Audi SQ7 poʻo ... faʻafefea ona aʻoaʻo le paleti masani i se tama fusu

Anonim

Va'ai faalemafaufau na mafai e Mike Tyson ona siva fa'apolokalame masani. Malosi tele e tu'ufa'atasia ma le to'aga ma le sa'o. Ia, o le Audi SQ7 fou e tutusa ma lena i totonu o se taʻavale. O le lagona na matou maua i lenei fesootaiga muamua.

Malosi tele ma fua XXL. O se faitauga puupuu o le pepa faʻapitoa o le Audi SQ7 fou ua lava lea e mautinoa ai o loʻo tatou feagai ma se SUV tele, i le mana ma le tele. Faatasi ai ma le 2330 kilokalama o le mamafa, 435 hp o le mana ma le 900 Nm o le maualuga maualuga i le 1000 rpm (!), Audi SQ7 faʻataunuʻu 0-100 km / h i le na o le 4.8 sekone.

Afai o nei tau e manaia i luga o le pepa faʻapitoa, i tua o le uili e sili atu ona manaia. Na fa'afefea ona fa'aogaina e Audi lenei paga mamafa e pei o se ta'avale ta'avale atamai? O le a ou avatu ia te oe le tali i nai laina e sosoo ai.

4.0 TDI afi na fausia mai le "zero"

Afai e te manatua saʻo, o le Diesel sili ona malosi i luga o le maketi ua uma ona iai Audi - vaʻai i le Top 5 o masini Diesel i aso nei iinei. E le'i fa'amalieina, na filifili le Siamani e fa'atupu mai le ma'ema'ea se afi fou 4.0 lita TDI V8 bi-turbo e lagolagoina e le eletise voluma compressor (EPC).

fou audi sq7 2017 4.0 tdi (6)

E pei ona ou taʻua muamua, o le pepa faʻapitoa o lenei afi e manaia: o le 435 hp o le malosi maualuga i le 3750 rpm ma le maualuga maualuga o le 900 Nm tumau i le va o le 1000-3250 rpm. I se isi faaupuga, o loʻo i ai le maualuga maualuga o loʻo maua mai le amataga!

O le ausiaina o nei tulaga taua na mafai ona faʻafetai i le amataga o le eletise eletise volumetric compressor (e taʻua o le EPC) e nafa ma le tuʻuina atu o masini turbochargers e lua pe a le lava le kesi mamafa e liliu ai latou turbines. I'uga? E fa'aleleia ai le tu'uina atu o binary ma toetoe lava a fa'aumatia tu ma aga masani "turbo lag".

E tusa ai ma le masini turbochargers e lua, o loʻo faʻagaoioia e tusa ai ma le faʻasologa o le uta faʻasologa: o le tasi e galue i le maualalo ma le saoasaoa vave ma le lona lua e naʻo le faʻagaoioia i luga ole 2500 rpm. O le isi tulaga fa'apitoa o le EPC o lo'o fa'aosoina e le eletise 48V lea i se taimi lata mai o le a nafa ma le fa'aolaina o isi masini (ae o lo'o i ai ...).

SQ7 TDI

lagona i tua o le uili

Na ou auina atu le pepa i le nofoa pito i tua ma amata i le SQ7 i le Dynamic mode (le taaloga sili ona taʻaloga). E pei o se togafiti faataulaitu le 2330 kilokalama o le mamafa na mou atu ma na ou faʻafefe i le 100 km / h i lalo ifo o le lima sekone. E pei lava o le kiki ese o se potu e lua potu.

Mai lena taimi i luma, o le linearity o le afi e faapea e natia ai le mana o le 435 hp. Ae ui i lea sa ou tilotilo i le speedometer ma "o le a?! Ua i ai i le 200km/h?”. I se isi faaupuga ... aua e te faʻamoemoe i lagona lofituina e pei o se taʻaloga taʻavale, faʻatali i ai (!), O se afi lapotopoto, avanoa i taimi uma, e mafai ona faʻafefeina lenei 2.3 tone SUV ma se natura e faʻafefe ai tulafono o le fisiki. E sili atu nai lo le sauā, e mataʻutia.

E ala i le faʻagesegese ma le filifilia o le faʻamafanafanaga, o se Audi Q7 e pei o le tele o isi: fausia lelei, faʻalelei ma tekinolosi.

Audi SQ7 TDI

Faatasi ai ma le tele o le "firepower", o piʻo e sau vave atu nai lo le masani i totonu o se taavale e sili atu ma le lima mita. O le mea e laki ai e leʻi faʻatapulaʻaina e Audi le faʻaogaina o le powertrain ma tuʻuina mai ia i matou le malosi faʻapitoa - a leai semanu e le maua e lenei Q7 le igoa SQ7. O se fesoasoani i le taofi, na matou maua ai tisiki sima tetele na utia e fa piston calipers.

A o'o i le taimi e fa'aofi ai Mike Tyson (o le ala lena na ou faaigoa ai le SQ7) i totonu o pupuni, matou te ofo i le sa'o e le o se tama fusu, ae o se siva masani. Faʻamau faʻamalosi malosi (faʻamalosia e se afi eletise e mafai ona faʻatupuina le 1200 Nm o le malosi torsional) faʻatapulaʻaina le faʻasaga o le tino, ma o uili e fa faʻasino le Audi SQ7 i le mea tonu tatou te manaʻo ai.

A'o e alu ese mai le tulimanu, o le quattro traction system ma ta'aloga tua ese'esega fa'atasi ai ma torque vectoring tu'u uma le malosi i le eleele.

Ua taʻua e Audi le tuʻufaʻatasia o nei faiga "pulea le taofia o fesoʻotaʻiga". O faiga uma o lo'o fa'agaioia e se iunite fa'asoa fa'atasi e fa'atotonugalemu galuega fa'amautinoaina le maualuga o le fa'amaopoopoina o faiga uma. Faatasi ai ma nei mea uma, pe na galo ia te au sa ou aveina se SUV e silia ma le lua tone le mamafa? Ioe, mo sina taimi ioe.

Fa'ai'uga o lenei fa'afeso'ota'iga muamua

O le Ingolstadt brand na mafai ona tuʻufaʻatasia i totonu o lenei SUV e fitu-nofoa le malosi faʻaletino o se tagata fusu ma le mama o le gaioiga o le siva. Le ituaiga o mea e mafai ona ausia e ala i le faʻaaogaina o tekinolosi faʻaonaponei, aemaise lava le 48V system e nafa ma le faʻamalosia o le EDC ma faʻamau faʻamalosi malosi - i se taimi lata mai o le a faʻaaogaina lenei eletise eletise e faʻamalosia ai le taʻavale tutoʻatasi ma mo le fa'aogaina o le malosi fa'aola (lea e semanu e fa'amaumau).

Audi SQ7

O le faʻagesegese o le "faanatinati" saoasaoa ma le filifilia o le Faʻamafanafanaga, o le SQ7 o se Audi Q7 pei o isi: lelei fausia, faʻalelei ma tekinolosi. Ae mo le taumafaina, i nai taimi pupuu na ou savali ai i le "masani" mode na mafai ona ou ausia le averesi o le 9.0 lita - e le leaga mo se tagata fusu.

Mo nei mea uma, ua talosaga Audi mo € 120 000, lea i loʻu manatu e toetoe lava a faʻatagaina le faʻaopoopoina o faʻamau faʻamalosi malosi, le taʻavale tuaʻi ma le taʻaloga taʻaloga (filifiliga, e aunoa ma se tau faʻamaonia). A le o lea pe leai! O loʻo ou faʻatali mo ia i Potukale mo se isi "taamilosaga paʻa", o le taimi lenei i luga o auala a le atunuʻu...

Faitau atili