O lea la ua faamaonia. O le SSC Tuatara o le ta'avale sili ona saosaoa i le lalolagi

Anonim

O faʻamatalaga uma na suʻesuʻeina ma faʻamaonia e Racelogic. Ole taimi nei e leai se avanoa mo feeseeseaiga, taumatematega poʻo le le mautonu. O le SSC Tuatara o le ta'avale sili ona saoasaoa i le lalolagi.

Ina ua uma taumafaiga e tolu, na iu lava ina ausia le sini na tuliloaina e le SSC North America. Na ausia e le SSC Tuatara se averesi i le va o pasi fa'atulafonoina e lua o 455.3 km/h , e sili atu ile 446.97 km/h ole Koenigsegg Agera RS na maua ile 2017.

Ae e le mana'o le SSC Amerika i Matu e taofi i'ina. O loʻo tumau pea le faʻamoemoe e sili atu i le 500 km / h e faʻamaeʻa ai le talanoaga - ona o le nofoaga na faia ai lenei taumafaiga fou, e le mafai ona oʻo i lenei saoasaoa. O le tuuga lona fa ua uma ona fuafuaina.

ave 3

Afai o le taumafaiga muamua na a’afia ai le SCC Tuatara i le tele o fa’afitauli na le mafai ai ona ausia le saoasaoa o lo o mana’omia, o le taumafaiga lona tolu lea na faia i le aso 17 o Ianuari, e foliga mai ua sili atu le sologa lelei o mea uma.

Fa'asoa i la matou nusipepa

Mo lenei "ave" lona tolu, na mafai ai e le SSC Amerika i Matu ona maua le avanoa i auala i le Kennedy Space Center - lea sa i ai le nofoaga autu o galuega a le Space Shuttle - i Florida. Ma mo lena lava mafuaaga, o le saoasaoa e mafai ona latou oʻo i ai o le a faʻatapulaʻaina i le umi o le ala lava ia, lea e naʻo le 3.7 km - o le umi aoga e sili atu ona itiiti, aua e tatau i le taavale ona i ai (tele) avanoa e taofi ai.

E oo lava i nei tapulaʻa avanoa, o le maualuga maualuga o le saoasaoa na ausia e le SSC Tuatara e ofo. I le pasi muamua (itu i matu) na oʻo i le 450.1 km / h, ae o le pasi lona lua (itu i saute) na oʻo i le 460.4 km / h. Ioe, 460.4 km/h ina ua mae'a le 3 kilomita o lo'o ufiufi...

SSC Tuatara

E fia le aofa'i? Jerod Shelby, Pule Sili o SSC North America, "maua" i se tulaga fiailoa ma lana masini.

E pei ona iai talu mai le taumafaiga muamua, o le taavale faʻaaogaina o le muamua lea na gaosia e Tuatara - o le muamua lea o le 100 iunite o le a gaosia - ma o le ave taʻavale i lana taʻitaʻiga o Larry Caplin, o ia foi e ana le Tuatara muamua na gaosia. . Ua matua fiafia lava Caplin e uiga i le gafatia e le'i fa'aaogaina o le Tuatara:

"Na mafai ona ou lagona sina vaega itiiti o le malosi uma o le faʻavavevave lona fitu i le pasi mulimuli. Ua ou fiafia e toe foʻi ma alu i luga ole 300 mph (483 km/h)."

Larry Caplin, pailate ma e ona le uluai SSC Tuatara
Larry Caplin

Larry Caplin, ogatotonu.

Ae o lenei?

Matou te iloa o le sini autu o le sili atu i le 300 mph, poʻo le 483 km / h, ma agai atu i le 500 km / h, ona o loʻo i ai le tele o tagata fai mai i le nofoalii, e pei o le Hennessey Venom F5 o le Koenigsegg Jesko Absolut.

SSC Amerika i Matu e foliga mai e toe foi i Nevada State Highway 160 e ausia ai lenei mea, na o le pau lea o le alalaupapa lautele e umi ma saʻo e oʻo atu i na saoasaoa. Aisea na latou le faia ai i lenei taimi? O mea uma e faasino i mataupu e fesoʻotaʻi ma faʻatagaga - a uma, o le auala lautele lea.

SSC Tuatara
SSC Tuatara

Faitau atili