Ole Volkswagen Jetta aupito vave lea ile paneta

Anonim

ina ua uma le Volkswagen ua alu saoasaoa i luga o le masima o Bonneville ma se Jetta faʻavae i luga o le gaosiga faʻataʻitaʻiga ma ua oʻo i le 338.15 km/h ua oo i le taimi a Matt Farah mai le The Smoking Tyre auala e faaaoga ai le taavale ma... talepeina le faamaumauga na ausia muamua e le 1 km/h, taunuu i le 339.57 km/h.

Ole taimi muamua ole Jetta na ia asiasi atu i Bonneville ma na ave e le ituaiga lava ia, lea na fausia ai ma se sini e tasi… saoasaoa. O le Volkswagen o lo'o fa'atumauina le ta'avale uili pito i luma, o se atigipusa tusi lesona ono-saosaoa ma le afi e fa'avae i luga o le 2.0 TSI, ae na maua ai le tele o suiga, e aofia ai se turbo fou ma amata, e tusa ai ma le fa'ailoga, e gaosia fa'atasi. 608 hp (I le vitio fai mai Matt Farah 550, ae o faʻamaumauga aloaia e faʻaalia ai le 608 hp).

Ia Setema o le Volkswagen Jetta ua uma ona tauva o ia i se taaloga a le Utah Salt Flats Racing Association ma manumalo ai i faamaumauga i le vasega BGC/C (Blown Gas Coupe class), na manumalo ai i le muamua i le. 335.5 km/h aapa atu 338.15 km/h.

Volkswagen Jetta Bonneville

Tala fou?

E ui lava i le vitio ua ausia e Matt Farah le 339.57 km/h e le faapea ua talepe e le Jetta lana lava faamaumauga... a itiiti mai i le tulaga aloaia. Mo se faʻamaumauga i fanua masima masima Bonneville e faʻamaonia e tatau ona ausia i se mea na tupu ma e tatau ona maua se faʻamaonia vave na tuʻuina atu e le faʻalapotopotoga, o lea e le o manino ai pe o le saoasaoa na ausia e le youtuber o le a suia ai le muamua i totonu o tusi faʻamaumauga .

Fa'asoa i la matou nusipepa iinei

I so'o se tulaga, o le Volkswagen-modified Jetta e matua'i vave lava. E ui ina amata mai le fa'ata'ita'iga fa'asologa - o lo'o fa'atau atu pea i le Iunaite Setete ma maua ai se tupulaga fou i lenei tausaga, lea e maua mai ai lenei super-Jetta - na maua e lenei Volkswagen le tele o suiga i tu'uga, e amata mai i masini i le aerodynamics.

Volkswagen Jetta Bonneville

O le Jetta lea na ave e Volkswagen i Bonneville o le taulaiga lea o se "togafitiga" mo le paʻu o le mamafa na mafua ai ona leiloa mea uma na te leʻi manaʻomia.

Faitau atili