Gasolini, Tiso ma Eletise. O le a le lumanaʻi o afi i Renault?

Anonim

O le fuafuaga o le Renaulution, na tuʻuina atu i le amataga o le tausaga, e faʻamoemoe e toe faʻaleleia le fuafuaga a le vaega Farani i tupe maua nai lo sea maketi poʻo le aofaʻi o faʻatauga.

Ina ia faʻateleina tupe maua e manaʻomia, faʻatasi ai ma isi faiga, ina ia mafai ona faʻaitiitia tau ma faia lenei mea, Renault faʻamoemoe e le gata e faʻaitiitia le taimi o le atinaʻeina o ana oloa (mai le fa i le tolu tausaga), ae faʻaitiitia foi le eseesega faʻapitoa, faʻamalosia. teuina o fua.

O le mea lea, i le faaopoopo atu i le faʻamoemoe e maua le 80% o ana faʻataʻitaʻiga e faʻavae i luga o faʻavae e tolu (CMF-B, CMF-C ma CMF-EV) mai le 2025 agai i luma, e manaʻo foi Renault e faʻafaigofie le tele o afi.

fa'aitiitiga tele

Mo lenei mafuaʻaga, o loʻo sauniuni e faia se "tipi" tele i le numera o aiga afi o loʻo ia te ia. I le taimi nei, i le tiso, penisini, hybrid ma eletise, o le Gallic brand e valu aiga afi:

  • eletise;
  • hybrid (le E-Tech ma le 1.6 l);
  • 3 penisini - SCe ma TCe ma 1.0, 1.3 ma 1.8 l;
  • 3 Diesel - Blue dCi ma 1.5, 1.7 ma 2.0 l.

Fa'asoa i la matou nusipepa

E oʻo mai i le 2025, o le a faʻaititia e Renault le numera o aiga afi, mai le valu i le na o le fa:

  • 2 eletise - maa ma le hydrogen (su'u suauu);
  • 1 gasoline modular - 1.2 (tolu cylinders) ma le 1.5 l (fa cylinders), faʻatasi ai ma le faʻafefeteina, hybrid, ma plug-in hybrid versions;
  • 1 Diesel — 2.0 Blue dCi.
Renault Engines
I le agavale, le tulaga o lo'o iai nei i afi; i le itu taumatau, o le faamoemoega fuafuaina, lea o le a faaitiitia le numera o aiga afi, ae o le a faatagaina ai se tulaga sili atu i tulaga o le mana ofoina.

O lo'o tumau pea le Diesel, ae...

E pei ona matou taʻu atu ia te oe i se taimi ua mavae, e le o toe fausia e Renault ni afi tiso fou. O lea la, e na'o le tasi le afi tiso o le a avea ma vaega o le fa'ailoga afi afi a Farani: le 2.0 Blue dCi. Ae mo lenei afi tasi, o lona faʻaaogaina o le a iu lava ina faʻatapulaʻaina i faʻataʻitaʻiga faʻapisinisi. E ui lava i lea, e le o mautinoa o le a faʻaaogaina, faʻatatau i sini e faʻasalalau e le Euro 7 tulaga fou.

O le 1.5 dCi, o loʻo faʻatau nei, o le a iai ni nai tausaga e ola ai, ae o lona taunuuga ua setiina.

Ae faapefea le penisini?

O le "bastion" mulimuli o afi afi i Renault, afi penisini o le a faia foi suiga loloto. I lenei auala, o aiga e tolu o loʻo iai nei o le a naʻo le tasi.

Faatasi ai ma se mamanu faʻapitoa, o le a maua lenei afi, e tusa ai ma Gilles Le Borgne, faatonu o suʻesuʻega ma atinaʻe mo le faʻailoga Farani, i faʻaliliuga e tolu pe fa cylinders, faʻatasi ma le 1.2 l poʻo le 1.5 l ma tulaga eseese mana.

Inisinia 1.3 TCe
O le afi 1.3 Tce ua uma ona iai se sui vaaia.

O le a mafai ona fesoʻotaʻi uma i laʻasaga eseese o le hybridization (mild-hybrid, conventional hybrid and plug-in hybrid), faatasi ai ma le muamua, le 1.2 l tolu-cylinder (code HR12DV), taunuu i le 2022 ma le faʻalauiloaina o le fou Renault Kadjar . O le suiga lona lua o lenei afi o le ai ai le 1.5 l ma le fa cylinders (code HR15) ma o le a suitulaga i le 1.3 TCe nei.

I se isi faaupuga, i le ogatotonu o le sefulu tausaga fou, o le a faʻatulagaina le tele o afi penisini a Renault e faʻapea:

  • 1.2 TCe
  • 1.2 Tce malu-fa'apalapala 48V
  • 1.2 Tce E-Tech (fa'ato'aga masani)
  • 1.2 TCe E-Tech PHEV
  • 1.5 Tce malu-fa'apalapala 48V
  • 1.5 Tce E-Tech (fa'ato'aga masani)
  • 1.5 TCe E-Tech PHEV

100% afi eletise Farani

I le aotelega, o le ituaiga fou o afi a Renault o le a faʻaalia ai afi eletise e lua, o ia mea uma o le a gaosia i Farani. O le muamua, na atiina ae e Nissan, e iai foʻi se mamanu faʻapitoa ma e tatau ona amata i le Nissan Ariya fou, o le Renault muamua na amataina, o le gaosiga o le Mégane eVision, faʻatasi ai ma faʻaaliga ua faʻatulagaina mo le faaiuga o lenei tausaga.

Faatasi ai ma malosiaga e amata mai i le 160 kW (218 hp) i le 290 kW (394 hp), o le a faʻaaogaina e le gata i taavale eletise e faʻaaogaina maa ae faʻapea foʻi ma taavale eletise eletise (fuel cell), e taʻua o taavale faʻatau pisinisi i le lumanaʻi. Matai.

O le afi eletise lona lua o loʻo faʻamoemoeina mo faʻataʻitaʻiga taulaga ma faʻataʻitaʻiga e pei o le Renault 5 fou, lea o le a faʻapitoa i le eletise ma e faʻamoemoe e taunuʻu i le 2023. O lenei afi laʻititi o le ai ai le mana maualalo o le 46 hp.

CMF-EV Platform
O le CMF-EV platform o le a avea ma faʻavae mo le lumanaʻi eletise a Renault ma o le a mafai ona faʻapipiʻi ituaiga e lua o afi eletise i luga.

Punavai: L’Argus

Faitau atili