Lamborghini Countach vs Ferrari Testarossa. Le fa'aaliga sili ona fa'amoemoeina... i le 1985

Anonim

uma le Lamborghini Countach pei o le Ferrari Testarossa o latou, i la latou lava aia tatau, o ata o le 1980. Pe mo o latou foliga saʻo poʻo mo le tele o televise ma ata tifaga i lena sefulu tausaga (ma le maofa na faʻaalia uma i le Miami Vice series), e faigata ona mafaufau i le "valea 1980s. ” e aunoa ma le manatuaina o nei taaloga Italia e lua.

Ona o lenei mea moni, e le o se mea e ofo ai, mai lea taimi i lea taimi, o le fesili e tulaʻi mai: o ai o le toʻalua e sili atu le saoasaoa i se tuuga toso? O le tagata agasala ea a Sant'Agata Bolognese po'o le tupu'aga a Maranello?

Ina ia taliina lenei fesili sa i ai i le mafaufau o le petrolhead talu mai le 1980s, O le Grand Tour team (sili atu ia James May ma Richard Hammond) na filifili, mo taimi uma, e suʻe le tali i le auala e tasi: ma se tuuga toso.

o tagata tauva

I se tuuga e tatau mo soʻo se tauimasui o le 80's, James May (aka Kapeteni Slow) faʻaalia i le taʻitaʻiga a le Ferrari Testarossa aʻo le galuega o le aveina o le Countach na pa'ū ia Richard Hammond.

Fa'asoa i la matou nusipepa iinei

E ui lava e leai ni faʻamatalaga mautu e uiga i faʻamatalaga na faʻaaogaina, ua taʻitaʻia i matou e talitonu o loʻo matou feagai ma se Countach LP5000 Quattrovalvole (poʻo QV) e tusa ma le 455 hp. O le Ferrari, i le isi itu, e foliga mai, o se tasi o uluai lomiga o le Testarossa, faitau mo lena mafuaaga ma "naʻo" 390 hp.

Afai o le Testarossa o se faʻataʻitaʻiga na fanau mai i le 80s (na fanau i le 1984), e le mafai ona fai mai le mea lava e tasi e uiga i le Countach, lea e ui lava i foliga e fetaui e pei o se totigilima i lena sefulu tausaga, na mafua mai i le tausaga ua leva o le 1974.

I le tuuga lava ia, o le Countach tulia e Hammond iu ina faamaonia le aoga theoretical sa i luga o pepa, sasa le Testarossa tulia e Me le vitio (matou te fautuaina oe e liliu i luga le leo ina ia mafai ona e faalogoina le manaia V12).

Faitau atili