Lotus Evija: "se tagata tau i se lalolagi o kites"

Anonim

Ina ua matou iloa, e le mafai ona sili atu le eseesega ma isi taʻaloga matou te iloa mai le faʻailoga. O LE Lotus Evija o le taavale sili ona malosi o le gaosiga, ma le 2000 hp; ma e lei i ai lava se Lotus e faapea ona mamafa, i le 1680 kg.

E le gata i lea, o lenei taʻavale taʻavale eletise eletise e tuʻuina mai ai ia i tatou se vaaiga i le lumanaʻi o Lotus e mafai foi ona i ai, i le taimi nei i lima o le Chinese Geely. O le kamupani gaosi Peretania ua sauni e faʻalauiloa se taʻavale taʻavale fou i le faaiuga o lenei tausaga poʻo le amataga o le tausaga a sau, ma ua faʻasalalauina o le Lotus mulimuli e faʻalauiloa ma se afi afi (!).

O lea ua maua ai e le Evija le lauiloa faaopoopo, e ui lava e na o le 130 iunite, aua e ono avea ma se mea e le maalofia mo Lotuses o le a tatou maua i le lumanaʻi.

Lotus Evija

O le taulaʻi atu i le masini lava ia, o le fesili o le faʻafefea ona feagai ma le ... mamafa o numera o loʻo faʻaalia. O nei mea o le a avea ai Evija ma Lotus sili ona vave — itiiti ifo i le 3.0s mai le 0-100 km, itiiti ifo i le 9.0 i le… 300 km/h ma fa'asalalau le saoasaoa maualuga i luga ole 320 km/h.

Fa'asoa i la matou nusipepa

Aerodynamics o le a faia se matafaioi e le maalofia. O le faauluuluga o le aerodynamics ma le pulega vevela a Lotus Richard Hill - sa ia i ai ma Lotus mo le silia ma le 30 tausaga - tatou te vaʻavaʻai totoʻa ai i le taua a le Evija ma le ea. O le auala na ia faʻatusatusaina ai le aerodynamics a Evija i isi taʻavale taʻavale masani o loʻo taʻu mai:

"E pei o le faʻatusatusaina o se fusu (vaalele) i le vaʻa a se tamaititi"

Ina ia malamalama atili i lenei faʻataʻitaʻiga, matou te vaʻai i upu a Richard Hill: "O le tele o taavale e tatau ona faia se pu i le ea, e ui atu ai i le faʻaaogaina o le malosi, ae o le Evija e tulaga ese ona o lona porosity". Porosity? Ua faaauau mai Hill: “E ‘manava’ moni lava le taavale i le ea. O le pito i luma e galue e pei o se gutu, manava i le ea, susu i kilokalama uma o lona tau - i lenei tulaga, o le malosi lalo - ma manavaina i fafo i tua.

Vaʻai i le mamanu mataʻutia o le Lotus Evija, o loʻo pulea e faʻalavelave lavelave e faʻaalia ai "pu" e lua i tua e le sili atu nai lo Venturi tunnels, o se vaega o lenei mea e taʻua o le "porosity". E fesoasoani nei mea e faʻaitiitia ai le toso aerodynamic:

“… a aunoa ma i latou o le a pei Evija o se parachute, ae o i latou e pei o se upega e pue ai pepe…”

Lotus Evija

Ina ia faʻateleina le maualuga o le downforce (lagolago le lelei), o le Lotus Evija o loʻo i ai foi elemene aerodynamic malosi, e pei o le apaau tua. O lenei mea e mafai ona tulaʻi aʻe i luga aʻe o le tino, faʻaaogaina le ea "mama". O loʻo i ai foʻi se faiga faʻaitiitiga toso (Drag Reduction System poʻo DRS) e tutusa ma le Formula 1, lea e aofia ai se elemene faalava o loʻo faʻapipiʻi totonugalemu i tua ma, pe a faʻagaoioia, e mafai ai ona televave le taʻavale.

I le pito i luma o loʻo i ai foi se vaeluaga, fuafuaina i ni vaega se tolu. O le vaega tutotonu e maua ai le ea e malulu ai le maa - o loʻo faʻapipiʻiina i le ogatotonu o le taʻavale, i tua atu o tagata e toʻalua - ae o vaega laiti e fesoasoani e faʻamafanafana le axle pito i luma, lea e faʻamalosia foi.

Lotus Evija

O le galuega splitter e mafai ai foi ona faʻaitiitia le aofaʻi o le ea i lalo o le taʻavale. E manaʻomia lenei mea aua e fesoasoani e faʻaitiitia ai le toso ma le siʻi i lalo o le taʻavale, ona o le sao i se eseesega o le mamafa i le va o le pito i lalo ma le pito i luga o le taavale, e mafai ai ona faʻateleina le tau o le malosi.

Ole 'au a Razão Automóvel o le a fa'aauau i luga ole laiga, 24 itula ile aso, ile taimi ole fa'ama'i ole COVID-19. Mulimuli i fautuaga a le General Directorate of Health, aloese mai femalagaaiga le manaʻomia. O le a mafai ona tatou manumalo faatasi i lenei vaega faigata.

Faitau atili