Ole McLaren Artura ma Ferrari SF90 e leai ni mea fa'afo'i. saili pe aisea

Anonim

Muamua McLaren e fa'aalia se afi V6 ma le fa'ata'ita'iga muamua fa'aeletise o le fa'ailoga o le Woking e fa'atosina gaosia (e le o faitaulia le fa'atapula'aina o le P1 ma le Speedtail), le McLaren Artura faailoga le amataga o se vaitau fou i McLaren.

I le isi itu, o le Ferrari SF90 Stradale e le o mamao i tua pe a oʻo mai i "faʻailoga i totonu" ma totonu o le fale o Maranello e "naʻo" le auala sili ona mamana faʻataʻitaʻiga, o le muamua foi na gaosia i le faasologa, e aunoa ma ni tapulaa, e le pei o le LaFerrari.

I le masani ai, o mea uma e lua e faʻapipiʻi faʻapipiʻi ma fefaʻasoaaʻi se "fiafia itiiti": e leai se tasi oi latou e vaʻaia a latou pusa taʻavale (faʻalua-pipii ma valu-saosaoa i tulaga uma e lua) faʻapipiʻi le mea faʻasolosolo masani.

McLaren Artura

o se mea mamafa

Ae aiseā e fai ai e aunoa ma le faʻasologa o mea e faʻaaogaina? I se auala fa'aiti'itia, o le fa'ate'aina o mea fa'afo'i i lea ituaiga o hybrid e mafai ai ona 'alo'ese mai fa'aletonu ma e o'o lava i sina fa'asaoina o le mamafa.

Fa'asoa i la matou nusipepa

E pei ona e iloa, e sili atu le mamafa o masini faʻapipiʻi faʻapipiʻi nai lo faʻataʻitaʻiga e naʻo afi afi - pe faʻaopoopoina se tasi pe sili atu afi eletise ma, sili atu i mea uma, e ala i le iai o maʻa e faʻamalosia ai - o lea ia faia mea uma e teu ai lenei mamafa. e talia.

E le gata i lea, afai, i totonu o se taavale "masani", o le mamafa o le mamafa ua uma ona faʻafitauli - sili atu le inertia ma faʻafefeteina le malosi -, i le lua supersports e taulaʻi i le faʻatinoga e pei o le McLaren Artura ma le Ferrari SF90 Stradale, o le mamafa faaopoopo o se mataupu taua.

Pusa McLaren Artura
Ole McLaren Artura's dual-clutch gearbox otometi e valu ona uili, o mea uma "agai luma".

I le tulaga o le faʻataʻitaʻiga a Peretania, e ui lava i le i ai o le 7.4 kWh maa ma le afi eletise, o lona mamafa i le faasologa o loʻo i lalo ole 1500 kg - e mamafa 1498 kg (DIN). O le SF90 Stradale, i le isi itu, o loʻo vaʻaia lona faʻaogaina o le faʻaogaina o le 270 kilokalama ma le aofaʻi o le mamafa e oʻo atu i le 1570 kilokalama (mago, o lona uiga, faʻaopoopo le itiiti ifo i le 100 kilokalama mo vai uma e manaʻomia mo lona gaioiga).

O se sao itiiti i le faʻaitiitia o le aʻafiaga o le mamafa o le masini eletise, saʻo, o le tuʻuina atu o mea faʻasolosolo. I le tulaga o McLaren, o le auala lea na maua e ofoina atu ai se isi sootaga i le faʻasalalauga e aunoa ma le faʻateleina o lona mamafa. I le Ferrari, peitaʻi, na faʻasaoina le aofaʻi o le 3 kilokalama pe a faʻatusatusa i le faʻasalalauga faʻalua faʻatasi ua uma ona latou maua.

E faapefea ona latou solomuli?

I le taimi nei atonu ua e fesili ifo ia te oe lava: “Ua lelei, e leai ni a latou mea e fa'amuli ai, ae e mafai ona latou solomuli. E faapefea ona latou faia?”. Ia, latou te faia tonu lava ona o latou o plug-in hybrids, o lona uiga, latou te faia ona o loʻo i ai a latou afi eletise e lava le malosi mo lenei galuega.

E pei o taavale eletise (lea, e pei o se tulafono, e leai se atigipusa, na o le tasi le saosaoa), e mafai e le afi eletise ona fesuiaʻi lona polarity, agai i le isi itu, ma mafai ai e Artura ma le SF90 Stradale ona solomuli.

I le tulaga o le Artura, o le afi eletise 95 hp o loʻo tu i le va o le gearbox ma le crankshaft, faʻaopoopo i le faʻamautinoaina o galuega a le "reverse gear", lagolagoina le afi afi ma ave le taavale i le 100% eletise, o loʻo i ai foi le mafai ona fa'alelei suiga tau tupe.

Faitau atili