mercedes-AMG M178
O le Mercedes-AMG M178

afifiina

E pei ona mafai ona e mafaufauina, faatasi ai ma lena avanoa uma e nofo lelei, faia se masini twin-turbo V e sili atu le fa'apipi'i nai lo le tasi fa'atasi ai ma turbos tu'u i fafo o le V . Talu ai e sili atu le faʻapipiʻi, e faigofie foi ona tuʻuina i se numera tele o faʻataʻitaʻiga. O le aveina o le M178 o le Mercedes-AMG GT, e mafai ona tatou maua ni eseesega - M176 ma M177 - i le tele o faʻataʻitaʻiga, e oʻo lava i le C-Class laʻititi.

O le isi tulaga lelei o le pulea o le afi lava ia i totonu o le vaega ua fuafuaina mo ia. O le tele e sili atu ona totonugalemu, ma sili atu ona iloagofie a latou swings.

Ferrari 021
O le muamua Hot V, o le Ferrari 021 afi na faʻaaogaina i le 126C, i le 1981

O le First Hot V

Mercedes-AMG na faia le igoa Hot V lauiloa, ae e le o latou muamua na faʻaogaina lenei fofo. O lana tauvaga BMW na faʻatautaia i tausaga ua mavae - o le muamua lea na faʻaogaina lenei fofo i se taavale gaosiga. O le N63 engine, o le twin-turbo V8, na faʻaalia i le 2008 i le BMW X6 xDrive50i, ma o le a sau e faʻaauupegaina le tele o BMW e aofia ai le X5M, X6M poʻo le M5, lea na avea ai le N63 ma S63, ina ua uma ona pasia lima o M. Ae o le tasi lenei O le faʻatulagaina o turbos i totonu o le V na muamua vaʻaia i le tauvaga, ona sosoo ai lea ma le vasega muamua, Formula 1, i le 1981. O le Ferrari 126C na muamua faʻaaogaina lenei fofo. O le taavale na faʻapipiʻiina i le V6 i le 120º ma le lua turbos ma naʻo le 1.5 l, e mafai ona tuʻuina atu le sili atu i le 570 hp.

Pulea Turbocharger

O le latalata atu o le turbochargers i ports ta'avale, e mafai ai foi ona sili atu le faʻatonutonuina o nei mea. O masini V e iai a latou lava fa'asologa fa'amumu, lea e sili atu ai ona faigata le pulea o le turbocharger, ona o le rotor e leiloa ma maua le saoasaoa e le masani ai.

I se masini masani V-turbo twin-turbo, e faʻaitiitia ai lenei uiga, faʻafaigofie suiga saoasaoa, e manaʻomia le faʻaopoopoina o le tele o paipa. I le V Hot, i le isi itu, o le paleni i le va o le afi ma le turbos e sili atu ona lelei, ona o le vavalalata o vaega uma, e mafua ai se tali saʻo ma faʻamaʻai, lea e atagia mai i le taʻavale a le taavale.

O le Hot Vs, o le mea lea, o se laasaga taua agai i le "le vaaia" turbos, o lona uiga, o le a tatou oʻo atu i se tulaga e le iloa ai le eseesega i le tali atu ma le laina laina i le va o se afi faʻalenatura ma se turbocharged. E mamao mai aso o masini e pei o le Porsche 930 Turbo poʻo le Ferrari F40, lea sa "leai se mea, leai, leai ... TUUUUUUDO!" - e le faapea e itiiti le manaomia ona o lena...

Faitau atili