Ole a iai ni igoa fou ole suau'u. Ia e iloa i latou ina ne'i e sese

Anonim

Ua mamanuina e fesoasoani ai i tagata Europa e filifili le suauʻu saʻo mo a latou taʻavale, e tusa lava po o le a le atunuu latou te i ai i totonu o le Iuni a Europa (EU), o le faʻatonuga fou o loʻo faʻatonuina, mai le amataga, e tatau ona pasi uma taʻavale fou e faʻatau atu i le EU. pepa fa'apipi'i ma igoa fou o suau'u i tafatafa o le isu o le tane.

I le taimi lava e tasi, e tatau foi i le aufaipisinisi suauʻu ona faia suiga i le igoa, i pamu, ina ia fetaui ma le igoa fou, o lona faʻamalosia o loʻo faʻatulagaina mo le isi Oketopa 12, i le mea moni fou.

O igoa fou o suauu

E tusa ai ma igoa fou i latou lava, latou te faʻamoemoe foi e faʻaitiitia le faʻalagolago i suauʻu faʻasolosolo, o lea o mataitusi e faʻamaonia ai le penisini ma le tiso, i le faasologa "E" ma le "B", e faʻatatau i la latou tuufaatasiga, i lenei tulaga, o loʻo i ai, i le faasologa, Ethanol ma BioDiesel. i lona fatuga.

Fa'ailoga Suau'u, 2018

O numera i luma o mataitusi "E" ma le "B" o lona uiga e faasino i le aofaʻi o Ethanol ma BioDiesel o loʻo i totonu o suauu. Mo se faʻataʻitaʻiga, E5 e faʻatatau i le penisini ma le 5% ethanol o loʻo iai i lona tuufaatasiga. O lotu uma ma o latou uiga.

Tag Suau'u Tulaga Tulaga tutusa
E5 Gasolini 5% ethanol O penisini masani 95 ma le 98 octane
E10 Gasolini 10% ethanol O penisini masani 95 ma le 98 octane
E85 Gasolini 85% ethanol Bioethanol
B7 Tisele 7% paiotiso tiso masani
B30 Tisele 30% paiotiso E mafai ona maketiina e pei o BioDiesel i nisi nofoaga
XTL Tisele Tiso fa'akomepiuta
H2 Hydrogen
CNG/CNG Kasa Faanatura Compressed
LNG/LNG Kasa Faanatura Liquefied
LPG/GPL Kesi Suauu Suavai

O le fesili o le fetaui

I tulaga o fesoʻotaʻiga, e mafai foi e se taavale E85, mai le amataga, ona faʻaaoga le E5 ma le E10 penisini, ae o le faʻafeagai e le o le tulaga - mo se faʻataʻitaʻiga, o se taavale ua fuafuaina e faʻaaogaina E5 e le mafai ona faʻaaogaina E10; se taavale "H", o lona uiga, o le ituaiga suauu, e le fetaui ma se isi mea; ma, mulimuli ane, "G" taavale (o se ituaiga o kesi) o le a, i le mataupu faavae, e mafai ona faaaoga le ituaiga suauu faamoemoe mo i latou, ae faapea foi penisini.

FOLLOW US ON YOUTUBE Subscribe to our channel

E talafeagai foi i fafo atu o le EU, o lenei faatonuga fou a Europa o le taunuuga lea o se taumafaiga soofaatasi a le European Association of Automobile Manufacturers (ACEA), le European Association of Motorcycle Manufacturers (ACEM), le Association of Fuel Distributors (ECFD), a le faalapotopotoga. lea e puipuia ai le manuia o kamupani suauʻu faʻamamaina ma le EU (FuelsEurope) ma le Union of Independent Fuel Suppliers (UPEI).

Faitau atili