Arnold Benz, o le taavale muamua na maua se tiketi saoasaoa

Anonim

Afai o aso nei o tapulaa saoasaoa e masani ma sili atu i latou e mafai ona faauigaina o se sala pe faʻalēaogāina mai le avetaʻavale, i aso muamua o le taʻavale, e ese lava, o le faʻaaliga e tutusa.

Ma pe a ou faasino i le "amataga o le taavale", o le mea moni o le amataga. I se isi faaupuga, o loo i ai pea i le seneturi. XIX, i le 1896, na o le sefulu tausaga talu ona faʻaalia le uluai "taavale solofanua".

E pei ona mafai ona e mafaufauina, o taavale o loʻo feoaʻi e toʻaitiiti lava. Ae ui i lea, i Lonetona, ua leva ona i ai tapulaa saoasaoa mo taavale. Ma matau, e le gata o le maualalo o tapulaa - na o le lua maila i le itula (3.2 km/h) - ae o se tamaloa e tatau ona "faamamaina" se auala i luma o le taavale, savali (!), ma talotalo se Mumu. fu'a. Fa'atino, a ea?

O taavale na ave e se tamaloa ma se fuʻa mumu i luma o le taavale.

O Walter Arnold, o ia lea faatasi ai ma isi gaoioiga, na maua se laisene e mafai ai ona gaosia taavale a Benz, fatuina o le Arnold Motor Carriage, o le a alu i lalo i le talafaasolopito o le avetaʻavale muamua na faasalaina mo le saoasaoa. Ua valaau lau taavale Arnold Benz , na maua mai i le Benz 1 1/2 hp Velo.

O le faaletonu na mafua e le gata i le leai o se tagata e iai le fuʻa mumu, ae o le saoasaoa foi na ia malaga ai, lea e fa taimi e sili atu ai nai lo le saoasaoa faatagaina - o se "faateia" valu maila i le itula (12.8 km /). h). Se vale! Na tusi o ia e se leoleo sa malaga i se… uila.

O se taunuuga o le faʻaleagaina i Paddock Green i Kent, na faʻasalaina Arnold ma faia e totogi se seleni faʻatasi ai ma tupe faʻaalu pulega. O le mea e ofo ai, e le'i umi ae o'o atu le tapula'a saosaoa i le 14 mph (22.5 km/h) ma o le a soloia le tagata e ave fu'a mumu mai le tulafono.

Ina ia faamanatu lenei mea moni, na faatulagaina ai se tuuga taavale mai Lonetona agai atu i Brighton, e taʻua o le Emancipation Race, lea na auai ai Walter Arnold. O lenei tuuga o loʻo faia pea i aso nei, e faʻatatau i taavale na gaosia seia oʻo i le tausaga 1905.

O le taavale lea na faʻasalaina ai Walter Arnold o le a faʻaalia i lenei tausaga (NDR: 2017, tausaga o le lomiga muamua o le tusiga) lomiga o le Concours of Elegance, lea e faia i Hampton Court Palace i le masina o Setema a sau. Counterpoint ia Arnold Benz, le Jaguar XJR-9 lea na manumalo Le Mans i le 1988, ma le McLaren F1 GTR ma Harrods vali o le a faʻaalia foi, e ui o le a le faʻaalia.

Faitau atili