E fa'atagaina moni e Tesla Model 3's Aero Wheels oe e fa'ateleina le tuto'atasi?

Anonim

E masani ona faitioina (ma e oʻo lava i le tofo fesiligia), i tausaga talu ai nei, ua vaʻaia ai e ufiufi uili se galuega fou: e faʻateleina ai le aerodynamic lelei o faʻataʻitaʻiga eletise. O se tasi o faʻataʻitaʻiga sili o lenei talosaga o loʻo faʻaalia i totonu Tesla Model 3.

E moni. O uili aerodynamic e 18" o loʻo faʻapipiʻiina e le faʻataʻitaʻiga Amerika i Matu e pei o tulaga masani - o le mea e taʻua o Aero Wheels - e leai se mea e sili atu nai lo uili uili faigofie e ufiufi ai uili uʻamea sili atu ona manaia.

O lenei fofo na mafai ai e le gata ina faʻamaualalo le mamafa o uili (o se uili uʻamea mama ma le togafitiga tutusa aerodynamic o le a sili atu le mamafa), ae faʻapea foʻi ona ausia le manaʻoga lelei o le aerodynamic. Mo i latou e le manaʻo i lenei fofo, Tesla e le gata o loʻo i ai isi uili, o loʻo i ai foi se pusa e mafai ai ona e faʻaalia le uili uʻamea.

Tesla Model 3
O le "Aero Wheels" o loʻo e vaʻaia iinei e leai se mea e sili atu nai lo uili faigofie e faʻatulagaina e faʻaleleia ai le lelei o le ea o le Tesla Model 3.

Ae o le a totogi le "taulaga" matagofie, pe o le a lelei le Tesla Model 3 e aunoa ma le ufiufi uili aerodynamic? Ina ia iloa po o le a le tele latou te faʻataunuʻuina ai a latou galuega, na filifili a matou uo i le Taʻavale ma Avetaʻavale e fai le matafaioi a "saienitisi" ma o atu e suʻe.

tulaga o su'ega

Ina ia fuaina le tele o suiga o le aerodynamics i le saoasaoa, sa faia le suega i ni saoasaoa eseese se tolu: 50 mph (pe tusa ma le 80 km/h), 70 mph (tusa ma le 113 km/h) ma le 90 mph (tusa ma le 80 km/h) ma i le 90 mph (pe tusa o le 80 km/h) 145 km/h).

O le fuaina o le faʻaaogaina o le malosi na faʻatinoina e faʻaaoga ai le Tesla Model 3 i luga o le komepiuta komepiuta, faʻatasi ai ma faʻamaumauga faʻamauina o loʻo fuaina i Watt / itula i maila (Wh / mi).

Tesla Model 3
Ina ia fuaina le faʻaaogaina o le malosi o le Faʻataʻitaʻiga 3, na faʻaaogaina le komepiuta i luga o le laupapa o le North American model.

O le mea e malie ai, o le suʻega na faia e le Taʻavale ma le Avetaʻavale e suʻesuʻe ai poʻo le a le tele o faʻamanuiaga na folafola mai e le faʻataʻitaʻiga 3's wheel caps e moni na faia i luga o se ala i… Chrysler.

Fa'asoa i la matou nusipepa

Faatasi ai ma se foliga oval ma le aofaʻi e lima maila le umi (e tusa ma le 8.05 km), na mafai ai e le lomiga a Amerika i Matu ona faʻataʻitaʻiina se Faʻataʻitaʻiga 3 Long Range Dual Motor i tulaga e sili ona lelei (ma faʻatasi ai ma le malosi e latalata i le faasaienisi).

O lea la, mai le vevela vevela i le mamafa o paʻu, na mataʻituina lelei mea uma ina ia mautinoa o faʻamaumauga na maua e faʻatuatuaina pe a mafai.

O i'uga

Amata i le suega 50 mph, e aunoa ma ni pulou uili, o le taumafaina o le 258 Wh/mi (161 Wh/km), ae fa'atasi ai ma pulou na pa'u i le 250 Wh/mi (156 Wh/km), o lona uiga, o le 3.1% fa'aleleia na mafai ai. o le mamao fuafuaina e alu mai le 312 maila (502 km) i le 322 maila (518 km).

Tesla Model 3
O atugaluga o le aerodynamic e fa'aliliuina fo'i i le leai o se fa'alava pito i luma (ae le gata ona e le mana'omia se tasi).

Ina ua faia le suʻega i le 70 mph, na toe faʻaalia le lelei o pulou uili. Fa'atauga pa'u mai le 318 Wh/mi (199 Wh/km) i le 310 Wh/mi (193 Wh/km), o lo'o fa'atusalia ai le fa'aleleia atili o le 2.5% lea na fa'aliliuina i se fua fa'atatau o le 260 maila (418 km) nai lo le 253 maila. (407 km) vavalo e aunoa ma ni pulou.

Mulimuli ane, o le eseesega tele i le taumafaina ma le leai o ni pulou uili na matauina i le 90 mph. I lenei tulaga, sa i ai se fesuiaiga i le taumafaina o le 4.5%, faatasi ai ma le taumafaina e aunoa ma le paʻu faʻamautu i le 424 Wh / mi (265 Wh / km) ma faʻatasi ai ma paʻu paʻu i le 405 Wh / mi (253 Wh / km) ma le faʻatatau. e tatau ona seti, i le 190 maila (306 km) ma le 199 maila (320 km).

I le aofaʻi, o le taʻavale ma le avetaʻavale na faʻamaonia o le ufiufi o uili e mafai ai ona faʻateleina le lelei o le tusa ma le 3.4%. Tuuina atu nei fuainumera, e le faigata ona iloa pe aisea na filifili ai Tesla e faʻaauupegaina le Faʻataʻitaʻiga 3 ma lenei ituaiga o uili ufi.

Faitau atili