O le a tatou vaʻaia le tekonolosi LIDAR i le isi augatupulaga o faʻataʻitaʻiga Volvo?

Anonim

O le aveta'avale tuto'atasi o lo'o tumau pea i totonu o le fa'amuamua a Volvo ma ina ua mae'a ona fausia se kamupani e fa'avavevave lona atina'e, ua fa'ailoa mai nei o le a fa'aogaina le tekonolosi LiDAR i ana fa'ata'ita'iga i le lumana'i.

O le fuafuaga o le tuʻufaʻatasia lea o lenei tekonolosi i le Volvo SPA 2 platform fou, lea ua faʻatulaga e faʻalauiloa i le 2022 - o le sui o le XC90 e tatau ona muamua faʻaaoga auaunaga SPA2 - ma e tatau ona i ai meafaigaluega mo le avetaavale tutoʻatasi.

E tusa ai ma le Volvo, o faʻataʻitaʻiga e faʻavae i luga o le SPA 2 o le a otometi lava ona faʻafouina ma, afai e manaʻo ai tagata faʻatau, latou te mauaina le "Highway Pilot" system, lea o le a mafai ai ona latou aveina le taʻavale atoatoa i luga o le alatele.

Volvo LiDAR
O le a le mea e "vaaia" e le LiDAR.

E faapefea ona aoga?

E mafai ona fa'auluina le faitau miliona o fa'amalama laser e iloa ai le nofoaga o mea faitino, o le LiDAR sensors e fa'akomepiuta le si'osi'omaga i le 3D ma fatuina se fa'afanua le tumau i le taimi moni e aunoa ma le mana'omia o se initaneti.

Fa'asoa i la matou nusipepa

Faʻafetai i nei uiga, LiDAR tekonolosi e maua ai le maualuga o le vaʻai ma le manatu e le mafai e mea pueata ma radar ona maua, ma faʻavae mo le lumanaʻi o le avetaʻavale tutoʻatasi - e ui lava i le leo tetee a Elon Musk i le mataupu.

E tusa ai ma le "Highway Pilot", o le tekinolosi ua atiae e Luminar o le a galulue faatasi ma le polokalama avetaʻavale tutoʻatasi, faʻatasi ai ma mea puʻeata, radar ma faʻatasi ai ma faiga faʻapipiʻi mo galuega e pei o le taʻavale, taofi ma le malosi o maʻa.

E malo foi le saogalemu.

O le tekonolosi a le LiDAR e le na'o le aveta'avale tuto'atasi, ma o le mafua'aga lava lea o lo'o su'esu'eina ai fo'i e Volvo Ta'avale ma Luminar le sao o lenei tekonolosi i le fa'aleleia atili o faiga fesoasoani mo ta'avale (ADAS).

O le ta'avale a le tagata lava ia e mafai ona avea ma se tasi o tekonolosi sili ona taua i le tala fa'asolopito, pe a fa'afeiloa'i ma le fa'amaoni ma le saogalemu.

Henrik Green, Sui Peresetene o Suesuega ma Atinaʻe i Volvo Cars

O le a faʻaaogaina e le tupulaga fou o Volvo faʻataʻitaʻiga i luga o le SPA2 se mea faʻapipiʻi LIDAR e fai ma faʻataʻitaʻiga, i luga o le matagi, e pei ona mafai ona vaʻaia i le ata faʻaalia? O se avanoa o loʻo latou suʻesuʻe, faʻasino kamupani e lua.

Ole 'au a Razão Automóvel o le a fa'aauau i luga ole laiga, 24 itula ile aso, ile taimi ole fa'ama'i ole COVID-19. Mulimuli i fautuaga a le General Directorate of Health, aloese mai femalagaaiga le manaʻomia. O le a mafai ona tatou manumalo faatasi i lenei vaega faigata.

Faitau atili