E mafai e Volkswagen ona fa'apipi'i fale gaosi ma'a mo eletise i Potukale

Anonim

O le Volkswagen Group faatoa faʻailoa mai o loʻo i ai fuafuaga e tatalaina falegaosimea e ono mo taʻavale eletise i Europa i le 2030 ma o se tasi o latou e mafai ona i Potukale. . O lo'o taufetuli fo'i Sepania ma Falani e fa'amautu se tasi o vaega e gaosia ai maa.

O le faʻasalalauga na faia i le taimi muamua o le Power Day na faia e le Volkswagen Group ma o se vaega o le peti a le vaega Siamani e maua ai se avanoa i le pisinisi eletise eletise e ala i tekinolosi maa.

I lenei tulaga, ua faʻamautu foi e le vaega Siamani faiga faapaaga ma kamupani i le vaega o le malosi e pei o Iberdrola, i Sepania, Enel, i Italia ma BP, i Peretania.

E mafai e Volkswagen ona fa'apipi'i fale gaosi ma'a mo eletise i Potukale 4945_1

“Na manumalo le uila afi i le tuuga. E na'o le pau lea o le fofo e vave fa'aitiitia ai le fa'aoso. O le maatulimanu o le fuafuaga a Volkswagen i le lumanaʻi ma o lo matou faʻamoemoe o le faʻamautuina o le tulaga maualuga i luga o le lalolagi atoa o maa", o le tala lea a Herbert Diess, "pule" o le Volkswagen Group.

E taunu'u mai ma'a fou i le 2023

Na faasilasila mai e le Volkswagen Group e amata mai i le 2023 o le a faʻalauiloaina se augatupulaga fou o maʻa i totonu o ana taʻavale ma se fausaga maʻoti, o se potu tuʻufaʻatasia, ma o lenei ituaiga tekinolosi e oʻo atu i le 80% o faʻataʻitaʻiga eletise a le vaega i le 2030.

Matou te fa'amoemoe e fa'aitiitia le tau ma le lavelave a'o fa'ateleina le ola ma le fa'atinoga. Ole mea lea ole a fa'amalieina ai le fe'avea'i eletise ma le fa'atekonolosi fa'atosina.

Thomas Schmall, nafa ma le vaega Volkswagen Group Technology.
Thomas Schmall Volkswagen
Thomas Schmall, nafa ma le vaega Volkswagen Group Technology.

I le faaopoopo atu i le faʻatagaina o taimi faʻavave vave, sili atu le malosi ma sili atu le faʻaaogaina, o lenei ituaiga o maa e ofoina atu foi tulaga sili atu mo le suiga - e le maalofia - i maa malo-malo, lea o le a fai ma sui o le isi oso tele i tekinolosi maa.

Na faʻaalia atili e Schmall e ala i le faʻamalieina o lenei ituaiga o maa cell, faʻalauiloaina auala fou gaosiga ma faʻalauiloaina mea toe faʻaaogaina e mafai ai ona faʻaititia le tau o le maa i faʻataʻitaʻiga faʻavae i le 50% ma i le maualuga maualuga o faʻataʻitaʻiga e 30%. "O le a matou faʻaititia le tau o maʻa i tau taua i lalo ifo o le € 100 i le kilowatt itula.

E mafai e Volkswagen ona fa'apipi'i fale gaosi ma'a mo eletise i Potukale 4945_3
E ono fale gaosi maa fou ua fuafuaina i Europa i le 2030. O se tasi o ia mea e mafai ona faʻapipiʻiina i Potukale.

E ono falegaosi maa ua fuafuaina

Volkswagen o loʻo taulaʻi i luga o tekinolosi faʻamalo-malo ma faatoa faʻasalalau le fausiaina o ono gigafactories i Europa i le 2030. O fale gaosimea taʻitasi o le a maua le malosi faʻaletausaga o le 40 GWh, lea o le a iʻu ai i se gaosiga faʻaletausaga Europa o 240 GWh .

O faleoloa muamua o le a tu i Skellefteå, Suetena, ma Salzgitter, Siamani. O le vaega mulimuli, e le mamao mai le taulaga talimalo a Volkswagen o Wolfsburg, o loʻo fausiaina. Muamua, i Europa i matu, ua uma ona i ai ma o le a faʻafouina e faʻateleina lona gafatia. E tatau ona sauni i le 2023.

Falegaosi maa i le ala i Potukale?

I le taimi o le Aso Gafua, na faʻaalia ai e Schmall o le Volkswagen vaega o loʻo faʻamoemoe e fai lona tolu fale gaosi oloa i Europa i sisifo, ma faʻaopoopoina o le a tu i Potukale, Sepania poʻo Farani.

Nofoaga falegaosimea maa
Potukale o se tasi o atunuu e ono maua se tasi o fale gaosi maa a le Volkswagen Group i le 2026.

E tatau ona manatua e leʻi leva ona faʻasalalau e le Malo Sipaniolo se faiga faʻapaʻaga a le malo-faʻapitoa mo le faʻapipiʻiina o se fale gaosi maa i le atunuʻu tuaoi, lea e iai SEAT, Volkswagen ma Iberdrola o sui o le consortium.

O Herbert Diess, le peresitene o le Volkswagen Group, na auai i se sauniga i Catalonia, faatasi ai ma le tupu o Sepania, o Felipe VI, ma le palemia Sepania, o Pedro Sánchez. O le toatolu na pulefaamalumalu i le faasilasilaga o lenei faiga faapaaga, lea o le a aofia ai le Malo o Madrid ma Iberdrola, faapea foi ma isi kamupani Sipaniolo.

Ae ui i lea, ua naʻo se faʻamoemoega, ona o Madrid e manaʻo e tuʻu lenei poloketi i le faʻatupeina o lana Toe Faʻaleleia ma Toe Fuafuaga, lea e leʻi faʻamaonia. O le mea lea, o le faaiuga a le vaega Volkswagen i luga o le nofoaga o le iunite lona tolu e tumau pea ona tatala, e pei ona faʻamaonia i aso nei e Thomas Schmall i le taimi o le "Power Play" mea na tupu, e faʻaalia ai "O mea uma o le a faʻalagolago i tulaga tatou te maua i filifiliga taʻitasi".

O se fale gaosi maa i Europa i Sasaʻe o loʻo fuafuaina foi mo le 2027 ma isi e toʻalua e leʻi faʻaalia le nofoaga.

Faitau atili