GP de Portugal 2021. O faʻamoemoega a Alpine F1 avetaʻavale Alonso ma Ocon

Anonim

I le pule o le nofoia o le nofoaga sa i luma o Renault i le paddock, o le Alpine F1 o le a amata i le Grand Prix o Potukale ma le Autódromo Internacional do Algarve (AIA). Taimi talafeagai e talanoa ai i au pailate, Fernando Alonso ma Esteban Ocon , e uiga i o latou faamoemoega mo le mea na tupu lona tolu i le kalena.

E pei ona faʻamoemoeina, na amata le talanoaga i le manatu o le siamupini o le lalolagi e lua taimi e uiga i le taamilosaga a Potukale, faatasi ai ma Alonso o loʻo faʻaalia o ia lava o se tagata fiafia i le ala lea na tamoe ai le au a le Razão Automóvel i le C1 Trophy (e ui lava i le saoasaoa maualalo. ).

E ui lava e leʻi tauva i le AIA, e iloa e le avetaavale Sipaniolo le taamilosaga, e le gata i le faʻafetai i simulators, ae faʻapea foʻi i suʻega ua uma ona ia maua le avanoa e faia ai, lea na mafua ai ona ia faʻamatalaina le ala Potukale o se "matagofie ma lu’itau”. Mo lenei mea, e tusa ai ma le avetaʻavale Alpine F1, o le mea moni e toetoe lava leai se vaega o le matagaluega e tutusa ma soʻo se isi i luga o soʻo se isi ala e fesoasoani.

Alpine A521
Alpine A521

fa'amoemoega feololo

A o faʻaalia e le au taʻavale Alpine F1 le faʻafetai mo le taamilosaga a Portimão, i le isi itu, o Alonso ma Ocon sa faʻaeteete e uiga i faʻamoemoega mo lenei faaiuga o le vaiaso. A uma mea uma, na manatua uma e le toʻalua o eseesega i le peloton e laʻititi tele ma o sina mea sese poʻo le gau i foliga e taugata tele.

E le gata i lea, mo le siamupini o le lalolagi e lua taimi ma lana uo talavou, le A521, le Alpine F1 nofo toatasi, e manaʻomia ona faʻaleleia atili, pe a vaʻaia le pa'ū o le faʻatinoga pe a faʻatusatusa i le taavale i le tausaga talu ai.

I le taimi nei, i le amanaia o faigata o Renault i Portimão i le 2020, o le Alpine F1 avetaʻavale o loʻo faʻailoa mai o sini e ausia le Q3 (le vaega lona tolu o le agavaa) ma togi togi i le tuuga Potukale. Ae mo le mea e sili ona fiafia i ai e manumalo, sa mautu Ocon: "Ou te manatu o le manumalo o le a ataata ia Max Verstappen".

Tausaga lelei e fa'afou

Sa mafai ona matou fesili i aveta'avale Alpine F1 e uiga i tuuga fautasi fou agavaa foi. E uiga i nei mea, na faʻaalia e pailate uma i latou lava e lagolagoina le fua. I upu a Alonso:

"O se manatu lelei le suia o se mea ina ia sili atu le fiafia o tuuga i faaiuga o vaiaso. O le 2021 o le tausaga sili lea e faʻataʻitaʻi ai mea fou ona o se tausaga suiga mo tulafono fou."

Fernando Alonso

E tusa ai ma tulafono fou, na manatu Fernando Alonso o le mea lea e sili ona taulaʻi ai le Alpine F1, aua latou te faʻatagaina le Formula 1 squad e "paleni". o le a faʻagesegese le taʻavale. Ae ui i lea, e foliga mai ia te aʻu o le a sili atu ona faigofie ona soʻo ma o tuuga e tatau ona faʻamalosi."

E tele lava mea e talanoaina

A vaʻavaʻai i le 'au o loʻo i ai nei, o loʻo i ai se mea e tulaga ese: o le "fefiloi" i le va o le poto masani (e toafa siamupini o le lalolagi i luga o le ala) ma le autalavou.

I lenei mataupu, o Ocon "ua luluina le mamafa", ma le manatu o le i ai i le 'au a le avetaavale e pei o Alonso e le gata ina mafai ai e ia ona aʻoaʻoina ae faʻaosofia ai foi o ia, aua "o tagata talavou uma e mananao e faʻaalia e mafai ona latou tau i le mea sili. ".

Na manatua e Alonso o lenei faʻafefiloi e faʻatagaina ai tuuga lea e faia e le au taʻavale eseese auala eseese, o nisi e faʻavae i luga o le poto masani ma isi i le saoasaoa mama.

Ae mo faʻamoemoega mo lenei vaitau Alpine F1, na taulaʻi Alonso i le lumanaʻi, ae na manatu Ocon o le toe faia o se pulelaa e pei ona ia faia i le Sakhir GP i le 2020 o le a faigata. Ae ui i lea, na ia toe manatua o loʻo i ai pea le tele o mea e iloa e uiga i le gafatia o le taʻavale.

Esteban Ocon, Laurent Rossi ma Fernando Alonso,
Mai le agavale i le taumatau: Esteban Ocon, Laurent Rossi (CEO o Alpine) ma Fernando Alonso, faʻatasi ma le Alpine A110 latou te faʻaaogaina e fai ma taʻavale lagolago i tuuga.

Mulimuli ane, e leai se tasi oi latou na manaʻo e tuuto atu i valoʻaga mo le siamupini. E ui ina iloa uma e Alonso ma Ocon, mo le taimi nei, o mea uma e faasino i le itu o le "Hamilton vs Verstappen" fusuaga, na manatua e le au taʻavale Alpine o le siamupini o loʻo i totonu o lona amataga ma e na o le 10th poʻo le 11th tuuga e mafai ona maua. faʻamatalaga faigata e faʻasino i le itu o mea e fiafia i ai.

Faitau atili