Ua mafai nei e Carris ona tu'uina atu pepa ulufale

Anonim

O le fua na faʻamaonia i le Aso Lua talu ai e le Lisbon Municipal Assembly ma o se vaega o le talosaga e sui tulafono a le kamupani auala felaʻuaiga lautele (Carris), o latou togi na palota eseese. O se tasi oi latou o le mea tonu lava lea na mafai ai e Carris ona tuʻuina atu pepa ulufale.

E tusa ai ma le au faipule o le Mobility, Miguel Gaspar, ma o le Finance, João Paulo Saraiva, na filifilia uma e le PS, o lenei asiasiga o le a faʻaleleia ai le "sili atu ona lelei le faʻaaogaina o le faʻatagaina, e tusa ai ma tulaga o le taamilosaga i auala ma auala. fa'aagaga mo femalaga'iga masani a pasese lautele".

I se isi faaupuga, o le manatu o loo i tua o lenei talosaga e le o le tuuina atu o le malosiaga i le kamupani felauaiga lautele e sala ai se avetaavale e sili atu nai lo se tulaga lamatia faifaipea, saoasaoa pe solia soo se tulafono tau taavale, ae nai lo. fa'ataga ia Carris e fa'asala aveta'avale o lo'o fa'agasolo lelei ile auala ole PUS pe o lo'o tutu iina.

Fa'amaonia le fua ae le autasi

E ui ina sa talia le faiga, e le'i autasi uma sui faipule. O le mea lea, na palota ai sui faipule o le PEV, PCP, PSD, PPM, ma le CDS-PP i lenei fua.

Fa'asoa i la matou nusipepa iinei

O mataupu autu na laga e sui faipule na palota tetee i le faiga latou fa'atatau i le auala e fa'atino ai malosiaga e asiasia ai ma le agava'a (po'o le leai) o Carris e fa'atino ai lea ituaiga asiasiga.

o tali

O tali a le au lagolago uma o le fua ma i latou na palota tetee e leʻi faatali. Na taʻua e le sui o le PCP, Fernando Correia, na te le iloa "pe faʻafefea ona faʻaogaina le mana o asiasiga", ma faʻaopoopo mai "o se agavaa lenei e le tatau ona tuʻuina atu". O le sui PSD, António Prôa, na faitioina le tuʻuina atu o malosiaga ma manatu o le "lautele, le saʻo ma leai ni tapulaa".

Cláudia Madeira, sui o le PEV, na puipuia e faapea o le asiasiga e tatau ona faia e le Municipal Police, ma fai mai o le faagasologa e maua ai le "leai se manino ma le malosi". I le tali atu ai, na faamanino mai ai e le faipule o Tupe, João Paulo Saraiva e faapea "o le mataupu e mafai ona faamatuu atu i kamupani a le malo e faatatau i le paka i luga o auala lautele ma nofoaga faitele" fai mai o mataupu e pei o le sopoia po o le saoasaoa "e le talafeagai i lenei mea. talanoaga".

E ui lava i faamatalaga a João Paulo Saraiva, ae o le talosaga a le sui tutoatasi o Rui Costa mo le vaavaaiga a Carris ina ia faatapulaaina i le "taofi ma paka i luga o auala lautele, i luga o auala e feoai ai taavale felauaiga a le Carris" ma le "taamilomilo i luga o auala ua faʻaagaga mo felauaiga lautele" sa teena.

O loʻo tumau pea le faʻamoemoe o le Municipal Council, faʻatasi ma Carris, o le a faʻamalamalamaina le faʻagasologa o le a faʻaaogaina "mo le asiasia o le tausisia o le Highway Code e lenei kamupani faʻapitonuʻu", e pei ona talosagaina e se fautuaga a le Mobility Commission, faʻamaonia autasi e le Lisbon Municipal Assembly.

Faitau atili