E le o galue le faiga o laisene aveta'avale. Aisea?

Anonim

I le va o le GNR ma le PSP, e 670,149 mataupu o solitulafono matuia ma ogaoga na faamauina i le vaitaimi i le va o Iuni 1, 2016 (aso na amata faamamaluina ai le faiga) ma Ianuari 11, 2018. Mai nei mea uma, na o le 17,925 tagata solitulafono na mauaina ni togi. toesea mai lau laisene aveta'avale - itiiti ifo i le 3% o le aofa'i po'o le tasi i le 37 tagata solitulafono.

O le abysmal eseesega i numera e matua fesoʻotaʻi ma mafuaʻaga o taualumaga, e pei o Pedro Silva, failauga mo le National Road Safety Authority (ANSR), faʻasino i le Diário de Notícias.

Ole umi ole aoga ole taualumaga ole solitulafono ile auala e tusa ole tolu tausaga, ile va ole apili ma le lu'i ole faaiuga e ala ile faamasinoga.

PSP - taofi le gaioiga

O numera e fa'ai'u e atagia ai le umi o le fa'agasologa. E tusa ai ma le ANSR, i le tausaga talu ai ma le afa, lelei, na o le 24 laisene avetaʻavale na faaui i tua. E oo atu i le faaiuga o le 2017, na o le 107 avetaavale ua leiloa uma 'ai (12 i le aofaʻi). E tusa ma le 5,454 tagata ta'avale na leiloa 'ai e ono i le taimi e tasi - e tutusa lelei lava mo le soliga o le ava malosi e tutusa pe sili atu i le 1.2 g/l.

O le ave ta’avale i lalo o le malosi o le ‘ava malosi ose tasi lea o Solitulafono fa’alepulega mo le leiloa o ‘ai, ae le na’o le tasi. O le sopoia o se laina faʻaauau, e le tu i moli moli mumu, le amanaiaina o le faʻailoga faʻasaina ma le STOP, ma le faʻaaogaina o se telefoni feaveaʻi i le uili, o nisi ia e sili ona taatele.

Ae faapefea le saoasaoa?

E ui lava o se tasi o solitulafono e masani ona faia, e le o le mea e sili ona taua: "[...] o le mea moni, o le saoasaoa o se tasi lea o solitulafono e masani ona faia ae e le o le mea e sili ona sao i le leiloa o le togi”, e tusa ai ma Pedro Silva.

O le mafuaʻaga e fesoʻotaʻi ma le mea moni e faapea "talu ai ona amata ona faʻapipiʻi e le vaega o le puipuiga se ata o le laisene o le taavale i faʻamatalaga na lafoina i avetaavale na maua i le saoasaoa o radar a le ANSR, ua atili ai ona faigata ona faitio e uiga i nei sala tupe".

e mana'omia le saoasaoa

O le peresitene foi o le Portuguese Highway Prevention, José Miguel Trigoso, i faamatalaga i le DN o loo faasino atu le tamatamailima i le telegese o faiga: “O le mea e ofo ai o le maualalo o le numera o tagata solitulafono na leiloa 'ai i le tausaga ma le afa. O le umi o faiga e saua”.

Ma na ia faaiuina: "O se tasi o mea taua i le faiga o asiasiga o le saoasaoa lea e taulimaina ai gaioiga ma faia ai le faasalaga, a leai e leiloa le aafiaga o le mamafa".

Punavai: Tala Fou Talaaga

Faitau atili