Coupés mai le 90s (vaega 2). Ina ua uma Europa, o le Iapani coupé

Anonim

Matou te toe foi i tua i le taimi e toe asiasi i le 90's coupé , o le tele o na taavale miti ma i aso nei, e oo lava i taavale faʻalotu. I le vaega muamua o lenei Faapitoa na matou taulai atu i faʻataʻitaʻiga a Europa, ae e foliga mai o le au gaosi Iapani e tatau ona matou faʻafetai mo le tele o coupé i le sefulu tausaga talu ai o le seneturi talu ai.

Na faʻaosoina e le tamaoaiga "bubble" na tupu i Iapani i le vaitau o le 1980 - seia oʻo ina pa malosi i le 1991 - na foliga mai o loʻo i ai le faʻatupeina o mea uma ma sili atu. O le tele o "moni monsters" o le pisinisi a Iapani ua faʻaalia i le taimi nei: Nissan Skyline GT-R, Honda NSX, Mazda MX-5, naʻo le taʻuina o ni nai.

Latou te le'i muta ai iina, e pei ona fa'aalia e coupé na matou tu'ufa'atasia, lea na maua ai e nisi o tagata gaosi oloa le taugata tele o le i ai o le tele o coupé i totonu o latou laina, e aofia ai vaega eseese ma ... faila. Vaʻai i le faʻataʻitaʻiga a Honda: mai le CRX sili atu taugofie i le anti-Ferrari NSX, e ui atu i le Civic, Integra, Prelude ma e oʻo lava i le Accord sa i ai se coupé.

Honda NSX
O le pito i luga o le tele o coupé a Honda i lenei taimi: le NSX.

E aunoa ma se toe faʻaalu, na te tausia le 90's coupés mai Iapani.

talatu'u

O le 90's o se tasi o le mamalu mo le au gaosi Iapani i le faʻapotopotoina (ma tua atu). O le sefulu tausaga lea na matou vaaia ai se taavale Iapani na manumalo i se siamupini o le lalolagi i le WRC. O le sefulu tausaga lenei na matou molimauina ai foi le ta'aloga mata'utia o le Mitsubishi-Subaru (duel na pasia i auala). O le sefulu tausaga nei na fananau mai ai nisi o taʻutaʻua taʻutaʻua Iapani taʻavale, lea o loʻo faʻalogo malosi i le tele o tagata fiafia i aso nei, ona o taunuʻuga na ausia i faʻasalalauga.

Fa'asoa i la matou nusipepa

O le tulaga lea i lenei paga muamua o coupé mai le 90s: TOYOTA CELICA (1989-1993 ma le 1993-1999) ma SUBARU IMPREZA (1995-2000).

Subaru Impreza WRC

Subaru Impreza WRC, ma Colin McRae i le uili.

O LE Toyota Celica (T180) na tatalaina i le 1989 ua uma ona avea ma augatupulaga lona lima o le coupé Iapani. O le tulaga ma le vaʻaia o Celica ua faʻatupulaia tele ona o ana taunuʻuga i le World Rally Championship (WRC), e oʻo lava i le augatupulaga muamua. Ae o le T180, poʻo le ST185 (le Celica GT-Four, lea na avea ma faʻavae mo le faʻataʻitaʻiga tauvaga, sa i ai a latou lava code) o le a suia ai Toyota i se malosi malosi i le WRC.

Ma o le mea tonu lava lea na ia faia i le Celica, ona o le uluai Iapani faʻataʻitaʻiga na manumalo i le lalolagi i le WRC. O se autu ua uma ona tatou talanoaina atili:

Toyota Celica GT Fa ST185

O le mea e malie ai, e ui lava i le tele o le manuia i le tauvaga, o le Celica T180's pisinisi pisinisi o le a puupuu, na o le fa tausaga. I le tautoulu o le 1993 na faʻaalia ai le lona ono o augatupulaga o le Celica, le T200 ma le mea moni o le GT-Four (ST205) lea o le a sili ona malosi Celica o mea uma, ma le 242 hp na maua mai le 3S-GTE, poloka o le fa. pa'u i le laina , 2.0 l ma turbocharged, i taimi uma ma le tusilima felauaiga ma i taimi uma e fa uili taavale.

Coupés mai le 90s (vaega 2). Ina ua uma Europa, o le Iapani coupé 4785_4

Ae ui i lea, na ia le mafai ona ausia tulaga mamalu o lona muamua i le WRC. O le Celica T200 na tu maualuga atu mo lona sili atu le malosi o le faʻaogaina, aemaise lava i luma, faʻailogaina e fa circular optics. Ose fa'atauva'a tele mo coupé a Europa i luma atu e pei o le Fiat Coupé po'o le Opel Calibra.

Afai na ausia e Celica tulaga maualuga o le faapaiaina ma le faʻafetai i le WRC, faʻafefea le Subaru Impreza, se tasi o faʻataʻitaʻiga Iapani sili ona faʻaaloalo i taimi uma?

Coupés mai le 90s (vaega 2). Ina ua uma Europa, o le Iapani coupé 4785_5

O le Impreza coupé na faʻaalia i le 1995, tolu tausaga talu ona maeʻa le sedan ma le van ese (e le o tagata uma na manatu i ai). O le lua-faitotoa tino e na o le a oʻo atu i le WRC i le 1997 (o le Impreza ua uma ona iai ni faʻailoga e lua a le au gaosi oloa), faʻaaogaina le faʻalauiloaina o le WRC faʻamatalaga lea na suitulaga i le Vaega A seia oʻo i lena taimi. Ma ... na faia, ma tuʻuina atu ia Subaru le faʻailoga lona tolu (ma le mulimuli) o tufuga.

Ina ia atagia ai lenei manuia ma le 40th anniversary o le faailoga, o le Impreza 22B o le a faʻalauiloaina, o se tasi o pine o le talafaasolopito atoa o le Impreza. Fa'atapula'a i le na'o le 400 iunite, sa sili atu muscular foliga (80mm lautele) nai lo le WRX ma WRX STi, o le fa-silinder turbocharged afi pusa fusu na tupu mai le 2.0 i le 2.2 l (official 280 hp). uili mai le 16″ i le 17″, ma o le ofu na foliga sau sau mai le tauvaga Impreza WRC. I aso nei o se tasi o Impreza sili ona faʻaaloalo.

isi Iapani

O coupé a Iapani e le gata ia i latou na olaola i le lalolagi luitauina o le faʻapotopotoga. E pei o le Europa coupé o le 90s, e leai se leai o se eseesega i le va o talosaga Iapani, e pei ona mafai ona tatou vaʻaia i le isi tolu: HONDA PRELUDE (1992-1996 ma le 1996-2002), MITSUBISHI ECLIPSE (1990-1995 ma le 1995-2000) ma MAZDA MX-6 (1991-1997).

Na matou amata i le faʻataʻitaʻiga na fanau mai coupé ma o lea ua tuʻuina atu lona igoa i se SUV / crossover, le Mitsubishi Eclipse . Fanau mai i le 1990 ina ua maeʻa se pisinisi faʻatasi ma Chrysler - lea o le a mafua ai foi le "uso" Plymouth Laser ma Eagle Talon - o le Eclipse matagofie o le a taunuu i Europa e fai ma sui i le Celica.

Mitsubishi Eclipse

I Europa na o le lua augatupulaga muamua na matou maua ai (D20 ma le D30), e tofu na o le lima tausaga o le olaga, ae i Amerika i Matu, na faʻalauteleina a latou galuega mo le isi lua. E masani lava "i luma uma", e ui lava o lomiga sili atu ona mamana, faʻapipiʻiina i le turbocharged version o le 4G63 (4G63T), e mafai ona i ai le taʻavale e fa uili.

4G63 foliga masani? Ia, o le poloka lava lea e tasi na faʻapipiʻiina ai le Mitsubishi Evolution … ma le L200! O le mea moni lava o se ta'aloga o fefa'ataua'iga uma.

Mitsubishi Eclipse

O le Eclipse lava ia, faʻaopoopo i lona tino faʻapipiʻiina (sili atu laina i le augatupulaga muamua; sili atu bio-design i le lona lua o augatupulaga) ma le faʻatinoina o le turbo versions, e le o se coupé sili ona mataʻutia, ae e le o se faʻalavelave i le i ai o se faʻamaoni mulimuli. . O lana "15 minute o le taʻutaʻua" na taunuu ma le ata muamua i le Furious Speed saga.

O le iloaina foi o augatupulaga e lua (le 4 ma le 5) i le 90's na matou maua ai le Honda Prelude , lea na faʻatulagaina i se mea i le va o le Civic Coupé ma le super-NSX. Faʻapitoa latalata i le Accord, o le faʻamoemoe o Honda e mafai e le Prelude ona tuliesea tagata faʻatau mai le BMW's 3 Series Coupé.

Honda Prelude

E ui lava i foliga lelei o Honda i le amataga o le 1990s - e leʻi faiaina i le Formula 1, NSX mauaina le faʻailoga o le anti-Ferrari, VTEC afi e sili atu le leotele nai lo isi, ma isi. — O le Prelude e iu lava ina pasia se mea faatasi ma mea e fiafia i ai tagata faatau.

O se faanoanoaga, ona e leʻi leai ni finauga ma o loʻo avea pea ma se tasi o coupé sili ona le talisapaiaina o lenei taimi. O lomiga pito i luga na maua ai le malosi 2.2 VTEC (i le va o le 185 ma le 200 hp) ma le fauili faʻataʻavalevale, ma faʻamalosi i tulaga uma o le agavaa maualuga. Pe o ana laina totoa na vavaeeseina ai o ia mai le manuia? O ai na te iloa…

Honda Prelude

O le faiga foi o Mazda MX-6 lea na muamua pu'eina ai la matou vaai. O le, mo faʻamoemoega uma ma faʻamoemoega, o le coupé version of the contemporary Mazda 626, na o le tasi le isi "mea uma i luma". Mafaufau i le matagofie tele, o ona laina vai o le a sili atu nai lo le Peugeot 406 Coupé, na faʻalauiloaina i le tausaga lava lea na alu ese ai le MX-6 mai le vaaiga.

E sili atu le GT nai lo le ta'aloga, e tusa lava pe fa'aauupegaina i le 2.5 V6 sili ona malosi ma pe a ma le 170 hp, o le MX-6 e le'i fa'anoanoa mai le tulaga o amioga.

Mazda MX-6

Ae o le a ia pasia foi le tele o Europa, e aofia ai lona "uso", le Ford Probe na faʻasoa mea uma i le MX-6, sei vagana ai le sitaili, e fai lava si futuristic. Mazda ma Ford na faʻatasi i lenei vaitau, lea e faʻamaonia ai le vavalalata o faʻataʻitaʻiga e lua. O le Suʻesuʻega o le taumafaiga a Ford e tuʻuina atu se sui i le Capri manuia, ae na matua le amanaiaina e le maketi a Europa. E ui lava i lea, e sili atu ona fiafia nai lo lona sui, Cougar, lea na matou talanoa i ai i le vaega muamua o lenei 90's coupé reunion.

Ford Su'esu'e
Ford Su'esu'e

o le mea sili ona mata'utia

Afai e mafai ona tatou faʻavasegaina le tolu muamua o coupé mo le olaga i aso faisoo, ma le faiga o se tasi o finauga autu, o le HONDA INTEGRA TYPE R DC2 (1993-2001) na fa'aopoopoina i le sitaili se fa'amoemoega fa'atau. Faʻapitoa latalata i le Civic, o le Integra moni lava o se aiga faʻataʻitaʻiga lea na aofia ai foʻi se faʻailoga e fa-faitotoa.

Honda Integra Type R

Ae o lona tulaga lauiloa na sau mai lona coupé variant, aemaise lava le Type R version, lea na oʻo mai ia i matou i le 1998. O loʻo manatu pea le toʻatele o le uili pito sili ona lelei i luma, e pei o le taulaʻi faʻamalosi o inisinia Honda i le aveesea o mea uma. .le gafatia o le faataitaiga. Ua uma ona matou faʻamatalaina atili e uiga i lenei faʻataʻitaʻiga matagofie, o se talosaga tulaga ese i le atulaulau o coupé o le 90s:

(atonu) tulaga ese

Le mea mulimuli ae le itiiti ... I lenei lisi o coupé mai le 90s e le mafai ona taʻua atonu na o le pau lea na faia mai le amataga e avea ma taʻaloga taʻaloga, ma lona lava faʻavae, e aunoa ma le maua mai i se isi ma sili atu. mea masani po'o fa'alelalolagi pei o le ave o tamaiti i le a'oga, po'o fa'atauga mo le vaiaso.

Nissan 180SX

O oe NISSAN 180SX (1989-1993) ma NISSAN 200SX (1993-1998) sa latou faavae sa'o mo soo se taaloga. Inisinia faaumiumi i luma, uili pito i tua ma… nofoa pito i tua e lua e sili atu nai lo le aveina o ni ato faaopoopo. Ioe, o le Siamani BMW 3 Series ma Mercedes-Benz CLK e tutusa le fausaga (ma le avanoa aoga mo tagata i tua), ae o latou o ni vaega o fale e fa faitotoa. O nei Nissan coupes e leai!

Pe o le S13 poʻo le S14, na faʻailogaina o ia mai ona fili e ala i lana taʻavale tua-uʻu ma faʻapea foʻi ma ona faʻamalosia faʻamalosi. O le 180 SX (S13), faʻatasi ai ma lamepa e mafai ona faʻaaogaina, na faʻatau atu i Europa ma le 1.8 Turbo ma le 180 hp. O lona sui, le 200SX (S14), na maua se 2.0 l turbo fou, le SR20DET, ma le 200 hp. O lona ta'uta'ua ma lona agava'a na fa'alautele atu i tua atu o lana galuega fa'apisinisi.

Nissan 200SX

I le tu masani a Iapani sili, ua suia e ana tagata fiafia seia oo lava i le fale mulimuli - o le mauaina o latou uluai ua amata ona avea ma se galuega e le mafai - ma o lona fausaga e masani ai ona auai i tauvaga tafe.

Ou te le manatu e mafai ona faʻamaeʻaina le matou toe faʻatasi ma coupé o le 90s i se auala sili atu.

Faitau atili