CO2 fa'aoso fa'atuputeleina i le 2018. 2020 fa'amoemoe e lamatia?

Anonim

E tusa ai ma fuainumera o loʻo faʻasalalau nei e le European Environment Agency, o le averesi CO2 emisi o taavale fou na lesitala i Europa ma Peretania na faʻatupulaia mo le lua tausaga faʻasolosolo.

O le mea lea, o le averesi CO2 emisi o taavale faʻatau atu i le 2018 sa 120.8 g/km , o se tau 2 kalama maualuga atu nai lo le mea na faʻamauina i le 2017.

Na tupu lenei mea ina ua mavae le 16 tausaga sosoo lea o le averesi CO2 emissions o taavale fou na faʻatau atu i Europa na faʻaauau pea ona pa'ū, mai le 172.1 g / km na faʻamauina i le 2000 i le 118.1 g / km faʻamauina i le 2016, o le tau maualalo i le taimi nei na ausia.

Ia, faatasi ai ma le 2020 fa'amoemoega fa'aoso fa'atulaga ile 95 g/km , o loʻo i ai pea le faʻamataʻu o sala tupe tetele pe afai e le toe faia ni taumafaiga e faʻaitiitia ai faʻamalama ma ausia sini faʻamautu.

O mafuaʻaga o lenei faʻaopoopoga

O le mafuaʻaga i tua o le faʻatupulaia o le averesi o le faʻaaogaina o taavale fou na faʻatau atu i totonu o le EU, o le mea e ofo ai, na mafua ona o le pa'ū o faʻatauga o faʻataʻitaʻiga ma Diesel engine, o se taunuuga o le faʻaleagaina o mea e taʻua o Dieselgate, lea na mafua ai le faʻatupulaia o le faʻatau atu o penisini. taavale. .

Fa'asoa i la matou nusipepa

Ina ia tuʻuina atu ia te oe se manatu, i le 2018 60% o taavale fou faʻatau i le EU o penisini ae 36% tiso. E faʻaleagaina foʻi le faʻaitiitia o le averesi o faʻamalama e foliga mai o le faʻatupulaia o le manuia o le SUV / Crossover, o se ituaiga o taʻavale e faʻaaoga atili ma o lea e sili atu le CO2 pe a faʻatusatusa i le taavale tutusa.

Ae mo le lelei o le faʻatau atu o faʻataʻitaʻiga eletise poʻo le maualalo o faʻataʻitaʻiga i lenei faʻatusatusaga, e tusa ai ma le Komisi Europa, o le faʻatau atu o lenei ituaiga taʻavale na faʻateleina i le 2018 faʻatusatusa i le 2017, ae na o le 2% o faʻatauga a le lalolagi na faʻatusalia.

Le tulaga o le Iuni a Europa

I le feagai ai ma lenei faʻatupulaia o le averesi o le faʻatauina o taavale i Europa, na taʻua ai e le Komisi Europa e faapea "E tatau i le au gaosi oloa ona faʻaleleia le lelei o latou laina ma vaʻa ma faʻavavevave le faʻapipiʻiina o taavale eletise poʻo le maualalo o le eletise".

I le tausaga o feagai ai le maketi o taavale ma se faʻalavelave e leʻi tupu muamua na mafua mai i le faʻamaʻi Covid-19, o loʻo tumau pea le vaʻaia pe faʻafefea ona tali atu faʻailoga i lenei faʻamalosia o tulaga i le vaega a Europa.

Faitau atili