Volkswagen Passat. Manumalo i le 1997 Car of the Year trophy i Potukale

Anonim

O LE Volkswagen Passat ua toe avea foi ma Taʻavale o le Tausaga i Potukale i le 1997 (B5, le 5th tupulaga, faʻasalalau i le 1996) ina ua uma ona manumalo i lenei taui i le 1990 (B3, le 3rd tupulaga) - faʻaleagaina le mataala: o le a toe maua i le 2006 ma le 2015. - o le taimi muamua lea ua ausia ai lea tulaga i le talafaasolopito o le mea na tupu a le atunuu.

O lenei augatupulaga o le Passat atonu e sili ona taua - o le a avea ma mataupu muamua o se vaitau fou e le gata mo le faʻataʻitaʻiga ae mo le faʻailoga. I ni nai tausaga aʻo lumanaʻi le faʻalauiloaina o le Passat B5 i le 1993, o Ferdinand Piëch o loʻo pulea le faʻailoga ma le vaega, ma le misiona e le gata ina toe foʻi i tupe mama, ae faʻapea foʻi le faʻatulagaina o sini mataʻutia i tulaga o oloa ma tulaga mo Volkswagen ma Audi.

E ui ina manino o Audi o le a sili ona tauva Mercedes-Benz ma BMW, o lona naunautaiga mo Volkswagen e leʻi foliga mai e ese mai lea na fuafuaina mo Audi. Ua amata e Piëch se fuafuaga e siitia le tulaga o le ituaiga Volkswagen i tulaga e manatu soo se tasi i totonu o le alamanuia e faavalevalea. Ae e lē o Piëch, o lē sa i ai se faanaunauga lē maluelue ma le maumauaʻi.

Volkswagen Passat B5

Passat, o le gaioiga muamua

O le tulaga lea na fanau mai ai le lona lima o augatupulaga o le Volkswagen Passat, o le laasaga muamua lea i lenei naunautaiga, faʻavaeina faavae mo mea uma o le a mulimuli mai - mai le seminal Golf IV e faʻamutaina i faʻataʻitaʻiga e pei o le Touareg ma, luga. uma, o le Phaeton.

Maʻeu se osooso o lenei Pasa lona lima! Rigor e foliga mai e na o le pau lea o le upu mataʻi na taʻitaʻia lona atinaʻe, o se uiga lelei na afua mai i ona pores uma. E ese mai i le matagofie o le malosi, geometry mausali ma le faatinoga lelei - i le vaaiga i aso nei e le mautonu, ae sa i ai se aafiaga malosi i lena taimi ma o le matagofie sa'o mo manaoga tulaga o Volkswagen -; i totonu (vateatea) lea, i le faaopoopo atu i le atagia o le malosi i fafo aesthetics, sa i ai ona vaega faatulagaina talafeagai e mafua ai le ergonomics maualuga, faʻapipiʻiina i mea e sili atu ona tipi ma faʻapipiʻi malosi, ma tuʻu ai le tauvaga i tua.

Fa'asoa i la matou nusipepa

O le "sieri i luga o le keke" o le ala lea i le faavae o lona "tausoga" Audi A4 - lea na manumalo i le taʻavale o le tausaga i Potukale i le tausaga na muamua atu - e aunoa ma le sili atu ona tauagafau o le Tapolo, pei o lona muamua. . Fa'avae na saofagā ma'oti i le fa'amanino maualuga ma le fa'apitoa na fa'ailogaina ai lenei augatupulaga. E sili atu nai lo le laa i luga aʻe o ona fili, mo le taimi muamua e mafai ona faʻatusatusaina se Passat, e aunoa ma le fefe tele, ma le mea e taʻua o talosaga faʻapitoa.

Leitioa o le Passat B5 ua matua suia le manatu o le faʻataʻitaʻiga sa matou masani ai. O se suiga i le vaaiga na atagia i luga o laulau faʻatau ma faʻamalosia Passat i le taʻitaʻiga i le vaega, o se taʻitaʻiga o loʻo tumau pea e oʻo mai i aso nei.

Volkswagen Passat B5

Fautuaina i le tino e lua, o se sedan ma se van (Variant), o afi foi na foliga mai na faʻataʻitaʻiina i luga o le "tausoga" A4. Mai le afi sili ona masani 1.6 lita penisini i le lima-valve 1.8 lita i le cylinder, faatasi ai ma le leai o turbo, i le 2.8 lita V6. O le ai ai i le Diesels o le a ia vaaia ai le manuia sili, o se afi i luga o le siitia i Europa, aemaise lava i le faavavau 1.9 TDI, i le tele o lomiga (90, 100, 110, 115 hp), o se tasi o poloka sili ona faʻaaloalo i alu ese mai Wolfsburg. E iai fo'i le 2.5 V6 TDI, 150 hp, mai Audi.

O le vavalalata faʻapitoa i Audi na faʻamaonia ai le Volkswagen Passat o se tino uʻamea ma se faʻamalo o le tele-lima pito i luma (fa lima) i le alumini, pei o le A4. O laina faigata a Passat na faʻamaonia foi e fai si aerodynamic, faʻatasi ai ma le Cx o le 0.27, o se tau, e oʻo lava i aso nei, o loʻo tauva pea.

Volkswagen Passat B5

Sili siili ma fa'apitoa

Faʻatasi ai ma le toe faʻaleleia, i le 2000, sa i ai foi se faʻaopoopoga o fua o le sitaili (matauina i le sili atu o le faʻaogaina o le grille, optics ma faʻatumu taʻitasi) ma e oʻo lava i sina "susulu", o se taunuuga o le ulu fou o le mamanu, faʻatasi ai ma le pragmatism muamua. ua fa'ateleina ina ua fai si fa'alumaina e le fa'ailoga teuteu chrome.

Ae o le naunautaiga o Piëch e siitia le tulaga o lana faʻataʻitaʻiga ma lana faʻailoga na tumau pea le le maluelue. E faʻafefea ona faʻamaonia le faʻaalia i le 2001 o le Passat ma se afi valu-silinder i le W - i le V o le a matua "masani" - e ese mai i le faʻamaoni mama, naunautaiga, toetoe lava galo uma le mafaufau masani?

Volkswagen Passat B5

Pe na alu mamao tele Piëch? O le fa'atauga laiti a le Passat W8 e foliga mai e fa'amaonia ai lenei mea - e tusa ma le 11,000 iunite fa'atau atu - e ui lava o lenei masini sau'ai, ma le 4.0 l o le gafatia, ma le tau e fetaui, atonu na fa'afefe e pei lava ona fa'afiafia tagata fa'atau.

O le lona lima o augatupulaga Volkswagen Passat o loʻo manatu pea le toʻatele i aso nei o le "puʻupuʻu" o le Passat - e leitioa na manumalo ai i le tele o faʻailoga ma o le manuia faʻapisinisi e pei ona i ai. O augatupulaga uma na mulimuli mai e leʻi mafai ona faʻataʻitaʻia moni le aʻafiaga o le Passat B5, e ui lava na latou faʻamanuiaina mai faʻavae na ia faʻatulagaina.

volkswagen passat w8

O le Volkswagen Passat B5 o le a tumau pea i le gaosiga mo le iva tausaga, ma o le a oʻo mai i le faaiuga i le 2005, o le tupulaga sili ona manuia o se igoa ua faʻaputuina sili atu nai lo le 30 miliona iunite gaosia.

E te manaʻo e feiloaʻi i isi taʻavale o le Tausaga manumalo i Potukale? Mulimuli i le so'oga i lalo:

Faitau atili