eROT: iloa e uiga i le fa'amalologa a Audi

    Anonim

    I se taimi lata mai, o fa'amalologa e pei ona tatou iloa e ono fa'anumera aso. Tu'ua'ia i luga o Audi ma le faiga fou eROT, o se faiga fou lea o se vaega o le fuafuaga fa'atekonolosi na tu'uina atu e le fa'ailoga Siamani i le fa'ai'uga o le tausaga talu ai, ma o lo'o fa'amoemoe e suia le auala o lo'o galue ai le fa'amalologa o lo'o i ai nei, e tele lava e fa'avae i luga o masini eletise.

    I se aotelega, o le mataupu faavae o loʻo i tua o le eROT system - electromechanical rotary damper - e faigofie ona faʻamatalaina: "o pu uma, faʻalavelave uma ma piʻo uma e faʻaosofia ai le malosi o le taʻavale. E foliga mai o aso nei e faʻafefeteʻi faʻateʻia le malosi uma, lea e faʻaumatia i foliga o le vevela, "o le tala lea a Stefan Knirsch, sui o le Audi's Technical Development Board. E tusa ai ma le faʻailoga, o le a suia mea uma i lenei tekinolosi fou. "Faatasi ai ma le masini eletise eletise fou ma le eletise eletise 48-volt, o le a matou faʻaaogaina uma nei malosi", lea o loʻo faʻaumatia nei, o le tala lea a Stefan Knirsch.

    I se isi faaupuga, o le Audi o loʻo faʻamoemoe e ave uma le malosi o le kinetic e gaosia e le galuega faʻamalolo - lea o loʻo faʻaumatia nei e faiga masani i foliga o le vevela - ma suia i le eletise eletise, faʻaputuina i maa lithium e mulimuli ane mana isi galuega a le ta'avale, fa'apea ona fa'aleleia atili le lelei o le ta'avale. Faatasi ai ma lenei faiga, ua valoia e Audi sefe o le 0.7 lita i le 100 km.

    O le isi tulaga lelei o lenei faiga faʻafefe o lona geometry. I le eROT, o faʻamaʻi faʻalavelave masani i luga o le tuʻu saʻo ua suia i afi eletise faʻatulagaina faʻalava, lea e faʻaliliuina i le tele o avanoa i totonu o ato ato ma faʻaititia le mamafa e oʻo atu i le 10 kg. E tusa ai ma le faʻailoga, o lenei faiga e mafai ona gaosia i le va o le 3 W ma le 613 W, e faʻatatau i le tulaga o le fola - o le tele o pu, o le tele o gaioiga ma o le mea lea e sili atu le gaosiga o le malosi. E le gata i lea, e mafai foi e le eROT ona ofoina atu avanoa fou pe a oʻo mai i le fetuunaiga o le faʻamalolo, ma talu ai o se faʻamalologa malosi, o lenei faiga e fetaui lelei i faʻaletonu o le fola ma le ituaiga o taʻavale, e saofagā i le faʻamafanafanaga sili atu i totonu o le potu pasese.

    Mo le taimi nei, o faʻataʻitaʻiga muamua o loʻo folafola mai, ae e leʻi iloa poʻo afea e amata ai le eROT i se faʻataʻitaʻiga gaosiga mai le kamupani Siamani. O se faamanatu, ua uma ona faʻaaogaina e Audi se faiga faʻamautu faʻatasi ma le mataupu faavae faʻaogaina i le Audi SQ7 fou - e mafai ona e mauaina atili iinei.

    Le faiga eROT

    Faitau atili