Renault. "Matou te le o toe atiaʻe ni afi afi diesel fou"

Anonim

“Matou te le o toe fausia ni afi afi tiso fou” . O le tala lea a Gilles Le Borgne, o le ulu o inisinia i Renault, i se faatalanoaga ma le lomiga Farani Auto-Infos, i luga o le pito i tua o le eWays mea na tupu.

O le faatasiga lea na matou iloa ai le Renault Megane eVision , se hatchback eletise ma ... faʻatasi ai ma genes crossover, lea o le a taia le maketi i le faaiuga o le tausaga a sau. Gilles Le Borgne faʻamatalaina le mea e faʻamoemoeina mai lenei talosaga ma, sili atu i mea uma, mai le CMF-EV, le faʻavae fou ma faʻapitoa mo trams o le a faʻavae ai.

O le mea lea, o le faʻaogaina ma le fetuutuunai, e lua ona faʻaliliuga, puupuu ma le umi, faʻatasi ai ma uili i le va o le 2.69 m ma le 2.77 m. O le a mafai ona faʻaogaina maa 40 kWh, 60 kWh ma 87 kWh, e tusa ai ma Le Borgne. O le faʻaaogaina o le Mégane eVision e fai ma faʻataʻitaʻiga, e faʻaaogaina ai le faʻamatalaga puupuu o le CMF-EV ma tuʻufaʻatasia ma le 60 kWh maa, faʻamaonia le tele e oʻo atu i le 450 km (faʻatasi ai ma le faʻaeteete aerodynamics, faʻamalosia Le Borgne).

Renault Captur 1.5 Dci
Renault Captur 1.5 dCi

E le gata o le a faʻaalia le tautua i le Mégane eVision fou. O le CMF-EV o le a faʻaalia ai se augatupulaga fou o taavale eletise, i le ata o le MEB i le Volkswagen Group, lea o le a tautuaina paaga a le Renault-Nissan-Mitsubishi Alliance - o le Nissan Ariya o le a muamua ona faʻaaogaina. lenei tulaga fou.

O afi tiso fou i Renault? aua e te faamoemoe i ai

O le CMF-EV na avea ma amataga mo le faʻalauteleina o le autu o le eletise eletise, lea o loʻo faia ni laasaga tetele (sili atu ona o tulafono faatonutonu nai lo le malosi o maketi), ma o le a le aʻafiaga mo le lumanaʻi o afi afi. i Renault.

Fa'asoa i la matou nusipepa

Gilles Le Borgne o loʻo faʻamatalaina i se faʻapuupuuga mea e faʻamoemoeina. O le suiga o le a alualu i luma ma o loʻo valoia e oʻo atu i le 2025, 15% o faʻatau (Europa) o le a avea ma taʻavale eletise (e aofia ai plug-in hybrids, lea e mafai ai ona feaveaʻi eletise). I le 2030, o lenei tau o loʻo faʻamoemoe e siitia i le 30%.

E pei ona ia faʻaalia, tuʻuina atu tulafono o loʻo oʻo mai (e faʻaitiitia ai le CO2 emissions), pe a maeʻa le 2025, o taʻavale uma o loʻo o mai pea ma se afi afi i totonu o le a, i se tasi auala poʻo se isi, eletise / faʻaogaina.

O le tulaga lea na ia faasilasila mai ai, i le Renault, latou te le o toe fausia ni afi tiso fou, e pei o le hybridize, e sili atu le taua (a itiiti ifo o le tamaoaiga) le faʻaaogaina o afi penisini. Talu ai nei na matou lipotia ai se penisini fou 1.2 TCe tolu-silinder o loʻo atiaʻe e Renault, ma le faʻamoemoe o le faʻaogaina o hybrids i le lumanaʻi o le ituaiga.

E le o lona uiga, e ui i lea, o afi tiso i Renault ua uma ona alu ese mai le lisi. Fai mai Le Borgne o le a latou tumau pea i le lisi a Renault mo ni nai tausaga, ae le tele.

Renault Clio 2019, dCI, tusi lesona
1.5 dCI, faʻatasi ai ma le lima-saosaoa pusa faʻataʻitaʻiga.

Ta'avale tiisa

E pei o le isi lomiga Farani, L'Automobile Magazine, agai i luma, o le ulufale mai o le Euro6D tulaga ia Ianuari 2021 e tatau ona avea ma mafuaaga mo se galu muamua o le lafoaia o faʻataʻitaʻiga ma afi tiso i le maketi. O le tausisia o le Euro6D e mafai ona faʻaalia ai le taugata o suiga i masini o loʻo i ai nei, o se tupe faʻaalu e faigata ona faʻamaonia le iloiloina o fesuiaiga e pei o le numera o faʻatauga (faʻaitiitia) poʻo tau faʻaopoopo o gaosiga.

I isi tulaga, o lenei lafoaia vave o afi Diesel e mafai ona avea ma se vaega o se fuafuaga lautele e "faasino" nei tagata faʻatau i le fou hybrid / eletise talosaga o loʻo oʻo mai i luga o le maketi e le tele o gaosiga. Fautuaga e mana'omia e fa'amalieina ai le fa'aitiitiga o le fa'aosoina o le CO2 ma aua le totogiina o sala tupe tetele na mua'i va'aia.

E tusa ai ma le L'Automobile Magazine, i totonu o faʻataʻitaʻiga o le a lafoaia afi afi i le 2021 e tele mai Renault. Faatasi ai ma i latou o le Captur ma le Arkana fou, lea ua uma ona aofia ai masini faʻapipiʻi faʻapipiʻi i la latou laina.

O loʻo matou agai atu i le pito o le (engine) Diesel.

Gilles Le Borgne, ulu o inisinia i Renault

Punaoa: Auto-Info, L’Automobile.

Faitau atili