Shhh… Ua pupuni e Iuni a Europa afi e faaitiitia ai le pisapisao o taavale

Anonim

Pe a aveina le Honda Civic Type R, masalo e na o le pau lava le itu e tatau ona faitioina o le leo o lana afi, pe leai foi - e le masalomia na tatau ai se leo e fetaui ma ona malosi ma fesoasoani. Ia, e pei o le "filemu" o le vevela vevela na vaʻaia le lumanaʻi - o loʻo oʻo mai tulafono fou a Europa e faʻatapulaʻa le pisa o taavale.

O le taimi o le tuʻuina atu o le A 45 ma le CLA 45 fou, i faʻamatalaga a le AMG i le lomiga a Ausetalia Motoring, na iu ai ina matou faʻaalia i lenei mea moni.

O le fale o Affalterbach - lauiloa mo lona leotele ma muscular V8 - fai mai o le leo o le isi augatupulaga o ana faʻataʻitaʻiga o le a sili atu le faautauta. O le aiga fou 45 faʻataʻitaʻiga o le muamua lea e tausisia le tulafono faatonutonu fou.

O e mafaufauina se AMG V8 ma se leo o le aufaipese tama? Ia, tatou te le ...

McLaren 600 LT 2018
Sola, po'o fa'alu'a roketi? O sina mea itiiti e lua…

O lenei tulafono faatonutonu a le Iuni a Europa o le a le gata ina aʻafia ai taavale faʻatau atu i Europa. Bastian Bogenschutz, faatonu o le fuafuaina o oloa mo le compact Mercedes-AMG, e tauamiotonuina: "E mafai ona tatou (fausiaina faʻapitoa faʻaoga), ae e taugata tele le faia mo maketi uma, e matua faigata lava."

Seia oo mai i le taimi nei, sa i ai se auala i le tulafono o loo i ai nei. O le tele o taʻaloga na faʻapipiʻiina i se alalaupapa ala, lea na mafai ai ona i ai, lelei, se leo e pei o Dr. Jekyll ma Mr. Hide - lamolemole pei o se purr o se pusi i le "masani" mode ma i le paʻi o se faamau (po o le filifili se isi auala avetaʻavale), o se gogolo e mafai ona fafagu ai tagata oti, faʻaopoopoina e oʻo lava i se paoply o "pops" ma "bangs", lea e matua faʻatamaoaigaina ai le leo.

Fa'asoa i la matou nusipepa

Leai lava! I lalo o tulafono faatonutonu fou, o le a faia pea le fuaina o le leo o le afi i lona tulaga "sili ona pisa", i le mea tonu o loʻo i ai le vaega faʻaopoopo o le faʻafiafiaga sonic.

Hyundai i30 N

Tulafono Faatonutonu Nu. 540/2014, o le tagata solitulafono

A uma, o le a le tulafono lea o loʻo sauni e faʻafefe le pisa o taavale? O lo'o natia i lalo ole fa'asinomaga ole 540/2014, tatou te maua ai le tulafono fa'atonutonu e fa'atatau i mea uma e feso'ota'i ma le maualuga ole pisapisao o ta'avale afi ma le fa'aogaina o masini silencer.

O le fa'amoemoe o le fa'afetaia'ia o le pisapisao tele o ta'avale, ona o a'afiaga leaga mo le soifua maloloina , e pei ona taua i se tasi o iloiloga o tulafono faatonutonu nu. 540/2014:

O le pisapisao o taavale e mafua ai ituaiga eseese o le soifua maloloina. O le faaumiumi o le atuatuvale ona o le aafia i le pisapisao e mafai ona oo atu ai i le faaitiitia o le teuina o le tino, faʻalavelaveina galuega faʻatonutonu o totoga ma, iʻu ai, faʻatapulaʻaina lona aoga. O le pisapisao o ta'avale e fa'atusalia ai se tulaga e ono a'afia ai le atina'eina o fa'ama'i ma isi fa'afitauli o le soifua maloloina, e pei o le toto maualuga ma le myocardial infarction.

O le mea lea, o le tulafono faatonutonu o loʻo faʻamatalaina ai metotia o suʻega e fua ai le pisapisao o taʻavale (mama ma mamafa), faʻapea foʻi ma le tuʻuina o tapulaʻa i luga o le pisapisao latou te faʻaosoina. E tusa ai ma taavale pasese (vaega M), o tapulaʻa ia e tausisia:

Vaega Fa'amatalaga Tulaga taua ile dB
Vaega 1 - mai ia Iulai 1, 2016 Vaega 2 - faʻataʻitaʻiga fou ia Iulai 1, 2020 ma le resitalaina muamua ia Iulai 1, 2022 Vaega 3 - faʻataʻitaʻiga fou ia Iulai 1, 2024 ma le resitala muamua ia Iulai 1, 2026
M1 malosiaga i le mamafa fua faatatau ≤ 120 kW/1000 kg 72 70 68
M1 120 kW/1000 kilokalama73 71 69
M1 160 kW/1000 kilokalama75 73 71
M1 fua fa'atatau o le malosi > 200 kW/1000 kg

Numera o nofoa ≤ 4

R-tulaga o le nofoa o le avetaavale ≤ 450 mm i luga aʻe o le eleele

75 74 72

Fa'aaliga: Vaega M - Ta'avale ta'avale ua mamanuina ma fau mo le fa'amomoliina o pasese e le itiiti ifo ma le fa uili; Category M1 - Ta'avale ua mamanuina ma fausia mo le felauaiga o pasese ma le maualuga o le valu nofoa fa'aopoopo i le nofoa aveta'avale.

Ina ia maua se manatu faigata pe o le a le uiga o na tau ile dB (decibels - logarithmic scale mo le fuaina o le leo), 70 dB e tutusa ma le leo masani e 30 cm le mamao, i le pisapisao o se masini faamama po o se lauulu. fa'amago.

E tatau ona maitauina o tau o loʻo i luga o le laulau i luga e le naʻo le afi / le pisa. O tau fa'atapula'a fa'asalalau e fa'atatau i le aofa'i o le pisapisao na gaosia e le ta'avale, o lona uiga, i le fa'aopoopoga i le afi / le pisapisao, o le pisapisao ta'avale e mafua mai i pa'u o lo'o aofia ai fo'i i fa'amatalaga - o se tasi o fa'apogai autu o le pisa i totonu o ta'avale. E pei ona e fa'amoemoeina, e iai fo'i i pa'u a latou lava seti o mana'oga e fa'amalieina: Tulafono Fa'atonutonu Nu. 661/2009.

talofa leo faafoliga

Faatasi ai ma le pisapisao o lo'o fa'aitiitia tele i tausaga a sau ona o tulafono faatonutonu, o le fa'alogo i le afi o masini ta'aloga mai le avetaavale o le a sili atu ona faigata. Ae ui i lea, o loʻo i ai se fofo, e le o taimi uma e sili ona talisapaia: faʻaogaina le leo "faʻateleina", faʻaaogaina le leo o le taavale.

Aston Martin Valkyrie 6.5 V12
11 100 rpm! leai se poto fa'ata'amilo iinei

O le mea moni e faapea o afi i aso nei e leai se leo tele e pei o le tenor ma o le tele e "mute", faatasi ai ma nai tuusaunoaga, ona o le turbo "osofaiga" lea na iloa e afi penisini. Ma o le tele ma le tele o taavale, e pei o nisi o vevela vevela na matou faʻataʻitaʻiina, o loʻo faʻaogaina nei togafiti e totogi ai le leai o se leo.

I le taimi nei, e tusa ai ma tulafono fou, e tatau ona naʻo le pau lea o le fofo e avanoa mo tagata gaosi oloa e faʻaalia ai a latou masini sili ona malosi ... a itiiti ifo i totonu o le fale.

E mautinoa lava, o le a matou faitio i tausaga a sau e uiga i le leai o se leo i totonu o na taavale e tatau ona sili atu le leo. Seia oo i lena taimi, o loo i ai pea le avanoa mo taimi faapenei:

Faitau atili