Mazda RX-7: na'o le Vaega B e iai le afi Wankel

Anonim

O le tausaga lenei e faamanatu ai e le Wankel engine i Mazda le 50 tausaga ma tala e uiga i le toe foi mai o lenei ituaiga o afi i le ituaiga e sili atu le malosi nai lo se isi lava taimi. Seia oʻo i ai (toe) faʻamaoniga pe o le a matou maua se masini afi afi fou pe leai, matou te faʻaauau pea ona maua le aʻafiaga o le Wankel saga.

Mazda RX-7 Evo Vaega B

Ma o se tasi lenei o le lauiloa. O le 1985 Mazda RX-7 Evo Group B e le masani ai, mai le 1985, o le a fa'atau atu ia Setema 6th i Lonetona, e le RM Sotheby's. Ioe, o le Mazda Group B.

I le 1980s, o le avetaavale Siamani o Achim Warmbold sa i tua o le Mazda Rally Team Europe (MRTE) i Peleseuma. I le taimi muamua na taulaʻi a latou taumafaiga i le atinaʻeina o le Mazda 323 Group A, ae o lena poloketi na vave ona mulimulitaʻia e le Mazda RX-7 Group B sili atu ma le Wankel engine.

E le pei o sauʻai na aliaʻe mai i lenei vaega - taʻavale e fa uili, tua i le ogatotonu o le afi ma le supercharged - o le Mazda RX-7 na tumau pea le "malamalama". I lona faavae o le uluai augatupulaga o le taʻavale taʻavale (SA22C / FB), ma e pei o le gaosiga o le taʻavale sa tausia ai le uili tua, o le afi i luma ae le o se turbo i le vaai. E mamao ese mai faʻataʻitaʻiga pei ole Lancia Delta S4 poʻo le Ford RS200.

Mazda RX-7 Evo Vaega B

O le afi, le 13B lauiloa, sa tumau pea le fa'aosoina. Ina ia maua atili le paoa, e tatau ona alu i luga le pito maualuga o le taualuga. O le faʻataʻitaʻiga o le gaosiga o le 135 horsepower i le 6000 rpm na faʻateleina i le 300 i le 8500!

E ui i le leai o se turbo ma le malosi atoa, o le Mazda RX-7 Evo, e pei ona taʻua, na mafai ona maua le tulaga tolu i le Acropolis Rally (Greece) i le 1985. Sa na o le i ai i le lalolagi taʻaloga siamupini i le 1984. ma le 1985 ma o le mea moni e taʻu atu, o lenei poloketi e leʻi maua lava se lagolago tele mai le kamupani matua. Na fiafia le Mazda i le atinaʻeina o le 323 Vaega A - faʻauʻu afi faʻatasi ma le turbo ma le fa-uili taavale. Ma i le talafaasolopito, o se filifiliga poto.

MRTE 019, le Mazda RX-7 e leʻi mafai ona tauva

Vaega B o le a fa'ai'u i le 1986 ma fa'atasi ai, so'o se avanoa o atina'e fou mo le RX-7. Ona o tulafono o loʻo i ai nei, e manaʻomia le 200 iunite mo faʻatasi, ae naʻo le 20 e tatau ona fausia e Mazda, ona o le faʻailoga Iapani ua uma ona iai le tulaga faʻatasi i Vaega 1, 2 ma le 4. Mai le 20, e manatu e naʻo le fitu fa'ae'e atoatoa, ma o se tasi o nei mea na fa'aumatia i se fa'alavelave.

O le iunite mo le faʻatautuʻi o le MRTE 019 chassis, ma e le pei o isi RX-7 Evo, e leʻi taʻavale lenei. Ina ua maeʻa le Vaega B, sa tumau pea lenei iunite i Peleseuma, i le nofoaga o le MRTE. I le amataga o le 90's, na alu ai le MRTE 019 i Suiselani - e ala i le faʻaulufaleina aloaia o le Mazda -, faʻatasi ai ma isi taʻavale ma vaega o le RX-7.

Ina ua mavae ni nai tausaga na mou ese atu mai le vaaiga, ma avea ma se vaega o se aoina tumaoti, aʻo leʻi toe suia lima i lona tagata o loʻo iai nei. Faatasi ai ma le mulimuli, David Sutton, o le MRTE 019 na faia se faagasologa o le toe faʻaleleia o le malamalama, lea e ono masina, ina ia mautinoa o loʻo saʻo uma faʻamatalaga o le taʻavale ma e leʻi faʻaleagaina. O le i'uga o le Mazda RX-7 Evo i le tulaga ma i uluai fale gaosi oloa.

E tusa ai ma le RM Sotheby's, ua faʻamaonia e naʻo le pau lea o le Mazda RX-7 Evo Group B o loʻo iai ma masalo naʻo le pau lea o le Vaega B e leʻi faʻaaogaina.

Mazda RX-7 Evo Vaega B

Faitau atili