Faʻafefea ona maua le toeitiiti 30 HP i le 2000 Dodge Viper GTS e aunoa ma le Suia o se vaega e tasi

Anonim

O le 1997 na matou iloa ai le Dodge Viper GTS, le coupe o le American "monster", lea na faʻapipiʻiina ai le lauiloa 8.0 l naturally aspirated V10 engine, lea e maua ai le 50 hp sili atu nai lo le uluai roadster, faʻamau i luga o se. "ga'o" 456 hp o le mana.

O lenei faʻataʻitaʻiga, mai le tausaga 2000, e 61,555 km i luga o le odometer ma o loʻo atoatoa atoatoa. Mata e 21 tausaga mulimuli ane, o loʻo i ai uma le 456 hp o le poloka 10-cylinder "V" mataʻutia?

Ina ia taliina lenei fesili, e leai se mea e sili atu nai lo le ave o le Viper GTS i le faletupe eletise.

Dodge Viper GTS

Ae i le faaopoopo atu i le suega o le faletupe, oi latou e nafa ma le YouTube channel Four Eyes na latou maua le avanoa e vaʻai ai pe i ai ni avanoa e faʻaleleia atili ai le faʻatinoga o le V10 tele, faʻaaogaina naʻo se komepiuta, suia lana faʻafanua - e ui ina matua, le Viper GTS. e lata mai nei e fa'ataga ai lenei ituaiga o togafiti, e o'o lava i le fausiaina i luga o le fa'agasologa o mea na faia i lenei vaega i le luasefulu tausaga talu ai.

O le laasaga muamua o lenei faʻamalositino o le iloa lea o le tele o le malosi na i ai ma o le taunuuga na matua lelei: 415 hp (410 hp) fuaina i uili. O lona uiga, i le amana'iaina o gau (e masani lava i le va o le 10% ma le 15%), o le 8.0 V10 e tatau ona fa'atauina le crankshaft se tau o le eletise e tusa ai ma le mea na fa'aalia e fou - e le leaga pe a fua i lona 21 tausaga.

Ae ui i lea, o lenei suʻega muamua na vave iloa ai se vaega e mafai ai ona faʻaleleia le faʻatinoga o le V10 ma maua ai le malosi. I se vaega o suiga, na maua ai o le paluga o le ea-suauʻu sa matua mauoa (o loʻo faʻauluina le sili atu le suauu nai lo le mea e manaʻomia), lea na mafua ai le malepelepe i le taʻavale.

O se faʻafanua fou o le afi faʻatonutonu afi, lea na faʻamalieina ai le faʻafefiloi o le ea-suauʻu i nei pulega, e leʻi umi ae faʻamautinoaina le faʻateleina o le malosi o le 8 hp i uili.

Dodge Viper GTS

O le isi laasaga o le faʻaleleia atili o le afi, faʻalauteleina, lea na mafai ai ona maua se isi 10 hp, lea e faʻaopoopoina ai se 10 hp faaopoopo, ausia e ala i se fetuunaiga fou o le fua faatatau o le ea-suauʻu.

I le aotelega, ina ua mavae le lima "tweaks" i le pulega faaeletonika o le afi, na mafai ona "amata" se isi 29 hp mai le tele 8.0 l V10 afi, lea na amata ona tuʻuina atu le 444 hp (ma le 655 Nm), fuaina i le uili, faasaga i le 415 hp (ma le 610 Nm) o le suega muamua, lea e fai ma sui o le 6.8% maua i le mana (ma 7.3% i torque).

I se isi faaupuga, 21 tausaga mulimuli ane, o lenei Dodge Viper GTS o loʻo faʻateleina le malosi ma le malosi nai lo le taimi na alu ese ai le fale gaosimea, ma o nei mea uma e aunoa ma le suia o se vaega e tasi - naʻo le fetuunai o "bits and bytes" e pulea ai - lea. o lo'o fa'aalia lelei le gafatia o lenei masini V10 tele ina ua fa'aalia.

O se faʻataʻitaʻiga laʻititi o auala na mafai ai ona faʻamaonia le maua, fuaina o le taimi faʻavavevave a le Viper i lona lua, i le va o le 30 mph ma le 80 mph, o lona uiga, i le va o le 48 km / h ma le 129 km / h - ioe, o le lona lua o le Viper o le. umi. A'o le'i fa'ata'ita'iina e le faletupe eletise o le taimi e 5.9s, ona pa'u lea i le 5.5s (to'ese le 0.4s) - o se eseesega tele...

Faitau atili