O nei ituaiga taavale e 11 o Potukale. E te iloa uma i latou?

Anonim

O aso uma matou te talanoa ai e uiga i taavale Suetena, Italia, Bavarian, Farani, Iapani, ma isi. Ae paga lea, matou te le talanoa lava (pe toetoe lava a leai) e uiga i taavale a Potukale ma ituaiga taavale.

E ui lava e leai se tasi o nei faʻailoga e malosi, ae o loʻo i ai pea lo latou tulaga mamalu i le talafaasolopito. Ole lisi lea o fa'ata'ita'iga ose vaega ole measina.

ALBA

Alba 1952

ALBA na fausia atoa i le Alba metallurgy i Albergaria-a-Velha i le va o le 1952 ma le 1954 e António Augusto Martins Pereira. E fa'atatau e na'o le tolu iunite o le ta'avale fa'a-Italia na fausia, ma o le ulua'i iunite (le tasi i le ata) o lo'o fa'aalia i le Museu do Caramulo. O le ALBA na aofia ai se afi 4-cylinder (fausia foi e le metallurgy) ma le 1500 cm3 o le malosi ma le 90 hp o le mana, o le fa-saosaoa gearbox ma ausia le saoasaoa maualuga o le 200 km / h.

DM

DM

Fausia e Dionísio Mateus i le Auto Federal Lda i le amataga o le 50, o le DM na faʻamalosia e se afi 1100 cm3 ma 4 cylinders na maua ai le 65 hp. E mama (500 kg) ma e mafai ona oo atu i le 170 km/h.

Edfor

Edfor

Fausia i le 1937 e Eduardo Ferreirinha, na faʻaaogaina e le Edfor se afi V8 na gaosia e Ford e fua le 3620 cm3, o le saoasaoa maualuga o le 160 km / h ma le mamafa atoa o le 970 kg. Aʻo leʻi avea ma se tagata fai ata, ma i se taimi umi aʻo leʻi avea o ia ma tagata taʻutaʻua Potukale e sili ona lauiloa i taimi uma, o Manoel de Oliveira ua leva ona taʻutaʻua mo le avea ma se avetaavale taʻavale ma e oʻo lava i le aveina o le Edfor i tauvaga na ia auai ai.

Felcom

Felcom

O le tuufaatasiga o le Ford A, Turcat-Méry ma le Miller na maua ai le Felcom, na fausia i le va o le 1933 ma le 1935.

AGB IPA

AGB IPA

Ina ua tuuina atu i le Feira das Indústrias, i le 1958, na manatu o se suiga i le Potukale uʻamea-mechanical alamanuia mo le tuʻuina atu i laina lapotopoto ma avanoa i le lua-seater coupé poʻo se fa-nofoa aiga version. O le AGB IPA, fa'atapula'a i le na'o le lima kopi, na fa'aola e le afi a Peretania Anzani e lua fa'ato'aga fa'atasi ma le 300cc lua-stroke ma pe a ma le 15hp.

E tusa ai ma le tusi "Portuguese Automobiles", lomia e le Museu do Caramulo:

O le laisene mo le gaosiga o faasologa sa matua tetee lava e le Failautusi o le Setete mo Alamanuia i lena taimi, o ia lea ua uma ona filifili mo se isi itu i faiga faavae tau alamanuia ma e aofia ai le tuufaatasia o taavale i le CKD ( matua tu'i i lalo ) o ituaiga Europa ma Amerika.

marley

marley

O le Marlei, na fausia e le inisinia Mário Moreira Leite, na faʻaaogaina le faʻavae o le Opel Olympia Caravan ma sa i ai le 48 hp mai le 1588 cm3 afi, o le fa-saosaoa manual gearbox ma ausia le saoasaoa maualuga o le 160 km / h.

MG Shins

MG Shins

O lenei faʻataʻitaʻiga na faʻaaogaina ai se tubular chassis fausia i le uamea (nai lo le alumini), faʻaeseese mai le taʻavale taʻavale o le 50. Na tuʻuina atu le 95 hp e ala i lona 1500 cm3 afi faʻavavevave, e oʻo atu i le maualuga o le saoasaoa o 195 km / h .

olomatua

olomatua

O le Olda brand na aliaʻe mai i le 1954 ma manumalo ai i le tuuga e le gata ona o le lelei o le poloketi - lea na faʻaogaina uma ai le taʻavale ma le afi o le Fiat 1100 - ae faʻapea foʻi ma le lelei tele o le taʻavale ma le tekinisia o le taʻavale Joaquim Correia de Oliveira. . O le afi fa'ato'a fa'a Italia sa i ai le 80 hp, 1493 cm3 ma le fa-saosaoa gearbox. E 500 kilokalama lona mamafa ma ausia le saoasaoa maualuga o le 165 km/h.

leoleo faitoto'a

leoleo faitoto'a

O le Portaro (fa'ato'ilaloina o Potukale ma ARO), o se fanua uma na gaosia i lo tatou atunu'u, fa'aaoga e fai ma fa'avae muamua le jeep 240 4×4 mai le ituaiga Romanian ARO. Ina ua maeʻa le faiga faapaaga, na ulufale le jeep i laina faʻapotopotoga o le Tramagal Agricultural Machinery Factory, i Abrantes, i le 1975. I le 1990, ina ua uma ona faʻatau atu le toeitiiti 7000 taʻavale i Potukale, ma le auina atu i fafo o nai afe jeeps, Portaro faila mo le gaumativa. o faitotoa. O le mafuaaga autu o le gaumativa o loʻo faʻaalia ona o le leai o se lagolago mai le Setete i pisinisi a le atunuʻu.

sado

Sado 550

O le Sado 550 o le "Smart ForTwo moni o le 80s". Ina ua uma ona tuʻuina atu mo le faʻatau atu i le 1982, sa matua tele le manaʻoga na oʻo lava i le lisi faʻatali. Na fa'aogaina e le tama'i Sado se afi e lua-siliva e fua le 547 cm3, e na'o le 28 hp. O le mamafa o le 480 kilokalama, sa i ai le fa-saoasaoa gearbox ma le saoasaoa maualuga o le 110 km / h - o le prototypes muamua na oʻo i le 130 km / h. Vaai faalemafaufau...

UMM

UMM

UMM (União Metalo-Mecânica) o se kamupani Potukale na faavaeina i le 1977 ma le faʻamoemoe o le gaosiga o taʻavale uma mo alamanuia ma faʻatoʻaga. O le manuia o le faʻailoga na faʻamaonia, o loʻo i ai le tele o fesuiaiga o le faʻataʻitaʻiga (cabrio, faʻatasi ma le taualuga, faʻasologa ma faitotoʻa e lima, ma isi). I le 2006, na alu ese le kamupani mai le maketi, ma tuʻu ai se mea taua i le talafaasolopito o le vaega i Potukale.

Ata: Falemataaga o Karamulo

Punavai: MotorBits

Faitau atili