O le sui moni lea o le McLaren F1… ma e le o se McLaren

Anonim

Na fa'aalia e McLaren le Speedtail, o se hyper-GT lea e fa'aalia ai le McLaren F1 muamua, pe mo lona tulaga ta'avale tutotonu po'o le numera o iunite e gaosia, ae o se sui na faia i luga o le nofoaga lava e tasi e pei o le McLaren F1, na o Gordon Murray, le “tama” o le uluai F1, e faia faapea.

Na fa'aalia talu ai nei e Murray le mea e fa'amoemoeina mai lana ta'avale fou (codename T.50), o se sui moni i le McLaren F1 muamua, ma e mafai ona tatou fai atu na o folafolaga - e tatau ona tatou fa'atali se'ia o'o i le 2021 po'o le 2022 e va'ai fa'amaonia ai o ia.

Aua e te faʻamoemoe e vaʻai i se faʻaoga poʻo se eletise, e pei ona masani ai talu ai nei, poʻo le tele o mea faʻaeletoroni "pepe" - faʻaopoopo i le ABS faʻatulafonoina, o le a naʻo le puleaina o le traction; e le avea foi le ESP (pulea mautu) ma vaega o le lisi.

Gordon Murray
Gordon Murray

Le analogue sili supersport?

O le T.50 e toe maua le tele o fale ma e oo lava i foliga o le McLaren F1 muamua. O se taʻavale e laʻititi laʻititi - o le a laʻititi laʻititi nai lo le F1 ae laʻititi lava nai lo le Porsche 911 - tolu nofoa faʻatasi ma le nofoa avetaʻavale i le ogatotonu, o le V12 faʻapitoa ma tuʻu umi i le tulaga tutotonu, faʻasalalauga tusi, tua- ta'avale uili ma le kaponi, le tele o alava kaponi.

mclaren f1
McLaren F1. Tama'ita'i ma alii, o le taavale sili ona lelei i le lalolagi.

E le mana'o Gordon Murray e tuli fa'amaumauga i ta'amilosaga po'o le saoasaoa maualuga. E pei o McLaren, e manaʻo o ia e faia le auala sili ona lelei, o lea o foliga o le T.50 ua uma ona faʻasalalau e mautinoa e tuʻu ai soʻo se tagata fiafia i vae vaivai.

Le V12 fa'anatura fa'anatura o lo'o faia le 'au i le galulue fa'atasi ma Cosworth - o le tasi lava lea, lea na maua mai i le Valkyrie's V12 le 11,100 rpm o le adrenaline mama ma le leo o le ea.

O le T.50's V12 o le a sili atu ona faʻapipiʻi, i le na o le 3.9 l (McLaren F1: 6.1 l), ae vaai i le 11 100 rpm o le Aston Martin V12 ma faaopoopo 1000 rpm, faatasi ai ma le laina mumu o loʻo faʻaalia i le 12 100 rpm (!).

E leai ni faʻamatalaga mulimuli, ae o mea uma e faasino i se tau e tusa ma le 650 hp, e sili atu nai lo le McLaren F1, ma le 460 Nm o le malosi. Ma o mea uma e iai se atigipusa tusi lesona ono-saosaoa, e fausia e Xtrac, o se filifiliga, e foliga mai, o se manaʻoga o tagata faʻatau faʻatatau e suʻe se taʻavale e sili atu le faʻaofuina.

E itiiti ifo i le 1000 kg

O le tau o le torque e foliga mai e "pu'upu'u" pe a fa'atusatusa i ta'aloga o lo'o i ai nei, e masani ona fa'asili pe fa'aeletisi i nisi o auala. Leai se fa'afitauli, aua o le T.50 o le a mama, e matua mama lava.

E na'o Gordon Murray e faasino 980 kilokalama , e tusa ma le 160 kg itiiti ifo nai lo le McLaren F1 - mama nai lo le Mazda MX-5 2.0 - ma pa'u ifo le selau o pauna i lalo o le taimi nei supersports, o lea e le tatau ona maualuga le tau torque.

Gordon Murray
I tafatafa o lana galuega, i le 1991

Ina ia tumau i lalo o le tone, o le T.50 o le a fausia i le alava carbon. E pei o le F1, o le fausaga ma le tino o le a faia i mea ofoofogia. O le mea e malie ai, o le T.50 o le a le maua ni uili kaponi po'o ni elemene faʻamalolo, e pei ona talitonu Murray latou te le ofoina atu le umi e manaʻomia e se taavale auala - peitaʻi, o taofi o le a carbon-ceramic.

Fa'asoa i la matou nusipepa

E fa'asaoina le tele o masini i luga o le T.50 e ala i le tu'uina atu o fa'avaa alumini e fai ma taula mo le fa'amalolo - fa'alua fa'atasi i luma ma tua. O le faʻamalologa pito i tua o le a faʻapipiʻi saʻo i le gearbox, ma le pito i luma i le fausaga o le taavale. O le a le "tosina" le eleele, faatasi ai ma Gordon Murray o loo folafola mai le kilia o eleele aoga.

O uili foi, o le a sili atu le tauagafau nai lo le mea na faʻamoemoeina - itiiti ifo le mamafa, faʻaitiitia le mamafa, ma faʻaitiitia le avanoa - pe a faʻatusatusa i isi masini sili: 235 paʻu luma i 19-inisi uili, ma 295 uili pito i tua i uili o le 20″.

O se ili e fa'apipi'i ai le T.50 i le ma'a

E mana'o Gordon Murray i se ta'avale ta'aloga sili ma laina mama, e aunoa ma le va'aia ma mea fa'aola o ta'aloga sili ma le maualuga o aso nei. Ae ui i lea, ina ia ausia lenei mea, e tatau ona ia toe mafaufau i le aerodynamics atoa o le T.50, toe faʻaleleia se fofo na faʻaaogaina i se tasi o le Formula 1 taʻavale na ia fuafuaina i le taimi ua tuanaʻi, o le "taavale fan" Brabham BT46B.

Ua ta'ua foi o le "vacuum cleaners", o nei nofoa nofo toatasi sa i ai se ili tele i tua, o lana galuega o le mitiina moni o le ea mai le pito i lalo o le taavale, faʻapipiʻi i le asphalt, ma fatuina ai le mea e taʻua o le eleele.

I luga o le T.50, o le ili o le a 400 mm le lautele, o le a faʻaaogaina eletise - e ala i le 48 V eletise eletise - ma o le a "susu" le ea mai le pito i lalo o le taavale, faʻateleina lona mautu ma le mafai ona punou e ala i le pipii o ia. i le asphalt. Fai mai Murray o le faʻagaioiga ili o le a faʻagaoioia ma fegalegaleai, e mafai ona galue otometi pe pulea e le avetaʻavale, ma e mafai ona faʻatulagaina e maua ai le maualuga o le faʻamalosi poʻo le maualalo o tau o le toso.

Gordon Murray Automotive T.50
Brabham BT46B ma McLaren F1, o le “muse” mo le T.50 fou

E na o le 100 o le a fausia

O lo'o fa'agasolo lelei le atina'eina o le T.50, fa'atasi ai ma galuega i le atina'eina o le "miula fa'ata'ita'i" muamua ua fa'agasolo. Afai e leai ni fa'atuai, na o le 100 taavale e fausia o le a amata ona tuʻuina atu i le 2022, i le tau faʻatatau o le 2.8 miliona euros i le iunite.

O le T.50, lea e tatau ona maua se igoa mautinoa i le taimi e tatau ai, o le taavale muamua foi lea a le Gordon Murray Automotive brand, na fausia toeitiiti atoa le lua tausaga talu ai. E tusa ai ma le tala a Murray, o lenei McLaren F1 faʻaonaponei, o loʻo ia faʻamoemoe, o le muamua lea o le tele o faʻataʻitaʻiga e tauaveina le faʻailoga o lenei taʻavale fou.

Faitau atili