Ua fa'aeletise e Honda le vaega atoa se'ia o'o i le 2022, ae... o fea o iai le Civic Type R?

Anonim

I le Tokyo Salon, na faʻaalia ai e Honda se Jazz fou - faʻatasi ma le Electric Vision event, lea na faia i Amsterdam, Holani - o le lona fa o augatupulaga o le faʻataʻitaʻiga manuia lea, i Europa, o le a naʻo le faʻaogaina o afi afi.

Ole la'asaga aupito lata mai lea ile ta'iala ole fa'aeletise a le au gaosi oloa, o ana ulua'i fuafuaga na aofia ai le fa'aeletiseina o lona tulaga atoa i Europa, fa'atasi ai ma hybrids ma eletise, ile 2025.

Na latou mafaufau, i le taimi ua tuanaʻi, ona o lea ua faʻasalalau e Honda le faʻavavevaveina o lana Fuafuaga Faʻaeletise i ni nai tausaga. O lea la, i le 2022, tolu tausaga i luma atu o le faʻatulagaga, o le a faʻaogaina le eletise a Honda i Europa . O le saoasaoa o fuafuaga e tauamiotonuina e le sui peresitene o Honda Motor Europe, Tom Gardner:

“O le saoasaoa o suiga i tulafono faatonutonu, maketi ma tagata faatau i totonu o Europa ua faamaonia ai o le tulaga eletise o loʻo agai i luma vave iinei nai lo se isi lava mea i le lalolagi. I lena tulaga, e tatau ona tatou gaoioi ina ia mafai ona faʻafeiloaʻi nei luitau."

Tom Gardner, Sui Peresetene o Honda Motor Europe
Honda ma le 2019

Honda ma

O le fuafuaga o le faʻalauiloaina lea o ni faʻataʻitaʻiga eletise fou se ono i le isi 36 masina, lea ua uma ona aofia ai le Jazz ma le eletise fou, ma o nei mea e lua o loʻo faʻatinoina le matafaioi autu i le ausiaina o sini CO2 a Honda i Europa. O totoe o loʻo misi se isi eletise ma tolu hybrids.

Fa'asoa i la matou nusipepa

O fea o iai le Civic Type R?

Ina ua uma ona matou iloa nei fuafuaga, sa toetoe lava a tulai mai le masalosalo—ma o le Honda Civic Ituaiga R , o le ā le iʻuga o le a iai?

Honda Civic Ituaiga R

Matou te iloa le tele o le mamafa o loʻo i ai nei i luga o le au gaosi oloa e faʻaititia a latou faʻamalama, ma Honda e leai se eseesega - i le 2021 averesi CO2 e tatau ona pa'ū i le 95 g/km. Le usita'ia e a'afia ai sala tetele.

O masini e pei o le Honda Civic Type R, o se tasi o tupu o loʻo i ai nei o le vevela vevela, e ono lamatia lona ola i le lumanaʻi. Mata e mou atu?

Dejà vu…

E le o le taimi muamua lea ua tupu ai lenei mea. I le sefulu tausaga talu ai na manaʻo ai Honda e mulimuli i se ala fou, o le lelei - manatua Honda Insight? - toetoe lava fa'amama ese lona mamalu ua mavae e feso'ota'i ma fa'atinoga - Fuafua 1, VTEC, NSX, Ituaiga R...

Honda Civic Ituaiga R

Na matou vaʻaia muamua le S2000 faʻafeiloaʻi i le 2009 e aunoa ma se sui, ma o le Civic Type R (FN2, ata i luga) o le a mou atu i le 2011. Na o le pau lava le susulu o le faʻamoemoe o le alualu i luma (ma faʻalavelave) mo se sui o le NSX, lea. ua uma ona agai atu i le 2007.

O se mea sese - o loʻo tumau pea le faʻatinoga o se tasi o faʻailoga a Honda. Sa le tau faatali mo le tele o tausaga e vaai i le ala ua faasa'o. I le 2015 o le Civic Type R (FK2) o le a toe foʻi mai i manava mulimuli o le ola o le 9th tupulaga o le Civic.

I lena lava tausaga, na aliali mai ai se NSX fou, o se fefiloi o hydrocarbons ma electrons, e faʻaalia ai e le tatau ona e fulitua i le faʻatinoga e suʻe le sili atu le lelei ma faʻaitiitia le faʻaosoina.

Honda NSX

Pe fa'aauau pea le Civic Type R pe leai?

O le mea na tupu i le Eletise Vision i Amsterdam, lea na i ai Razão Automóvel e ala i Diogo, na matou maua ai se tali vave i lau fesili e uiga i le taunuuga o le Civic Type R, pe a mafaufau i le faʻateleina o le eletise ma le taua i luga o faʻamalama. E le mafai ona sau mai se punavai sili atu, le peresitene o le Honda Motor Europe brand, :

"Type R o le nofo."

Katsushi Inoue, Peresetene ma COO o Honda Motor Europe.

Toomaga… O le ituaiga R o se faailoga autu mo Honda, o lea o le a faʻaauau pea ona i ai…

Ioe, matou te le iloa pe o le a le Civic Type R i le lumanaʻi. O le a tumau pea le faamaoni i le afi afi i tausaga a sau o le isi sefulu tausaga pe o le a gauai atu i le eletise, pe o se vaega pe atoa?

Ua uma ona faʻamaonia le au faʻatauvaʻa o le Civic Type R, e pei o le isi CUPRA Leon, o lea o se faʻataʻitaʻiga talafeagai, ae e mautinoa, oi latou e nafa ma le faʻailoga o loʻo i ai e leʻi oʻo mai ma nisi faʻamatalaga.

E oo lava ia i matou, i le faʻaaogaina o Aperila 1st, faʻataʻitaʻiina ma le faʻaogaina o le eletise o le Civic Type R - le Honda Civic Type REV…

Po o le a lava le auala e te alu i ai, o le tala fiafia o le a iai se Honda Civic Type R i le lumanaʻi.

Faitau atili