10 amio e fa'aleagaina ai lau ta'avale (lemu)

Anonim

E ese mai le manatu o le toatele o tagata, o le faatuatuaina o se taavale e le na o le faalagolago i le tulaga lelei o le fausiaina ma le mea e faaaoga i nisi vaega.

O le ituaiga fa'aoga ma le tausiga e ave e aveta'avale e tele fo'i sona sao i le umi o le ta'avale. O le mafuaaga lena e i ai taʻavale taʻi 10 tausaga e foliga fou ae o isi, e laʻititi kilomita ae itiiti tausaga, e foliga mai o loʻo afaina i le faʻamalosi.

O loʻo i ai se faʻasologa o faʻalavelave, faʻafitauli ma tupe faʻaalu le manaʻomia e mafai ona aloese mai ai, e ala i le faʻaeteete atili i le vaega a tagata e ona. O amioga e foliga mai e le afaina i se taimi puʻupuʻu ae o se taimi umi e maua ai se pili sili ona mamafa, pe i le taimi o le toe faʻaleleia pe faʻatau atu.

Nissan 350z VQ35DE

Faatasi ai ma lenei manatu, ua matou tuʻufaʻatasia se lisi o amioga e 10 e mafai ona fesoasoani ia te oe e faʻaumiumi le ola o lau taavale ma aloese mai faʻalavelave pe a feagai ma se mafutaga faaleaoaoga.

aua le toso le afi

I le tele o afi, o le faʻaogaina lelei o le va o le 1750 rpm ma le 3000 rpm (i afi penisini e faʻalautele teisi atu). O le tietie i lalo ifo o lenei laina e mafua ai le faʻalavelave le manaʻomia i luga o le afi, ona e sili atu ona faigata mo le inisinia ona faʻatoʻilaloina nofoaga mate ma masini inertia. O le ave ta'avale i le saoasaoa maualalo e fa'ateleina ai fo'i le fa'aputuina o otaota i totonu o vaega o le afi.

Aua le faatali se'i mafanafana le afi

O le isi mausa e una'ia ai le ofu vave o afi. O le fa'amamafaina o le afi a'o le'i o'o i lona vevela masani e fa'agaioi ai e iai a'afiaga ogaoga mo le fa'a'u'u sa'o o vaega uma. E le gata i lea, ona e le o mea uma o le afi e faia mai mea tutusa, e le o mea uma e vevela i le taimi e tasi.

O le fa'atalitali mo le fa'amafanafanaina o le afi a'o le'i alu i luga e fa'aitiitia ai fe'ese'esea'iga ma fa'atuputeleina ai le ola o vaega. Tatou te le tau faatali se’i mafanafana le afi e amata ai le malaga, o le mea moni, o le a vave ona vevela pe a feoai. Ose manatu lelei le faia i se faiga fa'atulafonoina, e aunoa ma le fa'aogaina o le ta'amilosaga po'o le pedal sa'o - fa'afetai mo le pito, Joel Mirassol.

Faatelevave e faamafanafana le afi

O se mea sa taatele i nai tausaga ua mavae ae o loʻo vaʻaia faʻaitiitia ma faʻaitiitia: faʻavalevalea faʻavave le afi aʻo leʻi amata faʻamafanafana le afi. Mo mafuaʻaga na matou faʻasalalau i le mea muamua: aua le faia lena mea. E le lava le vevela o le afi e oʻo atu ai i le maualuga o suiga.

Le fa'aaloalo ile tausiga ma le suiga ole suau'u

O se tasi lea o mea e sili ona taua i le fa'aoga sa'o o se ta'avale. O le faʻaaloalo i taimi faʻaleleia o loʻo faʻaalia e le gaosiga e taua. E pei o vaega masini, suauu, faamama ma isi fusi e iai foi lona aoga. Mai se taimi patino, latou te le toe fa'ataunu'uina sa'o a latou galuega. I le tulaga o le suauu, e taofi le lubrication ma i le tulaga o faamama (ea poo le suauu), e taofi… e saʻo, faʻamamaina. I lenei tulaga, e le gata ina amanaʻia le maila o loʻo ufiufi ae faʻapea foi le taimi i le va o faʻalavelave taʻitasi.

Fa'atu lou vae i luga o le pedal pipi'i

O se tasi o fa'aletonu faifaipea ona o le fa'aoga sese e tupu i totonu o le fa'aogaina. Fa'aiti i taimi uma le pedal se'ia o'o i le fa'ai'uga o lana malaga, sui le mea fa'aoga ma aveese atoa lou vae mai le vili. A leai o le a iai le feso'ota'iga i le va o le felauaiga ma le gaioiga e fa'aolaina e le afi. I'uga? E vave ona mate le pipii. Ma talu ai o loʻo matou talanoa e uiga i le pipii, matou te faʻaogaina foi lenei avanoa e lapatai atu ai e le tatau ona malolo le lima taumatau i luga o le faʻaogaina o le kesi ina ia aua neʻi faʻamalosi le faʻamalo (o vaega e taʻu mai ai le pusa o le mea e manaʻo e faʻaogaina) .

Fa'aaoga sese ole tapula'a fa'asao suauu

I le faaopoopo atu i le faateleina o le taumafaiga e tatau ona faia e le pamu suauʻu e ave ai le suauu i le afi, o le tuua o le tane e toetoe lava a mago e mafua ai ona toso atu toega o loʻo faʻaputu i lalo i totonu o le suauʻu, lea e mafai ona poloka ai le suauu suauu. .suavai ma pupuni ai tui.

Aua ne'i faamaalili le turbo pe a uma le faigamalaga

I le inisinia taavale, o le turbo o se tasi lea o vaega e oʻo atu i le maualuga o le vevela. E ese mai le mea masani, e tatau ona tatou faatali mo ni nai sekone ma le afi e ola pe a uma ona taofi le taʻavale (poʻo se minute pe lua, pe a malosi le taʻavale) mo le lubrication e faʻasolosolo malie ai le turbo. Turbos e le o ni vaega taugofie ma o lenei faʻataʻitaʻiga e matua faateleina ai lo latou umi.

Su'ega Turbo

Aua le mata'ituina le mamafa o pa'u

O le aveta'avale i le maualalo o le mamafa e fa'ateleina ai le pa'u o le pa'u, fa'ateleina le fa'aaogaina o le suau'u ma tu'u ai lou saogalemu i se tulaga lamatia (mamao taofi ma itiiti le uu). Mai lea masina i lea masina e tatau ona siaki lou mamafa o pa'u.

Fa'aititia le a'afiaga i ti'eti'ega ma pa'u

A e alu a'e i luga o se pa'u po'o le so'ona tele i luga o se pu'upu'u, e le na'o pa'u ma fa'amalolo e afaina. O le fausaga atoa o le taavale e afaina i le aʻafiaga ma o loʻo i ai vaega e mafai ona tuai vave. O ponaivi mana'o, fa'amauga afi ma isi vaega o le fa'agata o le ta'avale o mea taugata ia e fa'alagolago tele i le faiga o le ta'avale e tumau ai le fa'aogaina mo se taimi umi.

Fa'aaoga fa'afia taofi

E moni, o taofi e mo le taofi, ae o loʻo i ai isi mea. I lalo, e mafai ona e suia lou vae i luga o le taofi ma se fua faʻatatau o le eletise, ma faʻagesegese ai le saoasaoa. E masani ona e va'ava'ai i amioga a le aveta'avale o lo'o i ou luma ma 'alofia le taofi fa'afuase'i pe umi fo'i.

Tisike taofi mumu

O nei amioga e 10 o le a le faʻamautinoa ai o le a le toilalo lau taʻavale, ae o le mea sili latou te faʻaitiitia ai le faʻalavelave taugata ma toe faʻaleleia. Faasoa atu i lena uo e le o tausia lana taavale.

Faitau atili