V12 Cosworth mai le Gordon Murray's T.50 ua uma ona fa'aalia ma fa'alogoina o ia

Anonim

Le lumanai Gordon Murray Automotive T.50 folafolaga. O le “tama” o McLaren F1, o Gordon Murray, sa faasoa atu i le lalolagi le ausiaina o se isi tulaga mataina i lona atinaeina: o le fafagu muamua o le 3.9 V12 na fausia e Cosworth.

Talu mai lava ona matou iloa o loʻo ia fausiaina se taʻavale fou, e leʻi matamuli Gordon Murray i le faʻalauiloaina o faʻataʻitaʻiga o le lumanaʻi.

Mai mea ua uma ona fa'atupuina mai le mea ua tatou manatu o le sui moni ia McLaren F1, e tatau ona tatou ta'utino atu e maualuga le fa'amoemoe.

GMA V12 Cosworth

E tolu nofoa, ma le avetaavale i le ogatotonu, pei o le F1; Atmospheric V12 e mafai ona faia le 12 100 rpm (!); ta'avale uili tua ma le atigipusa tusi lesona ono-saosaoa; itiiti ifo i le 1000 kilokalama; ma e leai se faaletonu o le 40 cm lautele ili i tua mo aafiaga aerodynamic (ae le na o lena).

Fa'asoa i la matou nusipepa

E le masani le mafai ona "mulimuli" i lea laasaga ma lea laasaga i le atinaʻeina o se taʻavale sili e folafola mai ai se poto masani avetaʻavale ma le itiiti lava numera poʻo le gaosia.

Ma o lenei, i ni nai masina talu ona matou iloa le tolu cylinders na avea o se faʻataʻitaʻiga e faʻamaonia ai fofo uma e tuʻuina i totonu o le 3.9 atmospheric V12 lea o le a faʻaauupegaina ai le T.50, Gordon Murray Automotive ua lomia se ata tifaga, lea tatou te vaʻaia. le afi, ioe, maeʻa, faʻafesoʻotaʻi mo le taimi muamua i luga o se faletupe eletise:

View this post on Instagram

A post shared by Automotive (@gordonmurrayautomotive) on

Ona o le su'ega muamua o le afi ta'avale na fausia e Cosworth, matou te le'i va'ai i ai, pe sili atu fo'i, ua matou fa'alogo ua o'o i le 12,100 rpm na folafolaina - na tumau i le "paie" 1500 rpm.

A maeʻa le atinaʻe, o lenei Cosworth's 3.9 V12 o le a tu'uina atu le 650 hp i le 12,100 rpm (700 hp ma le "ram air" aafiaga) ma le 467 Nm… i le 9000 rpm. . Aua e te fefe i le 9000 rpm lea e ausia ai le maualuga maualuga. Ina ia faʻamautinoa le faʻaoga faigofie i lea aso ma lea aso, ua taʻua e Gordon Murray Automotive o le 71% o le maualuga maualuga, e pei o le 331 Nm, o le a maua i le 2500 rpm.

V12 fu'a mamafa

O le 3.9 V12 e le gata ina folafola atu e avea ma "V12 faʻanatura faʻatasi ma le maualuga maualuga, tali vave, (ma) maualuga le malosi o le malosi", e folafola atu foi o le sili ona mama na faʻaaogaina i se taavale auala.

GMA V12 Cosworth

Tu'uaia "na'o" 178 kg , o se tau taua tele mo se V12 ma o se sao taua i le faʻamautinoaina o le 980 kilokalama folafolaina mo le T.50, o se tau faʻatauvaʻa maualalo pe a mafaufau i le ituaiga o taʻavale.

Mo faʻatusatusaga, o le BMW S70 / 2 matagofie o loʻo faʻaaogaina i le McLaren F1 o loʻo faʻaalia ai se eseesega e sili atu i le 60 kilokalama i le fua. Na fa'apefea ona e fa'amamā? O le poloka afi e faia i le alumini maualuga ma le crankshaft, e ui lava na faia i le sila, e na o le 13 kg le mamafa. Ona i ai lea o le tele o vaega o le titanium e fesoasoani e faʻaitiitia le mamafa o le V12 e pei o le faʻafesoʻotaʻi laʻau, valve ma le fale pipii.

E pei ona taʻua i luga, faʻatasi ma le V12 o le a ono-saosaoa faʻasalalauga tusi lesona e folafola mai foi e mama, mamafa naʻo le 80.5 kilokalama - e tusa ma le 10 kilokalama itiiti nai lo le faʻaaogaina i le F1. Ma faʻatasi ai ma Murray o loʻo folafola mai foi "le tupe sili ona lelei pasi i le lalolagi".

Gordon Murray T.50
Gordon Murray Automotive T.50

O afea e faʻaalia ai le T.50?

E ui lava o loʻo faʻaauau pea le atinaʻe, o le T.50 o le a faʻaalia i se taimi lata mai, i le aso 4 o Aukuso. O le gaosiga, peitai, o le a faatoa amata i le 2021, ma o uluai iunite o le a na o le 2022. E na o le 100 T.50 o le a gaosia, faatasi ai ma le 25 iunite faaopoopo e fuafua mo le taamilosaga - Gordon Murray e manao e ave le T.50 i le 24 Le Mans Itula.

Ole tau ile iunite e fa'amoemoe e amata ile… 2.7 miliona euros.

Faitau atili