O loʻo i ai se faʻasao Porsche natia i Lisbon

Anonim

O le motu o tagata o loʻo pasia i aso uma i luga o le Rua Maria Pia pisi, i Lisbon, e mamao mai le mafaufauina o se tasi o le tele ma sili ona taua o le aoina mai o Porsche faʻataʻitaʻiga i Europa o loʻo taoto i se tasi o le tele o ona fale.

O se malumalu moni, e mamao ese mai le prying eyes, lea i tausaga uma e toe maua ai e se vaega o tagata tomai faapitoa le sili atu ma le sefulu lua Porsche classics.

O lenei malumalu e iai lona igoa

O i latou e sili atu le naunau mo Porsche latou te iloa o le "fa'asao" o se tasi lea o le tele o igoa e mafai ona tatou tu'uina atu i le SportClasse.

Fa'asoa ile matou alaleo YouTube

I totonu o lenei malumalu o loʻo i ai se foliga vaaia sili atu, faʻasaga saʻo i le auala Lisbon lea na fai mai ai se tasi "e i ai se manogi Porsche". O se fale faʻatasi ai ma se faʻaonaponei faʻaonaponei, lea o loʻo faʻaogaina ai faʻataʻitaʻiga lata mai o le faʻailoga Siamani.

O le mea e iloa e to'aitiiti tagata o ni nai mita le mamao o lo'o i ai se isi fale. O se fale lea na toe faʻaleleia ai ma le tigaina nisi o Porsche masani masani.

Mai le matua 356, i le Porsche 911 i ona faauigaga sili ona eseese. O iinei tatou te manava ai talafaasolopito, o iinei tatou te manava ai Porsche.

Americo Nunes
Faʻailogaina i le ata, o le Porsche 906 ma le teuteuga na faʻaaogaina e Américo Nunes i Vila Real.

I totonu, i le faʻaopoopoga i faʻataʻitaʻiga o loʻo i lalo o le toe faʻaleleia, matou te maua le malolo o nisi o mataupu sili ona taua i le talafaasolopito o le Siamani brand i Potukale.

O mataupu e faapea i se aso laki, e mafai ona tatou pu'eina le manogi manogi na saunia e Maria Pia.

O loʻo i ai se faʻasao Porsche natia i Lisbon 4542_2
O tagata o loʻo nonofo i Maria Pia ua uma ona faʻaaogaina i le vevesi ma le vevesi o faʻataʻitaʻiga Porsche o loʻo faʻasalalau i nofoaga lata ane i aso uma.

Americo Nunes, i taimi uma.

O le talafaasolopito o SportClasse na amata i se taimi umi ao lei faavaeina i le 1994. Na amata i le 60's, ina ua Américo Nunes (1928-2015), i le taimi na maua ai e se tagata faatauvaa ae talenia se Porsche gau.

Faatasi ai ma lenei Porsche 356 toe faʻaleleia i ona lava lima na ia filifili ai e ulu atu i le lalolagi o tuuga. Aua o le talafaasolopito e iva suafa faaleatunuu i le saoasaoa ma le solo.

O loʻo i ai se faʻasao Porsche natia i Lisbon 4542_3
Americo Nunes i le uili o le 67's Porsche 911 2.0 S. Fiafia i taimi uma.

O le lagona o le auai ia Americo Nunes na maua e Porsche sa matua malosi lava na lauiloa ai o ia o "Mr Porsche". Ma e ui lava i valaaulia faifaipea e tamoʻe ma isi ituaiga, Américo Nunes e tumau pea le faamaoni i le igoa Siamani. E tusa lava pe ua amata ona faʻamalieina e tulafono i isi faʻataʻitaʻiga.

Afai e te su'eina le "Mr Porsche" ile Google ole fa'ai'uga ole su'esu'ega ole Américo Nunes. Ua alu i se peti?

Sa faapena lava seia oo i le faaiuga o lana galuega umi ma le faamanuiaina. O se talatuu o le tuʻuina atu i le Porsche brand o loʻo faʻaauau pea e oʻo mai i lenei aso. Ua i ai nei i lima o lona atalii, o Jorge Nunes, na faavaeina le SportClasse, ma lona atalii o André Nunes, o loo tausia le talatuu a «Mr Porsche» ola. E tolu augatupulaga ua tuuto atu i Porsche mo le silia ma le 50 tausaga.

O loʻo i ai se faʻasao Porsche natia i Lisbon 4542_4
Fa'ailogaina, o se afi fa'atauvaga.

Porsche Universe

I totonu o le SportClasse e mafai ona e lagona le mamafa o le talatuu a Porsche i pisinisi ma taʻaloga taʻavale.

Ma e leai se leai o se fiafia i soo se mea e taulaʻi i ai o tatou mata. O mea uma e sau mai le Porsche po'o le a lava le itu e filifilia.

Porsche Carrera 6 Américo Nunes Sportclasse Tertúlia Sportclasse
E te fia iloa atili lenei avanoa? Su'e le SportClasse ile Instagram.

I fale o SportClasse, e mafai ona tatou molimauina le toe faʻaleleia atoatoa o Porsches masani - mai le toe faʻaleleia o le tino i le faʻapotopotoga o afi ma totonu.

E sau i le 'ele ma o mai i fafo e pei o se mea fou.

O loʻo i ai se faʻasao Porsche natia i Lisbon 4542_6
O loʻo i ai faʻataʻitaʻiga e oʻo mai mai tulimanu e fa o le lalolagi e maua le tausiga a SportClasse.

I le faaopoopo atu i le galuega toe faaleleia, e mafai foi ona tatou faia se faigamalaga i le galuega a Américo Nunes. Amata i le Porsche 911 ma le tele o manumalo i Potukale - a 911 2.0 S o le 67 - seia oʻo i le Porsche 906, o se tasi o faʻataʻitaʻiga sili ona taua i le talafaasolopito o le ituaiga. E i ai faʻataʻitaʻiga mo tofo uma.

XXI TERTULIA Sportclasse
E tele isi fa'ata'ita'iga e maualuga lona taua fa'asolopito. I le aofaʻi, e sili atu i le 50 Porsche faʻataʻitaʻiga malolo (poʻo le mauaina o se lisi fou o le ola) i le fale SportClasse.

O lenei aoina e le o lava se Porsche 935, 914-6 saoasaoa, 911 RSR i lalo o le toe fausia ma e oʻo lava i se kopi o le Porsche 911 GT2 lea na faia ai e le au uso Mello-Breyner le talafaasolopito i le 24 Itula o Le Mans.

Numera e avea ai lenei kamupani o se tasi o taʻutaʻua aʻoaʻoga toe faʻaleleia Porsche i Europa atoa.

Rennsport tupulaga
E fa tupulaga Rennsport i le SportClasse: 964, 993, 996 ma le 997.

E le masalomia, o se faʻamaualuga mo le au taʻavale taʻavale i Potukale, mo le faʻasaoina o le faʻamanatuga faʻasolopito o le taʻavale a le atunuʻu, ma o le a le pine ae avea ma mafuaʻaga mo tala sili atu loloto iinei i luga o Razão Automóvel ma luga o la tatou YouTube Channel.

Mo le taimi nei, nofo i se taʻaloga taʻitaʻia o le "faasao", ma André Nunes e fai ma ou taʻiala, faʻatasi ma le youtuber See Through Glass:

Faitau atili