Sili atu le malosi, mama, vave. Na matou fa'atautaia le McLaren 765LT i Silverstone

Anonim

O se tasi lea o le afi mama mulimuli ma afai e tapunia, o loʻo i ai ma se ki auro: i luga o le kata pisinisi o le McLaren 765LT o loʻo i ai 765 hp, 2.8 s mai le 0 i le 100 km / h ma le 330 km / h, faʻatasi ai ma vaega Senna e avea ma mea sili ona aoga i luga o le ala.

Ina ua maeʻa se 2020 faigata tele (silasila i le pusa), o se tasi o faʻataʻitaʻiga o loʻo faʻamoemoeina e McLaren mo le toe faʻaleleia (lea e matua lelei lava i Saina, amata nei i Sasaʻe Tutotonu, aʻo tumau pea Europa ma Amerika) o le. tonu lenei 765LT. O le lona lima lea o le vaitau faʻaonaponei mo le faʻailoga Peretania, lea e faʻaaloalo i le F1 ma se siʻusiʻu umi (Longtail), na mamanuina e Gordon Murray i le 1997.

O le aano o nei LT versions e faigofie ona faʻamatalaina: faʻaititia o le mamafa, faʻamalolo le faʻaleleia e faʻaleleia le amio tietie, faʻaleleia le aerodynamics i le faʻaaluina o se apaʻau lapoa ma se isu faʻalautele. O se fua na faʻaaloalogia toeitiiti atoa le luasefulu tausaga mulimuli ane, i le 2015, faʻatasi ai ma le 675LT Coupé ma Spider, i le lua tausaga talu ai ma le 600LT Coupé ma Spider, ma i le taimi nei ma lenei 765LT, i le taimi nei i se "tapuni" lomiga (i le 2021 o le a faʻaalia. le liliu).

McLaren 765LT
Silverstone Circuit. Na'o luga o le ala e mafai ai ona maua le atoatoaga o le 765LT fou.

2020, "annus horribilis"

Ina ua uma ona lesitala i le 2019 le tausaga sili ona lelei o le faatauina atu i lona talafaasolopito puupuu o se gaosiga o auala supersports, McLaren Automotive na matua faasalaina i le mataʻutia o le tausaga 2020, e le sili atu i le 2700 resitala i le lalolagi atoa (-35% pe a faatusatusa i le 2019), ina ua maeʻa masina faʻaleagaina. , e pei o i latou na ia soifua mai ia Mati e oo ia Me. O le kamupani na toe faʻatulagaina i le tele o tulaga, e tatau ona faʻatupuina tupe mai fafo ($ 200 miliona mai se faletupe i Sasaʻe Tutotonu), faʻaititia le aofaʻi o tagata faigaluega, mokesi le nofoaga o le Technical Center ma tolopo le faʻalauiloaina o le faʻataʻitaʻiga i le lumanaʻi o le Ultimate Series range ( Senna, Speedtail ma Elva) mo le ogatotonu o le sefulu tausaga nei.

O le a le mea ua suia?

Faatasi ai ma itu ua sili ona alualu i luma pe a faatusatusa i le 720S sili ona agavaa, o loʻo i ai le galuega na faia i luga o le aerodynamics ma le faʻaitiitia o le mamafa, igoa talafeagai e lua o soʻo se taʻavale ma manaʻoga taʻaloga. I le tulaga muamua, o le laugutu pito i luma ma le pito i tua e umi atu ma, faatasi ai ma le fola o le carbon fiber o le taavale, o lau faitotoa ma le tele o le diffuser, e maua ai le 25% maualuga maualuga o le aerodynamic pe a faatusatusa i le 720S.

O le spoiler pito i tua e mafai ona fetuunai i ni tulaga se tolu, o le tulaga maualuga e 60mm maualuga atu nai lo le 720S lea, i le faaopoopo atu i le faateleina o le mamafa o le ea, e fesoasoani e faaleleia atili ai le afi, faapea foi ma le "braking" galuega. e ala i le aafiaga o le ea. ” e fa'aitiitia ai le uiga o le ta'avale e "snooze" i tulaga o le mamafa tele o taofi.

O le fausiaina i luga o le faavae o le 720S, o le 765LT o loʻo faʻapipiʻiina foi ma le Proactive Chassis Control (lea e faʻaogaina ai fesoʻotaʻiga faʻafefe hydraulic i pito taʻitasi o le taʻavale, e aunoa ma ni faʻamautu faʻamau) lea e faʻaogaina ai le 12 faʻaopoopoga faʻaopoopo (e aofia ai le accelerometer i uili taʻitasi ma lua. fa'amama fa'amama fa'amau).

Lapo'a pito i tua

E tusa ai ma le igoa o le LongTail, ua faʻalauteleina le faʻaleagaina o tua

I le misiona e togi le tele o pauna e mafai "i luga o le sami", e leʻi tuʻua e inisinia McLaren se mea e tasi mai le latou suʻesuʻega.

O Andreas Bareis, o le faatonu o le McLaren's Super Series model line, ua faamatala mai ia te aʻu e faapea “e tele atu vaega o le alava kaponi i totonu o le tino (laugutu pito i luma, pito i luma, fogafale i luma, sakete pito, pito i tua, faʻasalalau tua ma spoiler tua e umi atu) , i totonu o le alavai tutotonu, i le fola o le taavale (faʻaalia) ma nofoa tauvaga; titanium exhaust system (-3.8 kilokalama poʻo 40% mama nai lo uʻamea), F1 mea faʻaulufale mai e faʻaaogaina i le faʻasalalauga, Alcantara pito i totonu, Pirelli Trofeo R uili ma paʻu e sili atu ona mama (-22 kilokalama) ma polycarbonate laumei luga e pei o le tele o taʻavale taʻavale. (0.8mm manifinifi)… ma matou lafoai foi le leitio (-1.5 kilokalama) ma le malulu (-10 kilokalama)”.

I le faaiuga, 80 kilokalama na aveesea, faatasi ai ma le mamafa mago o le 765LT na o le 1229 kg, po o le 50 kilokalama itiiti ifo nai lo lona mama tuusao tauva, le Ferrari 488 Pista.

McLaren 765LT

I tua atu o le vaalele ma le carbon fiber monocoque o loʻo i ai le benchmark 4.0 l twin-turbo V8 engine (faʻatasi ai ma faʻasaga lima taimi sili atu nai lo le 720S) lea na maua ai nisi o aʻoaʻoga a Senna ma vaega e ausia ai le maualuga o le 765 hp ma le 800 Nm (le 720S e toese le 45 CV ae toesea le 30 Nm ma le 675LT toese le 90 CV ma le 100 Nm).

Fa'afetai mai ia Senna

O nisi o fofo faʻapitoa e mataʻina, e tusa lava pe na "tuuina atu" e le Senna mataʻutia, e pei ona faʻamatalaina e Bareis: "Na matou o atu e aumai piston alumini faʻameamea a McLaren Senna, na matou maua ai se faʻamaualalo pito i tua-omiga e faʻateleina ai le malosi i le pito i luga o le. pulega saoasaoa ma matou optimized le saoasaoa i le vaeluagalemu saoasaoa e 15% ".

O le 765LT's ceramic discs o loʻo faʻapipiʻiina foi ma faʻapipiʻi taofi "na tuʻuina atu" e McLaren Senna ma se tekonolosi faʻamafanafana caliper e maua saʻo mai le F1, faʻatasi ai ma saofaga faʻavae mo le manaʻomia o lalo ifo o le 110 m e sau i le tu atoatoa mai le saoasaoa o le 200 km / h.

taumafataga o le afiafi 19

I totonu o le taʻavale, na faʻafeiloaʻi foʻi faʻaleleia, i le taʻavale faʻatasi ma le fesoasoani hydraulic, ae sili atu le taua i axles ma faʻamalolo. O le kilia o le eleele na faʻaitiitia i le 5 mm, o le pito i luma na faʻatuputeleina le 6 mm ma o puna e mama ma faʻamalosia, lea na mafua ai ona sili atu le mautu ma sili atu le uu, e tusa ai ma le Bareis: "e ala i le faʻalagolago i le taavale i luma ma tuʻuina atu le lautele lautele i lenei vaega, matou te faʻateleina le malosi faʻainisinia".

Fa'asoa i la matou nusipepa

O le isi fa'aaliga va'aia o le taua tele o mea o lo'o i totonu o lenei McLaren 765LT o fa'aulu fa'atasi titanium ua sauni e fa'ailoa se lipine e tu'u ai so'o se tasi e lagona i ona ala.

4 fa'aulu fa'aautu

I Silverstone… o le a le fa'aaliga sili atu?

O le tilotilo i le pepa faʻapitoa na fesoasoani e faʻateleina ai le popole aʻo leʻi ulufale i le Silverstone circuit, o se isi elemene faʻaopoopoina le mamalu i lenei aafiaga i tua o le uili o le McLaren fou: 0 i le 100 km / h i le 2.8 s, 0 i le 200 km / h i le 7.0 ma le maualuga maualuga o le 330 km / h, numera e mafai ona maua i le maliliega o le mamafa / malosiaga o le 1.6 kg / hp.

totonu

O le fa'ata'ita'iga fa'atauva e fa'amaonia ai le lelei o nei fa'amaumauga ma pe a toeitiiti emo se mata e tumau le tamo'e e oo atu i le 100 km/h e tutusa ma le mea na ausia e le Ferrari 488 Pista, le Lamborghini Aventador SVJ ma le Porsche 911 GT2 RS, ua uma ona ausia. 200 km / h ua ausia 0.6s, 1.6s ma 1.3s muamua, i le faasologa, o lenei tolu o tauva faaaloalogia.

Ona o le tapulaa o le gaioiga e mafua mai i le fusi, ou te iloa, pe a ou fetaui i totonu o le baquet, o le aoga tele o le siitiaina o le nofoaga tutotonu ma le lipine o loʻo faʻapipiʻi i le faitotoa, ina ia mafai ona tapunia toetoe lava a aunoa ma le gaoioi o le tino. . I le ogatotonu o le dashboard laʻititi e mafai ona i ai se mataʻitu 8” (Ou te manaʻo ia sili atu le faʻaogaina i le avetaavale, aua o le tasi vaesefulu o le sekone e te mauaina e tepa taulaʻi ai ou mata i luga o le ala e talia ...) fa'atagaina oe e pulea galuega fa'akomupiuta.

I le itu agavale, o le vaega o loʻo faʻaogaina ma faʻatonuga faʻasolosolo mo le filifilia o masani masani / Taʻaloga / Track mo Amioga (Taʻitaʻia, lea e tape ai le mautu) ma le Motorization (Powertrain) ma, i le va o nofoa, le ki e faʻagaoioia ai le faʻalauiloaina.

bacquets

Molī…pueata…gaioiga!

I le va o le lima matua ma isi tamatamailima e fa (puipui i totigilima) i lima taʻitasi e iai saʻu uili e aunoa ma ni faʻamau i foliga! E na'o le mea na faia muamua: liliu uili (e iai fo'i se pu i le ogatotonu...). E fa'apipi'i i tua o le uili fa'asolo, meafaifa'aili fa'atasi ma vili e lua i tafatafa o le tachometer tutotonu tele (e mafai ona fesuia'i le fa'aaliga). I luga o le ala e sili atu le tele o faʻamatalaga, o le mea lea e na o le pau lava le mea e tatau ona e faia o le paʻi i se ki e faʻaumatia ai le meafaifaʻaili laupapa, lea e avea ma ala muamua ma faʻamatalaga o totoe.

Joaquim Oliveira i le pulega

O le afi e le oi ai se faʻaoga faʻalogo a nisi Lamborghini, mo se faʻataʻitaʻiga, ma o lona crankshaft mafolafola e sili atu le uʻamea ma faʻaitiitia ai le "charisma", lea e ono le fiafia ai nisi o loʻo iai.

E sili atu le autasi o le lelei o le faʻatinoga, e ui lava na tuʻu le taulaʻi i le lelei o le amio ae le o le tele o le faatinoga mama. Masalo ona o le 800 Nm o le maualuga maualuga o loʻo tuʻuina atu i le avetaʻavale (o le aofaʻi o lau faʻatonuga i le 5500 rpm), o le faʻavavevave e le pei o se tuʻi i totonu o le manava, ae o taimi uma e pei o se tulei faifai pea, e foliga tutusa ma se ea malosi tele. afi afi.

McLaren 765LT

O le malosi o le taofi e fa'atupu ai lagona e na'o le aapa atu o se semi "ta'avale ta'avale" sili ona lelei ma agava'a, tusa lava pe mana'omia fa'anatinati le fa'aitiitia o le saoasaoa. Mai le 300 i le 100 km / h, aʻo faʻafefeteina e le tiapolo lona mata, o loʻo tumau pea le taʻavale, toetoe lava a le faʻalavelaveina ma faʻatasi ai ma le faʻataʻitaʻiga saoloto atoatoa e faʻamalamalama ai le auala faʻasolosolo ma le avetaavale / avetaavale toetoe lava tu i luga o le pedal agavale .

I tulimanu vave e mafai ona e lagona le fesiitaiga o le tele i le pito i fafo o le tulimanu, e pei o Woodcote, aʻo leʻi ulu atu i le tini, lea e tatau ona e onosaʻi seia mafai ona e toe laa atoatoa i luga o le saoasaoa.

Ma, i le feliuliuaʻi faʻamalosi, pei o Stowe i le pito o le Hangar saʻo, e mafai ona e vaʻaia e le afaina le 765LT i le taloina o lona siʻusiʻu i se faailoga o le fiafia o taifau pe a faʻaosoosoina e fai. Ma o lena mea e manaʻomia ai sina gauai ma lima mausali e toe saʻo ai, ma e taua tele fesoasoani faʻaeletoroni, seʻia oʻo lava ina tatou malamalama i le auala e "faʻafefe ai le manu feʻai" (e mafai ona e faʻaogaina fesoasoani faʻaeletoroni e sili atu le faʻatagaina pe leai foi, aʻo tatou faʻaputuina suiga ma le malamalama. o le auala ma le taavale valaaulia).

McLaren 765LT

O pa'u masani, Pirelli Trofeo R, e fesoasoani e fa'apipi'i le ta'avale i le asphalt e pei o se limpet, ae oi latou e le o fa'amoemoe e ta i le ala ma fa'atau se 765LT e fai ma ta'avale aoina mo le fa'aitiitia o le fe'avea'i i luga o asphalt sivili e mafai ona sili P Zero filifiliga . A uma mea uma, e le o se Senna, o se taʻavale taʻavale ua faʻatagaina e malaga faʻafuaseʻi i luga o auala lautele.

Fa'amatalaga fa'apitoa

McLaren 765LT
McLaren 765LT
MOTOR
Fa'ataina 8 cylinders i le V
Tulaga Nofoaga Fa'aumi Tua
Malosiaga 3994 cm3
Tufatufaina 2xDOHC, 4 alatoto / fa'agogo, 32 alatoto
Mea'ai Manu'a le tuusao, 2 turbos, intercooler
mana 765 hp i le 7500 rpm
Binary 800 Nm ile 5500 rpm
FA'AALIGA
Toso tua
Pusa ta'avale Otometi (pipii faalua) 7 saoasaoa.
FA'ASA
Fa'amalologa Adaptive hydraulic faʻamaʻi (Proactive Chassis Control II); FR: tafatolu fa'atasi fa'alua; TR: tafatolu fa'atasi fa'alua
taofi FR: Tisiketi fa'a'avevela le carbon-ceramic; TR: kaponi sima ventilated disks
TULAFONO MA LOTO
Comp. x Lautele x Alt. 4600mm x 1930mm x 1193mm
I le va o axles 2670 mm
ogalaau FR: 150 l; TR: 210 l
Teutupe 72 l
mamafa 1229 kilokalama (mamago); 1414 kilokalama (US)
Uili FR: 245/35 R19; TR: 305/30 R20
FA'AOGA, FA'A'OGA, FA'A'OGA
Saosaoa maualuga 330 km/h
0-100 km/h 2.8s
0-200 km/h 7.0s
0-400 m 9.9s
100-0 km/h 29.5 m
200-0 km/h 108 m
fa'aaogaina ta'amilosaga tu'ufa'atasi 12.3 l/100 kilomita
Li'o tu'ufa'atasi CO2 fa'avevela 280 g/km

Manatua: O le tau o le 420,000 euros o se faʻatusatusaga.

Faitau atili