Lamborghini Diablo: o se "toto mama" mai le 90s

Anonim

"O lenei taavale e le mo tagata uma," na taʻutino ai le tusitala o le Motorweek John Davis. Matou te ioe: le Lamborghini Diablo , gaosia i le va o le 1990 ma le 1999, e le lelei tele i le faʻaogaina o ia lava i le avetaavale. E tatau ona i ai le isi itu.

E le o se mea e ofo ai - o lona muamua, le Countach, sa tutusa lava uiga. O mea uma na fuafuaina e Marcelo Gandini, o le Diablo o le a mauaina le fausaga mai le Countach (pito i tua o le afi tutotonu faʻatulagaina umi) ma le V12, e ui lava na matua faʻaleleia.

O le taʻavale taʻavale a Italia e leai se mea ae o se talosaga i le soifua maloloina: soifua maloloina 492 horsepower mai le natura aspirated 48-valve 5.7 V12 - mafai ona oʻo i le 100 km / h i na o 4.5s, aʻo leʻi oʻo i le 325 km / h le saoasaoa maualuga - mo se taimi puupuu na avea ma taavale sili ona saoasaoa i luga o le paneta, suitulaga i le Ferrari F40.

I le faaopoopo atu i le malosi volumetric ma numera, maofa i totonu ia i latou lava, o le lima-saosaoa faʻasalalau tusi lesona ma tua-uili taavale o ni mea manaia foi mo soʻo se purist.

Lamborghini Diablo

E mamao ese mai le mafanafana o faʻataʻitaʻiga o loʻo i ai nei mai le fale Italia, o le Lamborghini Diablo e leʻo "mo tama": o le taʻavale ma le pipii, taofi poʻo le faʻaogaina o le pusa, e manaʻomia ai lima talenia ma tumau, e aveese ai le maualuga o le faatinoga mai le. ese'ese mai Sant'Agata Bolognese.

Fa'asoa i la matou nusipepa

Siaki se ata vitio i tua o le Diablo muamua, saunia e Motorweek:

O le ta'avale ta'aloga sili a Italia e le'i tu'ua le fa'aleleia. O le Lamborghini Diablo, i ni nai tausaga talu ona faʻalauiloa, na maua ai se faʻamatalaga fou VT mai Viscous Traction, e faasino i le taavale e fa uili; mulimuli ane, i le 1995, le SV (Super Veloce), faʻatasi ai ma na o le lua uili taʻavale ma le 510 hp o le mana; ma i le 1999 o le a toe faafou, faatasi ai ma le mana o le V12 siitia i le 530 hp, faʻamaonia ai le leiloa o le lamepa retractable - i lo latou tulaga o le a foliga mai o iunite tutusa e pei o le Nissan 300 ZX.

Lamborghini Diablo VT 6.0
Lamborghini Diablo VT 6.0, o le suiga fou o Diablo

I lalo o le vaavaaiga a Audi, o le Lamborghini Diablo o le a maua se faʻaleleia tele i le tausaga 2000, ma e manatu le toʻatele e sili ona lelei. I lenei tasi, o le ea V12 "purebred" na tupu i le 6.0 l ma o le malosi na siitia i le 550 hp - o le uiga "fa'asamoa" na tumau.

O le a suia i le Murciélago e le itiiti ifo le manaia i le 2001.

Lamborghini Diablo

Faitau atili