O le a le maualuga o le saoasaoa o le Koenigsegg Jesko Absolut? "E sili atu, sili atu i le 500 km/h"

Anonim

A uma, o le a le maualuga o le saoasaoa o le Koenigsegg Jesko Absolut ? I upu a le faʻailoga faʻavae Christian Von Koenigsegg, "sili atu, sili atu nai lo 500 km / h".

E tusa ai ma ia, o le saoasaoa maualuga e oʻo i ai le Jesko Absolut o le a sili atu ona faʻalagolago i tulaga pe a taumafai e oʻo i ai - auala, tau - nai lo le gafatia o le taavale lava ia.

O faʻamatalaga matou te faia mai se faʻatalanoaga puupuu na tuʻuina atu i le Top Gear (ata atoa i lalo), lea e talanoa e uiga ia Jesko Absolut, o se tasi o tala fou na ave i le (faʻaleaogaina) Geneva Motor Show, faʻapea foʻi ma faʻamaumauga saoasaoa.

"Faatapulaaina e le Sa'o"

“O le Koenigsegg sili ona vave ma… e faavavau?” o le ulutala o le tusiga na faʻafeiloaʻi oe ia Jesko Absolut, ma e foliga mai o le a lava. I le tali atu i le fesili a Top Gear pe faʻatapulaʻaina e tekinolosi poʻo paʻu ina ia aua neʻi taumafai e oʻo atu i se taimi mulimuli ane, na tali atu Kerisiano, "faʻatapulaʻaina e le mafaufau lelei".

E sili atu nai lo le vave. O le mea moni tatou te le mananao e fausia se mea vave. E leai lava.

Afai o le faavae o Koenigsegg, o le foafoa o hyper-taaloga uma i latou ma tulaga faavalevalea o le faatinoga, fai mai le Jesko Absolut, o se taavale ua faamaonia mo auala lautele, mafai (mo le taimi nei, i le teori) ave taavale sili atu i le 500 km / h , o le mea lea latou te tu'u ai le tapula'a... Ia, e foliga mai ua tatou (i'u lava) o'o i se pa.

Fa'asoa i la matou nusipepa

Jesko Avanoa

Mo i latou e fiafia i le Koenigsegg Jesko Absolut, o le mea moni o se filifiliga i le hyper-sports configurator. O le uluai fuafuaga, na faʻaalia i le 2019, o loʻo tumau pea: naʻo le 125 Jesko o le a gaosia, ma le tagata faʻatau e filifili pe latou te mananaʻo ia latou Jesko i le Track poʻo le Absolut masani.

Koenigsegg Jesko Absolut ma Jesko
O le mamafa mamago o le Jesko Absolut e na'o le 1290 kg, 30 kg e itiiti ifo nai lo le Jesko.

O le eseesega i le va o le lua e tele lava, aemaise lava pe a tatou vaʻavaʻai i le aerodynamics o faʻasologa e lua. O le Absolut o loʻo i ai se vaega pito i tua faʻaumiumi, misi nisi ea inlets / outlets, o le uili pito i tua e sau ma se ufiufi e sili atu le aerodynamic, ae o le eseesega autu o le leai o se apaau malosi i tua.

I lona tulaga, e lua apa e foliga mai e avea o ni stabilizers i le saoasaoa maualuga. O lona fa'aopoopoina na maua ai se isi fa'amanuiaga, o le fa'aitiitiga o le coefficient o le aerodynamic drag (Cx), ona o le vortices e fa'atupuina e nei mea e fa'aitiitia ai le ala i tua. I'uga, na pa'ū le Cx mai le 0.29 i le 0.278.

Koenigsegg Jesko Absolut

Ona o le sini autu o le faʻaitiitia o le tau toso aerodynamic, o le downforce (negative lift) na ositaulagaina, mai le 1400 kg i le "masani" Jesko i le na o le 150 kg i le Jesko Absolut.

O afea o le a tatou vaʻaia ai le Jesko Absolut e oʻo atu i le 500 km / h, poʻo le "sili atu, sili atu"? Faaalia e Christian Von Koenigsegg, e ono umi se isi tausaga pe lua, aemaise o le sailia o se auala faitele e lava le umi e oo atu ai i le saoasaoa o lenei faasologa o le tele, ma maua ai foi pemita talafeagai e faia ai.

Faitau atili