O le a le eseesega i le va o le spoiler ma le apaau tua?

Anonim

"Aerodynamics? E mo i latou e le iloa fau afi" . O le tali lea a Enzo Ferrari, o le fa'ailoga iloga a Italia, i le aveta'avale Paul Frère i Le Mans - ina ua uma ona ia fesiligia le mamanu o le fa'atafatafa o le Ferrari 250TR. O se tasi foi lea o fuaitau sili ona lauiloa i le lalolagi o taavale, ma o loʻo faʻaalia manino ai le faʻamuamua na tuʻuina atu i le atinaʻeina o afi i luga o le aerodynamics. I le taimi, o se faasaienisi toetoe lava natia mo le alamanuia taavale.

A maeʻa le 57 tausaga, e le mafai e se faʻailoga ona atiaʻe se faʻataʻitaʻiga fou e aunoa ma le gauai atu i le aerodynamics - pe o se SUV poʻo se faʻataʻitaʻiga tauvaga. Ma o le mea lea o le faʻaleagaina ma le apaau pito i tua (pe afai e te manaʻo ai, aileron) e taua tele i le puleaina o le aerodynamic toso ma / poʻo le faʻaitiitia o faʻataʻitaʻiga, faʻaoso saʻo le faʻatinoga - ae le o le taʻua o le vaega matagofie.

Ae fa'afeagai ma mea e manatu le to'atele o tagata, o nei fa'aopoopoga e lua aerodynamic e le tutusa galuega ma fa'amoemoe i fa'ai'uga eseese. Sei o tatou faia i laasaga.

fa'aleaga

Porsche 911 Carrera RS fa'aleaga
O le Porsche 911 RS 2.7 e iai le C x o le 0.40.

Tuu i le pito i tua o le taavale - i le pito i luga o le faamalama pito i tua po o totonu o le tapuni o le seevae / afi - o le faamoemoega autu o le spoiler o le faaitiitia o le toso aerodynamic. Aerodynamic toso o loʻo malamalama o le tetee lea e faʻapipiʻiina e le ea i luga o le taavale feʻaveaʻi, o se vaega o le ea e masani ona faʻatumauina i tua - faʻatumuina le gaogao e mafua mai i le ea e ui atu i totonu o le taavale - ma e "toso" le taavale i tua.

Fa'asoa i la matou nusipepa

E ala i le fatuina o se ituaiga o le ea toetoe lava a tumau i le pito i tua o le taavale, e faia ai e le tagata faʻaleagaina le maualuga o le saosaoa o le ea e pasia ai lenei "aluga", faʻaitiitia ai le vevesi ma le toso.

I lenei tulaga, o le faʻaleagaina e mafai ai ona faʻaleleia le saoasaoa maualuga ma faʻaitiitia le afi afi (ma e oʻo lava i le taumafaina ...), e ala i le faʻaitiitia o le malosi o le taʻavale e sopoia le ea sili atu ona faigofie. E ui atonu e fai sina sao i lalo (lagolago le lelei), e le o le faʻamoemoega autu a le tagata faʻaleagaina - aua o loʻo i ai le matou apaʻau i tua.

apaau tua

Honda Civic Ituaiga R
O le Honda Civic Type R.

I le isi itu o le apaau pito i tua. E ui o le sini a le tagata faʻaleagaina o le faʻaitiitia o le toso aerodynamic, o le galuega a le apaau pito i tua o le faʻafeagai tonu lava: faʻaaogaina o le ea e faʻatupu ai le malosi i lalo i luga o le taʻavale: downforce.

O foliga o le apa'au pito i tua ma lona tulaga maualuga e masani ona pasi ai le ea i lalo, latalata i le tino, faʻateleina le mamafa ma fesoasoani e "faʻapipiʻi" le pito i tua o le taavale i le eleele. E ui lava e mafai ona faʻalavelaveina le maualuga o le saoasaoa e mafai e le taavale ona oʻo i ai (aemaise lava pe a sili atu le malosi o le osofaʻiga), o le apaau tua e mafai ai ona faʻaleleia atili le mautu i tulimanu.

E pei o le spoiler, o le apa'au pito i tua e mafai ona fausia mai mea eseese - palasitika, fiberglass, carbon fiber, ma isi.

Eseesega i le va spoiler ma apa'au tua
Eseesega i le faatinoga. O se mea leaga i luga, o se apaʻau i lalo.

O le apaau tua e iai fo'i isi fa'aoga… Lelei, sili atu pe itiiti ?

Tagata o loʻo momoe i le pito i tua o le Dodge Viper

Faitau atili