E mana'omia e le MEP le 30 km/h tapula'a ma leai se fa'apalepale mo le ava malosi

Anonim

O le Palemene a Europa ua fa'ato'a tu'uina atu le fa'atapula'aina o le saoasaoa o le 30 km/h i nofoaga e nonofo ai ma le to'atele o tagata ti'eti'e uila i totonu o le Iuni a Europa (EU), auala saogalemu ma leai se fa'apalepale mo le ta'avale i lalo o le malosi o le ava malosi.

I se lipoti na faamaonia - i le aso 6 o Oketopa - i se fono tele na faia i Strasbourg (Farani), ma 615 palota na lagolagoina ma na o le 24 tetee (sa i ai 48 abstentions), na tuʻuina atu e le MEPs fautuaga e faʻatatau i le faʻateleina o le saogalemu o auala i le EU ma ausia le sini o le leai o ni fa'alavelave fa'afuase'i i auala i avanoa lautele i le 2050.

"O le sini o le faʻaititia o le numera o maliu i le va o le 2010 ma le 2020 e leʻi ausia", o le tagi lea a le faʻapotopotoga a Europa, lea e tuʻuina atu ni faiga ina ia ese ai le taunuuga mo lenei faʻamoemoe o loʻo faʻamatalaina i le 2050.

Ta'avale

O le numera o tagata maliliu i luga o auala Europa ua faʻaititia i le 36% i le sefulu tausaga talu ai, i lalo ole 50% na faʻatulagaina e le EU. Na o Eleni (54%) na sili atu i le faʻamoemoe, sosoo ai ma Croatia (44%), Sepania (44%), Portugal (43%), Italia (42%) ma Slovenia (42%), e tusa ai ma faʻamaumauga na tuʻuina atu ia Aperila.

I le 2020, o auala sili ona saogalemu na faʻaauau pea ona avea ma Suetena (18 maliu i le miliona tagata nonofo), ae o Romania (85/miliona) na sili ona maualuga le numera o maliu i luga o auala. Ole averesi ole EU e 42/miliona ile 2020, fa'atasi ai ma Potukale i luga a'e ole averesi Europa, ma le 52/miliona.

30 km/h tapulaa saoasaoa

O se tasi o taulaiga autu e fesoʻotaʻi ma le saoasaoa tele i nofoaga e nonofo ai ma le maualuga o le aofaʻi o tagata tiʻetiʻe uila ma tagata savavali, o se mea, e tusa ai ma le lipoti, e "nafa ma" mo le tusa ma le 30% o faʻalavelave faʻafuaseʻi i auala.

O le mea lea, ma ia faʻaitiitia lenei pasene, ua talosagaina e le Palemene Europa le Komisi Europa e faia se fautuaga i le EU Sui Usufono e faʻaaoga tapulaa saogalemu mo ituaiga uma o auala, "e pei o le maualuga o le saoasaoa o le 30 km / h i nofoaga nofomau ma nofoaga e maualuga le numera o tagata tietie uila ma tagata savavali”.

fua o le ava malosi

E leai se faapalepale mo le ava malosi

O loʻo valaʻau foʻi MEP i le Komisi Europa e toe iloilo fautuaga ile maualuga ole maualuga ole ava malosi ile toto. O le fa'amoemoe ia aofia i totonu o fautuaga se "fa'avae e va'aia ai le leai o se fa'apalepale e fa'atatau i tapula'a mo le aveta'avale i lalo o le malosi o le ava malosi".

O lo'o fa'atatauina e tusa ma le 25% o le aofa'i o le aofa'i o tagata maliliu i fa'alavelave i luga o le alatele, e fa'atatau i le 'ava malosi.

taavale saogalemu

E manaʻomia foʻi e le Palemene Europa le faʻaofiina o se manaʻoga e faʻaauupegaina masini feaveaʻi ma mea faʻaeletoroni a avetaʻavale ma se "tulaga saogalemu avetaʻavale" e faʻaitiitia ai faʻalavelave aʻo ave taavale.

O loʻo tuʻuina atu foʻi e le Fono a Europa le tuʻuina atu e le Malo o Sui Usufono mo faʻamalosiaga lafoga ma o loʻo ofoina atu e le au inisiua tumaoti ni fuafuaga faʻapitoa tau inisiua mo le faʻatau ma le faʻaogaina o taʻavale e sili ona maualuga le saogalemu.

Faitau atili