O le Audi A8 fou na faʻaalia mulimuli ane. fa'amatalaga muamua

Anonim

Faʻavae i luga o le faʻafouina lata mai o le MLB platform, o le lona fa o augatupulaga o le Audi A8 (D5 generation) na iu lava ina faʻaalia ona foliga, ina ua maeʻa faʻataʻitaʻiga e uiga i le tele o faʻafouga tekonolosi o le faʻataʻitaʻiga fou.

I lenei augatupulaga fou, o le faʻapipiʻiina masani o le eletise eletise 48-volt (e pei o le Audi SQ7) o loʻo tu i fafo, faʻatagaina le faʻaaogaina o fofo faʻatekonolosi sili atu, e pei o, mo se faʻataʻitaʻiga, se faʻamalologa malosi eletise (silasila i le faʻailoga). Audi faʻasalalau foi o le A8 o le a avea ma taʻavale muamua e taia le maketi ma Tier 3 tekinolosi taʻavale tutoʻatasi.

evolusione ae le o le suiga

I tulaga o le mamanu, o le faʻataʻitaʻiga muamua lea na faʻatulagaina atoa i lalo o le matafaioi a Marc Lichte. Ae aua le faamoemoe o se suiga. E ui lava i se faasologa atoa o elemene fou, o le upu mataʻu e tumau pea le evolusione. O le A8 fou o le faʻaaogaina muamua lea o mea uma na matou vaʻaia i le Prologue, le manatu o le 2014, lea, e tusa ai ma Lichte, o se tuʻufaʻatasiga o mea e mafai ona matou faʻamoemoeina mai tupulaga fou o le A8, A7 ma le A6.

2018 Audi A8 - Tua

Mai lenei manatu, o le A8 fou o loʻo tuʻufaʻatasia le fou hexagonal grille, lea e oʻo atu i luga ole luma atoa. A'o i tua matou te maua ai fo'i ni foliga fou, fa'atasi ai ma mea fa'apitoa o lo'o tu'ufa'atasia e se pa moli ma se chrome. E pei ona e faʻamoemoeina, o le pito i luma ma le pito i tua o le LED, ma le pito i luma, e taʻua o le HD Matrix LED, o loʻo i ai lasers.

O le Audi A8 fou e 37 mm (5172 mm) umi, 13 mm maualuga (1473 mm) ma 4 mm (1945 mm) vaapiapi nai lo lona muamua. O le uili fa'asolosolo e fa'atupula'ia i le 6 mm i le 2998 mm. E pei o le taimi nei, o le ai ai foi se tino umi, A8L, lea e faaopoopo i ai le 130mm i le umi ma le uili.

O le tino tele ma le fausaga e faʻaaogaina mea eseese. O le alumini o loʻo sili ona faʻaaogaina mea, faʻamaumauga mo le 58% o le aofaʻi, ae e mafai foi ona tatou maua le sila, magnesium ma e oʻo lava i le carbon fiber i le pito i tua.

O A8 uma lava o hybrids

Muamua o le a mafai ona tatou filifili i le va o afi e lua i le Audi A8 fou. O loʻo iai uma le V6 fausaga ma le 3.0 lita o le malosi. TFSI, penisini, atiina ae 340 horsepower, ao TDI, Diesel, atiina ae 286 horsepower. Mulimuli ane, i le 2018, o le a taunuu le V8s, ma le 4.0 lita, faʻapea foʻi le penisini ma le Diesel, faʻatasi ai ma le 460 hp ma le 435 hp.

O le 6.0 lita W12 o le a iai foʻi ma, ioe, e le mafai ona galo ia i tatou le S8, lea e tatau ona faʻaogaina i le tele o vailaʻau faʻatumu o le 4.0 V8 TFSI. O le masani i afi uma o le fa'aogaina lea o le va'aiga otometi e valu-saosaoa ma le ta'avale e fa uili.

O le 48 volt system, o lo'o i ai i afi uma, liliu uma A8 i hybrids, po'o sili atu mild-hybrids (semi-hybrids). O lona uiga o le fa'ata'ita'iga fou e ono iai ni galuega fa'afefiloi, e pei o le tapeina o le afi a'o ave ta'avale, taofi-amata mo le umi o le fa'aoga ma toe fa'aleleia le malosi o le kinetic i le taimi o le taofi. E tusa ai ma le faʻailoga, e mafai ona faʻauigaina le faʻasaoina o suauu e oʻo atu i le 0.7 l / 100 km i tulaga moni o le taʻavale.

O le mea e le fa'atagaina e le 48-volt system o so'o se ituaiga tuto'atasi eletise. O lenei mea o le a nafa ma le A8 e-tron quattro - o le "full-hybrid" hybrid - lea o le a faaipoipo i le 3.0 lita V6 TFSI ma se afi eletise, e mafai ai ona oʻo atu i le 50 kilomita o le eletise eletise.

41 faiga fesoasoani aveta'avale

Se'i o tatou toe fai atu: fasefulutasi faiga fesoasoani aveta'avale! Ae o iina tatou o… muamua tatou o i totonu.

O totonu o loʻo mulimulitaʻi i faiga laiti ua uma ona tatou vaʻaia i le Prologue. Ma o le mea e te matauina e toetoe lava a leai ni faʻamau ma analog manometers. O le A8 e sau ma le Audi Virtual Cockpit ma o loʻo faʻatasi ma e le tasi ae lua lau i totonu o le nofoaga tutotonu. O le pito i lalo, 8.6 inisi, e faʻafefe. O luga o nei lau o le a tatou maua ai le Audi MMI (Audi Multi Media Interface), lea e mafai ona faʻatulagaina e oʻo atu i le ono faʻamatalaga, faʻatagaina avanoa e oʻo atu i le 400 galuega eseese.

2018 Audi A8 totonu

Ae o le a le gata ina ala i le pa'i pa'i o le a mafai ona tatou maua le tele o galuega tauave a le MMI, e pei o le Audi A8 fou e mafai ai foi poloaiga leo ma galuega autu e mafai ona maua e ala i le pulea o le uili.

Faatasi ai ma le tele o vaega o loʻo ia i matou se faiga faʻaoga atamai, faʻatasi ai ma se galuega e aʻoaʻo ai le tagata lava ia, faʻatulagaina mea pueata poʻo se faʻalogo leo 3D.

E tele fo'i faiga fesoasoani aveta'avale, e sili atu nai lo le 40 (leai se mea sese... e o'o atu lava i le 40 fa'atonu fesoasoani fesoasoani!), Fa'ailoa ai i latou e fa'atagaina le ta'avale tuto'atasi, e pei o le Traffic Jam Pilot e fa'afoeina le "gaioiga" i tulaga. o poloka o feoaiga po'o le feoa'i i lalo o le saoasaoa (e o'o i le 50 km/h i luga o le alatele). O lo'o fa'aogaina e le faiga mea pu'eata, radars, masini fa'a ultrasonic ma, o se mea muamua i le lalolagi ta'avale, se su'e leisa.

O le faiga e mafai ai e le taavale ona ki pe tape na o ia, faatelevave ma taofi, ma sui le itu. Peita'i, ona o le leai o ni fa'atonuga sima i le tele o maketi, e le'o avanoa uma fa'atinoga a le faiga i lenei vaega muamua.

Pe a paka le Audi A8 fou, i nisi tulaga e mafai foi e le avetaavale ona alu ese mai le taavale ma pulea le taavale e ala i le telefoni feaveai, faatasi ai ma le Pilot Parking Mamao ma le Pilot Garage mamao.

O afea e taunuu ai?

O le Audi A8 fou o le a lavea i maketi eseese i le amataga o le tautoulu, ma o tau i Siamani e tatau ona amata ile € 90,600, ma le A8 L e amata ile € 94,100. Aʻo leʻi oʻo i lena, e faʻamoemoe e faʻaalia faalauaitele i le Frankfurt Motor Show i le amataga o Setema.

Audi A8 2018
Audi A8
Audi A8
Audi A8

(i fa'afouga)

Faitau atili