Porsche saunia ma'a e fa'aola ile 15 minute

Anonim

Vaai faalemafaufau i le tulaga lenei: o le ae malaga i se Porsche Taycan ma ua toeitiiti lava gaogao maa. Mo le taimi nei, o lenei tulaga o lona uiga o le faʻatali i le 22.5 minute i le 800V vave faʻapipiʻi nofoaga ma le malosi maualuga o le 270 kW (ma naʻo le suia i le 80% o maa).

E moni o nei fuainumera ua leva ona manaia, ae e foliga mai latou te le faamalieina Porsche, lea e ala i se pisinisi faʻatasi ma le kamupani Siamani Customcells (faʻapitoa i sela lithium-ion) o loʻo sauniuni e gaosia maa e maualuga atu le malosi nai lo le o lo'o e fa'aogaina nei.

O le fa'amoemoe o le fa'atupuina lea o ma'a ma ni sela fou (sili atu le mafiafia) e mafai ai ona fa'aitiitiga le taimi o le fa'atumuina i le 15 minute. E le gata i le pu'upu'u o taimi e fa'aalu ai, o ma'a e maualuga atu le mamafa e mafai ai ona fa'aitiitia le aofa'i o mea mata e mana'omia e gaosia ai ma'a ma fa'aitiitia ai tau o le gaosiga.

Ma'a Porsche
O le maa sili ona malosi o loʻo faʻaaogaina e le Taycan Turbo S e ofoina atu le 93.4 kWh o le gafatia. O le fa'amoemoe o le fa'aleleia o nei tulaga taua.

Muamua na fuafuaina mo Porsche faʻataʻitaʻiga, o nei maʻa e mafai, e tusa ai ma le Faatonu Sili o le German brand, Oliver Blume, oʻo atu i faʻataʻitaʻiga o isi ituaiga Volkswagen Group, e pei o Audi ma Lamborghini.

le pisinisi soofaatasi

O le ofisa autu i Tübingen, Siamani, o lenei pisinisi soofaatasi o le a 83.75% e umia e Porsche. I le taimi muamua, o le "tagata faigaluega" o le a aofia ai le 13 tagata faigaluega ma, i le 2025, o lenei numera e faʻamoemoe e faʻatupulaia i le 80 tagata faigaluega.

O le faʻamoemoe o le faʻamautinoaina o le falegaosimea fou, o loʻo tu i tua o Stuttgart, e maua ai le 100 Megawatt-hours (MWh) i tausaga taʻitasi, o se tau e lava e gaosia ai sela mo maa o 1000 100% taʻavale taʻavale eletise.

O sela ma'a o potu fa'amumu o le lumana'i.

Oliver Blume, Faatonu Sili o Porsche

E fai ma sui o se tupe teufaafaigaluega o le fiasefulu miliona o Euro e Porsche, o lenei poloketi o loʻo i ai foi le lagolago a le malo tele a Siamani ma le setete o Siamani o Baden-Württemberg, lea o le a faʻatupeina pe tusa ma le 60 miliona Euro.

Faitau atili