Pope Falanisisi. Le pontiff sili o loʻo aveina le Renault 4L

Anonim

O le ulu o le Ekalesia Katoliko, Pope Francis ua lauiloa i lona faauo ma le faigofie, ae e tusa ai ma lana asiasiga i Potukale, o aso nei tatou te taulai atu i le isi itu o le pontiff sili: Pope Falanisisi, le penisini. Ua lelei...tulaga.

I le faagaeetia ai i talosaga na faia e Pope Francis i le taimi lava na filifilia ai o ia e le Kolisi o Katinale, na tusi atu ai e Renzo Zocca, o se patele mai Verona (Italia), se tusi i le Pope e faamatala ai lona aafiaga. I le tusi lava lea e tasi, na fautuaina ai e Zocca le ofoina atu o lana Renault 4L 1984 ia Pope Francis, ma le silia ma le 300 afe kilomita, o se faailoga o le agaga faafetai.

MAMALU O LE TUAI: Renault 4L: jeans ma uili

I ni nai masina mulimuli ane, na filifili Renzo Zocca e malaga i Roma e feiloai i le pontiff maualuga. I le ofo ai i lenei gaioiga, na filifili ai le Pope e tuuina atu ia te ia se aofia ma talia le meaalofa, na faamoemoe mo ana asiasiga i le Vatikana. "Na na ona ia fesili mai ia te aʻu pe ou te mautinoa ou te manaʻo e aveese le taavale, pe o le a le misia aʻu e se tasi ma, sili atu i mea uma, pe a iai se isi," o le tala lea a Renzo Zocca.

Pope Falanisisi. Le pontiff sili o loʻo aveina le Renault 4L 4528_1

I le taimi o le talanoaga, lea e tusa ma le 35 minute, na taʻutino ai Pope Francis e faapea, a o nofo o ia i Argentina, ua uma foi ona ia umia se Renault 4L. O le alofa o le Pope mo lenei faʻataʻitaʻiga e pei o Bergoglio e leʻi faʻaumatia se taimi ma iʻu ai i le faʻataʻitaʻiina saʻo o le tamaʻi taʻavale aoga. “Ma o le a se meaalofa e sili atu nai lo laʻu Renault 4 tuai?” o le tali lea a Renzo Zocca.

Pope Falanisisi. Le pontiff sili o loʻo aveina le Renault 4L 4528_2

Faitau atili