Suia le konetineta, sui le manumalo? O le a le mea e faʻamoemoeina mai le Canadian GP?

Anonim

E ono tuuga ina ua maeʻa le amataga o le Formula 1 World Championship ma o loʻo matou faʻatali pea mo se 'au e ese mai i le Mercedes e mafai ona aʻe i le tulaga maualuga i luga o le pulelaa. E faapefea la GP o Kanata I le faitotoa, o faʻamoemoega e tutusa ma mea na faʻavae talu mai le amataga o le vaitau: o le mea lea e sasa ai e se tasi Mercedes?

Ina ua le mafai ona ausia le tasi-lua i Monaco mo le taimi muamua i lenei vaitau, ma Vettel o loʻo faʻatautaia lana Ferrari i le va o "aū siliva" e lua (i tua atu o Hamilton) na foliga mai na faʻaaogaina e Mercedes se tautalaga sili atu ona faʻatusatusa.

O faʻamaoniga o lenei mea o faʻamatalaga a Totto Wolf o loʻo taʻua e faapea i luga o le taamilosaga a Kanata o Ferrari e maua ai le avanoa ona o le maualuga o le saoasaoa o laina saʻo, o se mea na faʻamaonia foi e Valteri Bottas, e ui lava i le mea moni o le au a Siamani o loʻo maua ni iunite eletise fou ( se mea ua uma ona fuafuaina).

Mo le taimi nei, i le taimi ua maeʻa ai aʻoaʻoga muamua, o le "popole" o Mercedes e foliga mai e sili atu le bluff nai lo se isi lava mea. I le uma, o le Mercedes e lua na sili ona lelei, faatasi ai ma Leclerc's Ferrari (lea e manaʻo e faʻagalo se Monaco GP faʻafuaseʻi) e tatau ona "loto" i le taimi sili lona tolu.

Le Circuit Gilles Villeneuve

O loʻo iai i Montreal, o le matagaluega o loʻo faia ai le Canadian GP e mafua lona igoa i le avetaʻavale Kanata ua maliu Gilles Villeneuve, ma o le tausaga nei ua faʻailogaina ai le 40th taimi na faia ai le Canadian GP i lenei matagaluega (mai le aofaʻi o lomiga e 50 o le Canadian GP. fa'amaoniga).

Fa'asoa i la matou nusipepa

E ova atu i le 4,361 kilomita, o le matagaluega a Kanata e lauiloa i le faʻafefiloi o elemene o se taʻaloga i le taulaga ma mea o se taʻavale tumau ma lona faʻatulagaina (faʻatasi ai ma le 13 curves) e taʻitaʻia ai 'au e fiafia i le laina saʻo saʻo e afaina ai le saoasaoa o le tulimanu.

Ae mo avetaavale sili ona manuia i le Canadian GP, e taʻitaʻia Schumacher ma manumalo e fitu, ma afai e manumalo Hamilton i le faaiuga o le vaiaso o le a tutusa ma le Siamani. O le au sili ona manuia i le Canadian Grand Prix o le McLaren ma le aofaʻi o 13 manumalo, sosoo ai ma Ferrari ma le 12.

O le a le mea e faamoemoeina?

Mai le amataga, o le Canadian GP e foliga "faʻatulagaina" e avea ma fusuaga i le va o Mercedes ma Ferrari ma le Red Bull matamata (mai se mamao). Ae peita'i, afai e fa'amautu fa'ai'uga o le ulua'i sauniga fa'ata'ita'i saoloto, o le mea moni atonu o le a tatou va'ava'ai atu i se isi tu'uga e pulea e Mercedes.

I le vaega o totoe o le pusa, e mafai e Haas ona faʻaaogaina le mea moni o loʻo faʻaaogaina se afi Ferrari e taumafai e "susulu" i Kanata. McLaren o le a taumafai e tumau le sili mai le "tele tolu" ma le Racing Point o loʻo taumafai e faʻaogaina le afi Mercedes e latalata atili ai i le au a Peretania.

Ae mo Renault, o loʻo faʻaauau pea le tatagi o faʻalavelave ma e leʻi oʻo mai iʻuga, ma e oʻo lava i le au Falani e iai se avetaʻavale na te iloa le tulaga e manumalo ai i Montreal (Daniel Ricciardo, na manumalo i lona manumalo muamua iina i le 2014). Toro Rosso, Alfa Romeo ma Williams ua faamoemoe e fusu le tasi i le isi e sola ese mai nofoaga e lua mulimuli.

O le Canadian GP ua fa'atulaga e amata i le 19:05 (taimi o Potukale tele) i le Aso Sa, ma fa'atulaga le agava'a mo le aoauli a taeao, i le 18:40 (taimi o Potukale autu).

Faitau atili