Ua maua e Aston Martin le tele o tekinolosi a Mercedes lea e maua ai se vaega tele o Aston Martin

Anonim

Ua leva ona i ai se faiga faapaaga faatekonolosi i le va o le aston martin ma le Mercedes-Benz , lea na faʻatagaina ai le gaosiga o le Igilisi e le gata e faʻaogaina le AMG's V8s e faʻapipiʻi ai nisi o ana faʻataʻitaʻiga, ae faʻapea foʻi ona faʻaaogaina le fausaga faʻaeletoroni a le kamupani Siamani. O le taimi nei o le a faʻamalosia ma faʻalauteleina lenei faiga faʻatekonolosi.

O le 2020 o le a avea ma tausaga e tau le faagaloina e le toatele o i tatou, o se mea e moni foi mo Aston Martin, pe a mafaufau i atinaʻe uma na vaaia i lenei tausaga.

Ina ua maeʻa le leaga o pisinisi ma mea tau tupe i le kuata muamua o le tausaga (aʻo leʻi oʻo i le Covid-19), ma le faʻaititia tele o le faʻaititia o le maketi o oloa, Lawrence Stroll (faʻatonu o le Formula 1 Racing Point team) na laa i totonu e toe faʻaleleia Aston Martin. , o loʻo taʻitaʻia ai se faʻasalalauga faʻapitoa na faʻamaonia ai foi ia te ia le 25% o Aston Martin Lagonda.

Aston Martin DBX

O le taimi tonu lea na iu ai ina fuafua le alu ese o le Pule Sili Andy Palmer, ma Tobias Moers e suitulaga i Aston Martin.

Moers sa matua faamanuiaina o se faatonu i le AMG, o se tulaga sa ia umia talu mai le 2013 i le vaega maualuga o le faatinoga o Mercedes-Benz, o se tasi o le matafaioi autu mo lona tuputupu ae.

O sootaga lelei ma Daimler (kamupani matua a Mercedes-Benz) e foliga mai ua mautinoa.

Fa'asoa i la matou nusipepa

O le mea lea e mafai ona tatou faʻaalia mai lenei faʻasalalauga fou, lea na faʻamalosia ma faʻalauteleina ai le faiga faʻatekonolosi i le va o Aston Martin ma Mercedes-Benz. O le maliliega i le va o le au gaosi oloa e lua o le a vaʻaia ai Mercedes-Benz tuʻuina atu le tele o ituaiga o powertrains - mai le mea e taʻua o afi masani (faʻamumu i totonu) i hybrids ma e oʻo lava ile eletise -; ma fa'alauteleina le avanoa i fausaga fa'aeletoroni, mo fa'ata'ita'iga uma o le a fa'alauiloa ile 2027.

O le a le mea e maua mai e Mercedes-Benz?

E pei ona faʻamoemoeina, o Mercedes-Benz o le a le sau i fafo mai lenei maliega "talotalo lima". O lea la, i le faafesuiaiga mo ana tekinolosi, o le a maua e le kamupani Siamani se sea tele i le kamupani gaosi Peretania.

Mercedes-Benz AG i le taimi nei o loʻo i ai le 2.6% o le siteki i Aston Martin Lagonda, ae o lenei maliega o le a tatou vaʻaia ai le tuputupu aʻe o le siteki i le 20% i le isi tolu tausaga.

Aston Martin Valhalla
Aston Martin Valhalla

sini fiasili

Faatasi ai ma lenei maliliega ua sainia, o le lumanaʻi e foliga mai e sili atu ona mautinoa mo le kamupani gaosi oloa. E toe iloilo e Peretania a latou fuafuaga faʻavae ma faʻataʻitaʻiina faʻataʻitaʻiga ma, e mafai ona tatou fai atu, e sili atu le fiasili.

Aston Martin o loʻo faʻamoemoe e oʻo atu i le 2024/2025 ma faʻatau atu e tusa ma le 10,000 iunite i tausaga taʻitasi (na faʻatau atu pe tusa ma le 5900 iunite i le 2019). Faʻatasi ai ma le faʻamoemoe o le faʻatupulaia o faʻatauga, e tatau ona i ai i le faasologa o le 2.2 piliona piliona ma tupe maua i le itulagi o le 550 miliona Euro.

Aston Martin DBS Superleggera 2018
Aston Martin DBS Superleggera

Matou te le o mautinoa poʻo a ni faʻataʻitaʻiga fou a Aston Martin o le a i luga o le ala, ae e tusa ai ma le Autocar, lea na maua faʻamatalaga mai ia Lawrence Stroll ma Tobias Moers, o le a tele tala fou. O faʻataʻitaʻiga muamua e faʻamanuiaina mai lenei maliliega o le a oʻo mai i le faaiuga o le 2021, ae o le tausaga 2023 ua folafola mai o le a avea ma mea e sili ona faʻafouina.

Lawrence Stroll sa sili atu ona patino. Na ia taʻua o le 10 afe iunite / tausaga o le a aofia ai taʻaloga taʻavale ma le afi pito i luma ma totonugalemu (Valhalla fou ma Vanquish) ma le "Suv product portfolio" - o le DBX o le a le na o le SUV. Na ia faaopoopo mai i le 2024, 20-30% o faʻatauga o le a avea ma faʻataʻitaʻiga hybrid, ma le muamua 100% eletise e leʻi faʻaalia muamua i le 2025 (o le manatu ma le 100% eletise Lagonda Vision ma All-Terrain e foliga mai e umi se taimi pe nofo ai. mo le taimi muamua. ala).

Faitau atili