O le Alpina B10 BiTurbo sa sili ona saoasaoa i le lalolagi e fa-faitotoa ... i le 1991

Anonim

O se kamupani gaosi taavale Siamani, e mamanuina ma faʻapipiʻi ana lava faʻataʻitaʻiga o BMW faʻataʻitaʻiga, alpine o le amataga lea o mea na mafaufau i ai a matou uo i le Road&Track, i le 1991, "o le fale sili e fa-faitotoa i le lalolagi", ina ua maeʻa le suʻega, faʻatatau i le Alpine B10 BiTurbo.

Muamua na tuʻuina atu i le 1989 Geneva Motor Show, o le Alpina B10 BiTurbo na faʻavae i luga o le BMW 535i (E34), e ui lava e toeitiiti faaluaina le tau nai lo le BMW M5 i lena taimi. I'uga e le gata o le 507 iunite na gaosia, ae o le tele o suiga na faia, fa'atusatusa i le ulua'i fa'ata'ita'iga.

E ono pusa i le laina ... faʻapitoa

A o tumau pea le tutusa 3.4 l i le laina ono-silinder M30 poloka, o le B10 na faʻaalia le sili atu le malosi o solofanua - 360 hp faasaga i le 211 hp - ma le binary - 520 Nm faasaga i le 305 Nm - faafetai, e pei ona e mateina mai le igoa, i le turbos faaopoopo e lua - i luga o le E34 o lenei afi sa masani lava aspirated.

Alpina B10 BiTurbo 1989
Faatasi ai ma le 360 hp ma le 520 Nm o le torque, o le Alpina B10 BiTurbo na "filifilia", e le aufaigaluega faatonu o le R&T, "o le fale sili e fa-faitotoa i le lalolagi" ... Lenei, i le 1991!

Sa mae'ae'a le galuega na faia i le afi. I tua atu o le lua Garret T25 turbochargers na mafua ai le igoa, na maua ai e le M30 ni pistons fou, camshafts fou ma valves, valve wastegate e pulea eletonika, se intercooler "sir", ma se faiga fa'avevela uamea fou. I le avea ai o se auiliiliga fia iloa, o le turbo pressure e mafai ona fetuunai mai totonu o le fale.

O le faʻasalalauga na faʻamalosia e le lima-saosaoa Getrag gearbox, faʻapipiʻiina i se tisiketi pipii maualuga-fesoʻotaʻi, faʻapea foʻi ma le 25% auto-locking differential - tutusa ma le M5 - ma se axle tua mamafa.

Ae mo le chassis, e taulima ai le afi sili atu le malosi, na maua ai ni faʻalavelave faʻafuaseʻi fou - Bilstein i le pito i luma ma le faʻaogaina o le eletise i le pito i tua o Fichtel & Sachs -, o vaipuna faʻapitoa ma pa faʻamautu fou. Fa'atasi ai ma se faiga taofi ma fa'asili pa'u fa'atusatusa ile 535i masani.

Alpina B10 BiTurbo 1989

E foliga mai o se BMW, e fa'avae ile BMW... ae ole Alpina! Ma o mea lelei ...

O faitotoa e fa sili ona vave i le lalolagi

O le taunuuga o le tele o le malosi, o le Alpina B10 BiTurbo e le gata na sili atu nai lo le BMW M5 faʻaonaponei, ae e le gata i le 250 km / h masani a le au gaosi Siamani, na mafai ona oʻo atu i le 290 km / h - o le Road & Track na ausia le 288. km/h h i lalo ole su'ega - ua avea ai ma se tasi o ta'avale sili ona saosaoa i le lalolagi, ma fa'ato'ato'a fa'ato'a fa'ato'a faletaavale i luga o le paneta.

O lona saoasaoa maualuga e tutusa ma le supersports o le taimi; o le faasilasilaga 290 km / h tuu i luga o le tulaga o masini e pei o le taimi nei Ferrari Testarossa.

Alpina B10 BiTurbo 1989

Auina mai Iapani

E oo lava i aso nei, o se maa moni i totonu o fale taʻaloga e fa-faitotoa, o le Alpina B10 BiTurbo, lea e mafai ona e vaʻaia i ata, o le numera numera 301 o le aofaʻi o le 507 na fausia. Na aumai mai Iapani i le Iunaite Setete i le 2016.

I luga o le faʻatau atu i luga o le Atelani, aemaise lava, i New Jersey, ISA, o lenei B10 ua toe fausia ni faʻalavelave faʻafuaseʻi ma turbos, faʻapea foʻi ma tusi lesona uma, lisiti ma faʻailoga faʻamaonia. Ole odometer e na'o luga ole 125 500 km ma o lo'o fa'atau atu ile Hemmings mo 67 507 tala , o lona uiga, 59 afe euros sa'o, i le tau o aso nei.

Taugata? Masalo, ae o masini fa'apenei e le aliali mai i aso uma...

Faitau atili