Tau penisini i Potukale a'o le'i maualalo le lafoga nai lo Sepania

Anonim

O suauʻu Potukale o loʻo sili ona taugata i Europa atoa ma pe a tatou vaʻavaʻai i Sepania, mo se faʻataʻitaʻiga, o le eseesega o tau e matua taua lava, lea e faʻamaonia ai le fiafia o le au Potukale o loʻo nonofo i itulagi lata ane i le tuaoi e fafie i le "atunuu tuaoi. " .

Ae e tusa ai ma faʻamatalaga lata mai mai le Energy Services Regulatory Authority (ERSE), o lenei eseesega o loʻo faʻamatalaina naʻo le mamafa o lafoga o loʻo faʻaaogaina i totonu o lo tatou atunuu, lea ua toe i ai i totonu o le maualuga i Europa.

Tuuina atu se faʻamatalaga i faʻamatalaga a le ERSE, ana fa'atauina fua le penisini e 95 e aunoa ma se lafoga i atunu'u uma e lua, e sili atu le taugofie le toe fa'atumuina i Potukale nai lo Sepania. . E tusa ai ma le diesel faigofie, e aunoa ma ni lafoga, o tau masani i Potukale o le a tutusa ma latou i Sepania.

Tau penisini i Potukale a'o le'i maualalo le lafoga nai lo Sepania 5241_1
Tau penisini/tiso

Tatou fai le numera…

I Potukale, o lafoga e 59% le mamafa i le tau mulimuli o le 95 penisini faigofie, lea e sili atu ai le tau o le lita o le penisini i Potukale i luga aʻe o le averesi a Europa.

O le tau averesi o 95 penisini faigofie ma lafoga i le kuata lona tolu o le tausaga o le € 1,671 / l i Potukale, o se fuainumera e sili atu nai lo le € 1,417 / l faʻamauina i Sepania ma le € 1,454 / l mo le averesi o Europa.

Ae peitaʻi, afai tatou te faʻaumatia le vaega o lafoga, o le tau o le penisini 95 o le € 0.690 / l, i luga aʻe o le averesi Europa (€0.641 / l), ae laʻititi i lalo ole tau i Sepania: € 0.698/l.

O le mea e malie ai, e iai pe leai ni lafoga, o Potukale e lima lona lima i le Europa Europa e tusa ai ma le tau o le 95 penisini faigofie.

Fa'ai'uga tutusa mo le Diesel ma le LPG

Afai tatou te liliu le nila i le tau o diesel faigofie, o faaiuga e toetoe lava tutusa.

Seʻi o tatou faʻaaogaina e fai ma faʻamatalaga le tau averesi (faatasi ai ma lafoga) o tiso faigofie i le kuata lona tolu o le tausaga: 1,671 € / l, faʻatasi ai ma lafoga o loʻo i ai le mamafa o le 54%.

E tusa ai ma le puletini a le ERSE, o le averesi i le Iuni a Europa o le € 1,337 / l, o le taunuuga o se avega lafoga maualalo (naʻo le 51%). I Sepania o nei fuainumera e sili atu ona maualalo: o lafoga e naʻo le 47% ma o le tau masani o le tiso faigofie e €1,268/l.

ata suauu

Afai tatou te toe faia le faʻatinoga o lafoga toesea, matou te iloa o le tau o tiso faigofie i Potukale o le a tutusa ma le faʻataʻitaʻiga i Sepania (€ 0.671 / l ma le € 0.669 / l, i le faasologa), e ui lava na tumau i luga aʻe o le EU averesi: €0.658/l.

Na'o le LPG Auto e maualalo le tau i Potukale

I le tulaga o le LPG Auto, o tau masani a le atunuʻu na maualalo ifo nai lo na faʻataʻitaʻiina i Sepania. Pe a faatusatusa i le EU averesi, o le tau i Potukale e € 0.04 / l maualuga, ae ui i lea, e le aofia ai lafoga, tau o le atunuu e € 0.04 / l i lalo ole averesi Europa.

Punavai: ERSE

Faitau atili