Ole numera uma ole SF90 Stradale fou, ole Ferrari sili ona malosi

Anonim

Le mafai ona maua se kata pisinisi sili atu: Ferrari SF90 Stradale, le auala sili ona malosi Ferrari. E sili atu foi i le LaFerrari ... ae le o se V12 i le vaai - o le a tatou i ai iina ...

Poloketi 173 - faʻaigoaina igoa ole SF90 Stradale - o se faʻailoga iloga i le tala faasolopito o Ferrari, o se faʻaogaina o tekinolosi e faʻaalia ai le tele o mea o le a iai i le lumanaʻi Italia - o le eletise o le a mautinoa lava o se vaega tele o lena lumanaʻi. O le ulua'i fa'apipi'i fa'apipi'i fa'apipi'i lea e ave ai le fa'ailoga o solofanua.

Aisea SF90? O se faʻamatalaga i le 90 tausaga o le Scuderia Ferrari, faʻatasi ai ma le Stradale o loʻo faʻaalia ai o se auala faʻataʻitaʻiga - SF90 o le igoa foʻi lea o le taʻavale Formula 1 a Ferrari, o lea o le faʻaopoopoga o Stradale… e vaʻaia ai le lua.

Ferrari SF90 Stradale

Saili numera o loʻo faʻamatalaina le Ferrari SF90 Stradale, ma mea o loʻo i tua atu:

1000

Le numera autu mo lenei faʻataʻitaʻiga. O le Ferrari muamua lea i luga o le auala e ausia se fa-numera tau, e sili atu i le 963 hp o le LaFerrari - lea na tuʻufaʻatasia ai foi se afi afi ma se vaega eletise - ae o le auala e lavea ai e le mafai ona sili atu ona ese.

Fa'asoa i la matou nusipepa

E le pei o le LaFerrari, e leai se V12 i tua o lona tua - o le SF90 Stradale o loʻo faʻaogaina le faʻaleleia o le V8 twin turbo (F154) manumalo o le 488 GTB, 488 Pista ma le F8 Tribute. O le malosi ua faʻatupulaʻia laʻititi mai le 3.9 i le 4.0 l, ma le tele o ona vaega ua toe faʻafouina, e pei o le potu faʻafefe, faʻaogaina ma le faʻaogaina o masini.

O le taunuuga o 780 hp i le 7500 rpm ma le 800 Nm i le 6000 rpm - 195 hp / l -, faatasi ai ma le 220 hp o loʻo misi e oʻo atu i le 1000 hp e tuʻuina atu e tolu afi eletise - tasi e tu i tua i le va o le afi ma le pusa (MGUK - kinetic motor generator unit, pei o le F1), ma o le isi lua o lo'o tu'u i luga o le au pito i luma. E sa'o, ole SF90 e fa uili ta'avale.

Ferrari SF90 Stradale
Afai o le saini susulu fou i le "C" e faasino i Renault, o le pito i tua, sili atu sikuea, manatua i latou o le Chevrolet Camaro.

8

E le na'o le aofa'i o pa'u, ae o le aofa'i fo'i o mea fa'aoga o le atigipusa fou e lua. E sili atu le faʻapipiʻi, o se taunuuga o le pipii fou ma le sump mago, lea e le gata ina mafai ai ona 20% laʻititi laʻititi pe a faʻatusatusa i le fitu-pusa ua uma ona tatou iloa, ae faʻatagaina foi ona tuʻuina 15 mm latalata i le eleele, e saofagā i le sili atu. ogatotonu o le kalave maualalo.

E 7 kilokalama foʻi le mama, e ui lava e tasi le isi saosaoa ma lagolagoina le 900 Nm o le malosi (+ 20% nai lo le taimi nei). O na 7 kilokalama fa'aititia e fa'atupula'ia i le 10 kilokalama, talu ai e le manaʻomia e le SF90 Stradale le faʻasologa o mea faʻaoga - o lenei galuega e suitulaga i afi eletise.

E tusa ai ma Ferrari, e sili atu foi ona lelei, e nafa ma le faʻaitiitia o le faʻaaogaina e oʻo atu i le 8% (WLTP) i luga o le auala ma le 1% faʻateleina le lelei i luga o le matagaluega; ma vave - naʻo le 200ms e sui ai le fua faʻatusatusa i le 300ms mo le pusa 488 Lane.

Ferrari SF90 Stradale

2.5

1000 hp, ta'avale e fa uili, (o nisi) fa'amalo vave fa'afetai i afi eletise, ma se atigipusa fa'apipi'i fa'alua vave e mafai ona fa'amaonia ai le fa'atinoga maualuga. O le 100 km / h e ausia i le 2.5s, o le tau aupito maualalo na faʻamauina i luga o se auala Ferrari ma le 200 km / h e ausia i le na o le 6.7s. . Ole saoasaoa maualuga ole 340km/h.

270

E pei ona mafai ona e mafaufauina, o le faaipoipoina o le afi afi i totonu e tolu afi eletise ma se maa, o le SF90 Stradale o le a le mama tele. O le mamafa atoa e oʻo atu i le 1570 kg (mamago, o lona uiga e leai se vai ma se taʻavale), lea e naʻo le 270 kilokalama e faʻatatau i le hybrid system.

Ae ui i lea, e tele auala na faia e Ferrari e pulea ai le mamafa. O le SF90 Stradale e amataina se fausaga fou e tele meafaitino, lea matou te maua ai, mo se faʻataʻitaʻiga, o se faʻaulu o le carbon fiber i le va o le fale ma le afi, ma matou vaʻai i le faʻaofiina o alumini alumini fou - Ferrari faʻasalalau le 20% sili atu le malosi ma le 40% torsion. i luga o tulaga muamua.

Afai tatou te filifili mo le Assetto Fiorano pack, e mafai ona tatou ave le isi 30 kilokalama mai le mamafa, e ala i le aofia ai o le carbon fiber taavale i tua ma faitotoʻa panels, ma vaipuna titanium ma laina tapuni - e faaopoopo ai foi isi "togafitiga" e pei o tauvaga e maua mai Multimatic teʻi miti. .

Ferrari SF90 Stradale
Le Ferrari SF90 Stradale Assetto Fiorano

25

O le Ferrari SF90 Stradale o le ituaiga muamua lea o le plug-in hybrid (PHEV), ma o lenei vaega e mafai ai foi ona suʻesuʻe. e oʻo atu i le 25 km naʻo le faʻaaogaina o maʻa ma lua afi eletise i luma. I lenei faiga (eDrive), e mafai ona tatou oʻo atu i le maualuga o le saoasaoa o le 135 km / h ma naʻo le pau lea o le auala e maua ai le avanoa i tua.

390

Ferrari faasilasila 390 kilokalama o downforce mo le SF90 Stradale i le 250 km / h - le maofa, aerodynamics o se taulaiga sili ona taua i le mamanuina o Maranello masini maualuga-faatinoga.

Ferrari SF90 Stradale

Ua matou fa'atumauina vortex generators i luma - si'i a'e le vaega pito i luma e 15 mm e fa'atatau i isi - ae o le pito i tua e fa'alogo uma ai. O iina matou te maua ai se apaʻau faʻamalo e vaevaeina i ni vaega se lua, o se tasi (o loʻo i ai le moli taofi lona tolu) ma se mea feaveaʻi, lea e taʻua e Ferrari o le "tap-off Gurney". O le auala e fegalegaleai ai vaega apaau e lua e faalagolago i le talaaga.

A taʻavale i totonu o le taulaga poʻo pe a tatou mananaʻo e oʻo i le saoasaoa maualuga, o vaega e lua o loʻo faʻaogaina, faʻatagaina le ea e taamilo i luga ma lalo o le "tap-off Gurney".

Pe a manaʻomia le malosi maualuga, e faʻapipiʻi i lalo e le eletise le vaega o le apaʻau, poʻo le "tapē le Gurney", e puipuia ai le ea mai le alu i lalo o le apaʻau, ma tuʻu ai le vaega tumau e iloa, ma fatuina se geometry pito i tua, sili atu le faauo i uta aerodynamic.

4

I totonu o le Ferrari SF90 Stradale matou te maua ai se evolusione o le Manettino, ua taʻua o… eManettino. O le mea lea e mafai ai ona tatou filifilia ituaiga taʻavale eseese: eDrive, Hybrid, Fa'atinoga ma Agava'a.

Afai o le mea muamua e maua ai le avanoa i le 100% eletise eletise, o le hybrid ole faiga fa'aletonu lea e fa'atinoina ai le fa'afoega i le va o afi afi ma afi eletise. i le faiga faatinoga , o le afi afi e tumau pea i luga, faatasi ai ma le faamuamua i luga o le tauina o maa, nai lo le lelei i le Hybrid mode. Mulimuli ane, o le faiga Agavaa O le a le mea e tatalaina uma ai le gafatia o le SF90 Stradale, aemaise lava e uiga i le 220 hp o loʻo tuʻuina atu e afi eletise - naʻo le faʻatinoga e taua i lenei faiga.

16

Ina ia mafai ona aofia ai le "pailate" i le tele e mafai ai ma le pulea o le SF90 Stradale, na ave ai e Ferrari ana musumusuga mai le ea, ma mamanuina lona uluai 100% meafaifaʻaili numera - o se faʻamatalaga maualuga 16″ curved screen, o se faʻamuamua muamua i se taavale gaosiga.

Ferrari SF90 Stradale

Ma sili atu?

O loʻo tumau pea le taʻua o le lavelave o le tuʻufaʻatasia o elemene avetaʻavale uma i le faʻavasegaina o le traction ma le mautu. O le iʻuga o lenei galuega mamafa na taʻitaʻia ai Ferrari e faia se faʻamatalaga fou o lana SSC, lea ua taʻua nei o le eSSC (Electronic Side Slip Control), lea e tufatufaina lelei le malosi e gaosia e le afi afi poʻo le afi eletise i le uili e manaʻomia.

E fa'amua fo'i mo se faiga fou e taofi ai le uaea ma le fa'aofiina o se masini fa'aola mo le au pito i luma.

E le pei o isi Ferrari super ma hypersports, o le SF90 Stradale o le a le faʻatapulaʻaina le gaosiga, o se taʻavale gaosiga faʻasologa - o le 2000 tagata faʻatau oloa na valaʻaulia e Ferrari e tuʻuina atu le faʻataʻitaʻiga fou, toetoe lava o tagata uma ua uma ona faʻatonuina se tasi, faʻatasi ai ma le faʻatau muamua na fuafuaina mo. kuata muamua o le 2020.

Ferrari SF90 Stradale

Ole tau ole a iai ile va ole 812 Superfast ma le LaFerrari. O le fa'ata'ita'iga lona lua lea na fa'alauiloa mai e Ferrari i lenei tausaga - o le muamua o le sui o le 488 GTB, le F8 Tribute - ma o lenei tausaga o le a tatou va'ai ai pea i le fa'aofiina o isi fa'ata'ita'iga fou e tolu. O se tausaga atoa mo le "laititi" Ferrari.

Faitau atili