Mai le Audi TT 11 manatu na fanau mai. iloa i latou uma

Anonim

Ua 20 nei tausaga ae e foliga mai e le o faapena. Le muamua Audi TT na fa'ailoa i tagata lautele i le 1998 ma sa a'afia. E ui e le o se mea na faateia ai, ae e le masalomia lava o se faaaliga faateia.

O le mea e ofo ai ona o le TT muamua o se faʻamaoniga faʻalagolago o le uluai faʻataʻitaʻiga, na iloa i le tolu tausaga talu ai, i le 1995. Mai lena uluai faʻataʻitaʻiga, faʻatasi, malosi ma le mama manatu na faʻafeiloaʻi i le taavale e mafai ona tatou faʻatau, vave ona avea ma se mea faʻapitoa.

Sa taua tele lona aafiaga. Afai o loʻo i ai faʻataʻitaʻiga e mafai ona suia le manatu o se ituaiga, o le TT e mautinoa lava o se tasi oi latou, na faʻamautu mo le Audi faagasologa e mafaufauina i luga o le tulaga tutusa e pei o le au faʻatauvaʻa Mercedes-Benz ma BMW.

Luasefulu tausaga mulimuli ane ma le tolu augatupulaga mulimuli ane, e pei lava ona faia i le fale tifaga, o le uluai ata tifaga e sili atu nai lo sequels - sei vagana ai le Empire Strikes Back in the Star Wars universe, ae o le isi lea talanoaga.

Fa'asoa i la matou nusipepa

O augatupulaga e lua na sosoo ai, e leʻi mafai lava ona oʻo i le tulaga vaʻaia tutusa e pei o le TT muamua, o lona tusitala o laina faʻasino na faʻamatalaina e Freeman Thomas ma le tasi Peter Schreyer - o le tasi lea, lea na siitia ai Kia i le maualuga e leʻi mafaufauina muamua.

Faatasi ai ma tala lata mai e faapea o le isi augatupulaga Audi TT e mafai ona toe faʻafouina o se "fa-faitotoa coupe", lea sa i ai foi se manatu, na matou filifili e toe asia lona taimi ua tuanai, lea e leai se leai o ni manatu faavae ua uma ona suʻesuʻeina auala eseese. mo le lumanaʻi o le faʻataʻitaʻiga.

Tatou amata le faigamalaga…

Audi TT Concept, 1995

Audi TT manatu

E tatau ona tatou amata i le uluai manatu. Tuuina atu i le 1995 Frankfurt Motor Show, le TT Manatu o lona uiga o se malologa mata'utia ma le taimi ua tuana'i. Ose uiga fa'alelei e fa'amanino i semi-li'o ma fa'ata'atia malosi, fa'atasi ma (masani) mafolafola luga. Na vave ona fesoʻotaʻi ma le Bauhaus, o le aʻoga mamanu muamua (faʻavae i Siamani), ma lona mamanu oloa, faʻaitiitia foliga o mea faitino i o latou uiga, e aunoa ma ni faʻalavelave vaʻaia.

O le mea e ofo ai na oʻo mai i le 1998, faʻatasi ai ma le faʻataʻitaʻiga o le gaosiga o se ata faʻatuatuaina o le manatu, faʻatasi ai ma eseesega e faʻaititia i le tele o le fale ma nisi faʻamatalaga, manaʻoga o le laina gaosiga. O totonu na mulimuli tonu lava i le filosofia tutusa ma fafo, faʻatasi ai ma se mamanu faʻataʻitaʻi faʻailoga faʻailoga i elemene lapotopoto ma semi-circular.

Audi TTS Roadster Concept, 1995

Audi TTS Roadster manatu

I lena lava tausaga i le Tokyo Salon, na faʻaalia ai e Audi le gaioiga lona lua, ma le Audi TTS Roadster Concept , lea e maua ai, e pei ona taʻu mai e le igoa, o le suiga liliu mai o le TT.

Audi TT Shooting Brake Concept, 2005

Audi TT Shooting Brake manatu

I le 2005, faʻatasi ai ma le gaosiga TT e oʻo atu i le fitu tausaga o le olaga i luga o le maketi, ua uma ona faʻamoemoeina se augatupulaga fou. I le Tokyo Motor Show i lenei tausaga, na faʻaalia ai e Audi se faʻataʻitaʻiga, le TT Taofi Taofi , lea na saunia mo le lona lua o augatupulaga o le faʻataʻitaʻiga.

Mo le taimi muamua na matou vaʻai ai i se faʻaogaina o le tino i le coupé masani ma le roadster, faʻaogaina le faʻapipiʻiina o taofi. Fa'atatau ile BMW Z3 Coupé? O ai na te iloa… E ui lava i tala o le a oʻo atu i le laina gaosiga, e leʻi tupu lava lenei mea.

Audi TT Clubsport Quattro Concept, 2007

Audi TT Clubsport Quattro manatu

I le 2007 Wörthersee Festival, i le faʻaaogaina o le faʻalauiloaina lata mai o le lona lua o augatupulaga o le TT, na faʻaalia ai e Audi se manatu na suʻesuʻeina ai se vaega sili atu ona mataʻutia o le taʻavale taʻaloga. O LE TT Clubsport Quattro na fanau mai i le roadster, ae o iinei sa manatu o se saoasaoa malosi - windscreen faaitiitia i toetoe lava o se deflector, ma matua maualalo A-poutu ma e oo lava i le pulou sa i ai.

Audi TT Clubsport Quattro Concept, 2008

Audi TT Clubsport Quattro manatu

I le 2008, ma toe foʻi i Wörthersee, na tuʻuina atu ai e Audi se toe faʻafouina o le TT Clubsport Quattro mai le tausaga talu ai. Na faʻaalia i se lanu paʻepaʻe fou ma se pito i luma ua toe faʻaleleia. O le mea e leʻi suia o finauga faʻainisinia - 300 hp na maua mai le 2.0 Audi TTS, uili uma ma le lua-clutch gearbox.

Audi TT Ultra Quattro Concept, 2013

Audi TT Ultra Quattro manatu

Toe tasi, Wörthersee. Sa suʻesuʻeina e Audi le manatu o se TT maualuga ma o le taimi lea, e le naʻo le faʻateleina o le horsepower. O le mamafa na manatu o le fili e ave i lalo, o lea o le TT Ultra Quattro na faia i se taumafa malosi - ma le tele o kaponi i totonu o le faʻafefiloi - e naʻo le 1111 kilokalama o le mamafa mo naʻo le 300 hp, faʻatusatusa lelei i le 1400 kilokalama o le gaosiga TTS, lea na maua mai ai.

Audi Allroad Shooting Brake Concept, 2014

Audi Allroad Shooting Brake manatu

Pau lava le manatu i luga o lenei lisi e leʻi faʻailoaina o le TT. Faʻaalia i le amataga o lenei tausaga, i le Detroit Motor Show, o le a avea ma muamua o faʻataʻitaʻiga e fa o loʻo tuʻuina atu i le 2014 e faʻavae i luga o le Audi TT.

E pei o le 2005 Shooting Brake, o lenei faʻamatalaga fou o le 2014 na vaʻaia le lona tolu o augatupulaga o le Audi TT o le a iloa i le tausaga lava e tasi. Ma e pei ona mafai ona e vaʻaia, o le faatosinaga a le SUV faʻatuputeleina manuia ma le lalolagi crossover na faʻaalia, faʻaalia talipupuni palasitika ma faʻateleina le maualuga o le eleele - o le a talafeagai se TT maualuga?

I le faaopoopo atu i le tulaga faʻafefe, o le Taofi Ta'avale Allroad o se hybrid foi, faatasi ai ma le 2.0 TSI o loʻo faʻatasi ma ni afi eletise se lua.

Audi TT Quattro Sport Concept, 2014

Audi TT quattro Sport concept

I Geneva, i ni nai masina mulimuli ane, na toe tosoina ai e Audi le genes taʻaloga a le TT ma le faʻaalia o le faʻalavelave. TT Quattro Manatu . Na faia ai le tele o le "buzz" i le tulaga na toetoe a galo ai o le tupulaga lona tolu na tuʻuina atu foi i totonu o le fale e tasi.

E le gata o foliga vaaia manino "tuuuga", ae sa i ai foi se afi ma foliga e o faatasi ma foliga vaaia. Mai le 2.0 TFSI na mafai ai ona latou maua mai le 420 hp o le mana, i se isi faaupuga, 210 hp / l. Mata'ina, e mafai ona fa'alauiloa le TT i le 100 km/h ile na'o le 3.7s.

Audi TT Offroad Concept, 2014

Audi TT Offroad manatu

E mafai e le TT ona tulaʻi mai se aiga o faʻataʻitaʻiga e tele tino? Na manatu Audi, ma i le Beijing Motor Show, i ni nai masina talu ona uma le Detroit Allroad Shooting Brake, na toe foʻi mai i luma ma le autu o le "SUVised" TT ma lenei. TT Offroad.

O le tala tele o le i ai lea o se isi pea o faitotoa e tuʻuina atu ai se faʻaoga sili atu ona faʻaogaina i le TT "SUV" hypothetical. Na maua mai le afi hybrid mai le Allroad Shooting Brake.

Audi TT Sportback Concept, 2014

Audi TT Sportback manatu

I le 2014 Paris Salon, le TT Sportback , o se saloon e faʻavae i luga o le TT, poʻo se fa-faitotoa "coupé" - poʻo fea lava e te manaʻo ai ... I le auala lava lea e tasi na suʻesuʻeina ai e le TT "SUV" auala fou e faʻalautele ai le TT i se aiga o faʻataʻitaʻiga, o le TT Sportback na faia foi. i lenei itu .

Ile lelei, o le TT Sportback na sili ona latalata i le oʻo atu i le gaosiga, ma o le poloketi na tuʻuina atu foʻi le moli lanumeamata e agai i luma - o se tauva tuusaʻo i le Mercedes-Benz CLA. Ae o le tausaga mulimuli ane na tuʻuina atu ai le Dieselgate ma faʻalavelave ai. Na toe teuteu fuafuaga, suia ma faaleaogaina e feagai ai ma le taufaaleaga. TT Sportback o le a le tupu ...

… ae e tele suiga o le lalolagi. O le tupulaga lona fa o le Audi TT ua uma ona gaoioi, ma e tali atu i le maualalo o faʻatauga o loʻo mafatia ai le tele o taʻavale taʻavale, o le TT Sportback manatu ua toe maua le taʻutaʻua o le "faaola" o le TT. E foliga mai, e ui ina na o se tala, atonu e na o le pau lea o le tino o le a iloa e le tupulaga lona fa o le TT. Mata e talafeagai?

Audi TT Clubsport Turbo Concept, 2015

Audi TT Clubsport Turbo manatu

O le manatu mulimuli na maua mai i le TT na faia i le taimi nei na faʻaalia i Wörthersee i le 2015, ma e mautinoa lava o le pito sili ona ogaoga o le TT, sauni e osofaʻia soʻo se matagaluega. I lalo ifo o foliga faʻafefe o le TT Clubsport Turbo o se sauʻai o le 600 hp, na maua mai le 2.5 l pentacylinder o le TT RS (240 hp / l!), Faʻafetai i le i ai o le lua eletise-drive turbos.

Ina ia lelei le tuʻuina o le 600 hp i luga o le asphalt, i le faʻaopoopoga i le taʻavale e fa uili, e 14 cm le lautele ma maua ai ni coilovers. O le atigipusa sa… tusi lesona. E naʻo le 3.6s e oʻo ai i le 100 km / h e manaʻomia, ma o lenei TT e sili atu i le 300 km / h le saoasaoa maualuga (310 km / h).

Lumanai

Faʻatasi ai ma le sui faʻatulagaina mo le 2020 poʻo le 2021, o loʻo i ai le tala o le isi augatupulaga, ma e pei ona matou taʻua muamua, o le Audi TT e mafai ona toe faʻafouina ma faʻaalia e pei o le fa-faitotoa saloon. E mautinoa lava o le a le misia e Audi le avanoa e faʻataʻitaʻi ai vai ma le faʻaalia o se tasi poʻo se isi manatu i se taimi lata mai.

Faitau atili