Chevrolet Laiti poloka V8. Fa'atemokalasi maso mama talu mai le 1955

Anonim

Na iu ina matou fiafia uma i se ituaiga o musika, ae mo penisini e mafai ona avea ma se filifiliga faigata pe a o lena lava musika e gaosia e afi o fausaga eseese.

E tasi le mea e mautinoa: o le Poloka Laiti V8 Ua 60 tausaga o pepese Chevy's ma o le a fa'aauau pea ona pepese, ma le ZZ6 aupito lata mai o le 'e'e fa'ate'a mulimuli, fa'afefeteina i se gafa umi.

Ae tatou te leʻi o atu i le amataga, e tatau ona matou tuʻuina atu ia te oe ni iloiloga, ina ia mafai ona e malamalama lelei i le ese'esega i le va o le V8 "Polo Tele" ma le V8 "Poloa Laiti" , poʻo le "Poloa Tele" ma le "Poka Laiti".

Chevrolet Small Block, talafaasolopito

Na fa'apefea ona fanau mai le Laiti Block ma o a ni eseesega?

Aʻo leʻi faʻaalia le uluai Laiti Block V8, i le 1955, o le V8 ofo a le tele o tagata faufale Amerika na faia e le Big Blocks. Matou te le manaʻo e faʻalautele tele, ae o le tele o eseesega e sili ona iloga: poloka tetele e sili atu faaletino nai lo poloka laiti e le gata i le maualuga ma le lautele, e le o lona uiga e sili atu le faʻaogaina, o le mea moni e mafai. ia tutusa le suiga ma poloka e lua.

O poloka tetele e umi atu ona fa'afeso'ota'i la'au, e fiafia i le taia o pistons, ma fa'atupuina ai le fa'asili, ae le mafai ona fa'asolo maualuga, ma o le mafiafia u'amea i le va o puipui pa'u e sili atu. I le isi itu, o ulu i le va o nei poloka e eseese fausaga, e le gata i tulimanu o valve ma i le cooling ma lubrication auala eseese. E pei o poloka lava ia, i le tulaga o le lubrication channels, i le faaopoopo atu i le tele, o poloka lava latou e iai foi itu eseese i le V-tatala ma i le tulimanu ma le va o le malosi / hydraulic impellers e faʻanofo ai le valve stems. e tu i le ulu.

Poloka Tele vs Poka Laiti
Eseesega i le va o le poloka tele ma le poloka laiti

Na iloa e inisinia Chevy o Big Blocks o loʻo faʻaagaga lo latou nofoaga mo taʻavale tetele ma o lea e manaʻomia ai le faia o se mea mama, ma le malosi tutusa, ae mafai ona gaosia le malosi sili atu i le maualuga maualuga, ma faʻapea ona fanau mai o le Small Block.

O le 1955 lea na fanau ai le Laiti Laiti muamua a Chevy, le 265 (faʻatatau i lona gafatia i inisi kupita), o se laʻititi 4.3 l V8 ma le mana mai le 162 hp i le 180 hp, faʻatasi ai ma le fausaga o le pushrod ma le OHV (vave i luga o le ulu). Sa fetaui lelei le suia o suiga tutusa ae i totonu o poloka e ono i totonu o le laina, lea e itiiti lava le taʻaloga ma e sili atu ona taulaʻi i le tamaoaiga o le suauu.

mulimuli i le poloka 283 4.6 l, o le V8 lenei o le a nafa ma le faʻamalosia o le vein taʻaloga a Chevy, ma o le muamua e faʻapipiʻi-faʻapipiʻi se faiga tui faʻainisinia Rochester - o lenei faiga fou na ausia le 1 hp i le inisi kupita.

Le talatuu 327 o se evolusione o le Laiti Block 265 ua leva ona taʻutaʻua. O lenei 5.3 l V8 o le a faia le talafaasolopito i lona L-84 fesuiaiga, lea o le a oʻo mai e faʻaauupegaina le Corvette C2 Stingray. O le toe faʻafouina o le tui faʻainisinia e Rochester, o le a taʻitaʻia ai le L-84 poloka i le aitalafu 1,146 hp i le kupita inisi, o se faamaumauga naʻo le malepelepe i le 2001 ma le 3rd tupulaga o le LS6.

tamai poloka v8 corvette

Tatou te pasi atu foi i le talafatu Poloka Laiti 302 , o lenei 5.0 l V8 o le a faʻailogaina se augatupulaga, ona o aʻa o lona mamanu e sau saʻo mai le faʻatapulaʻaina o le tauvaga Trans Am, e le SCCA (Sports Car Club of America), lea e le faʻatagaina poloka e sili atu nai lo le 305 kupita inisi. I le vaitau auro o lenei tauvaga, o le tauvaga i le va o le Camaro Z / 28 ma le Mustang Boss 302 na finauina i lea taimi ma lea itu ma i le saʻo, o le 290 hp lea na fai mai le toʻatele e latalata tele i le 350, o le fiafiaga o o pailate i luga o le 1969 Camaro Z/28.

Ole fa'alavelave ole suau'u ma le aga'i i luma o tekonolosi e fai ma fofo

I le 70s, o le faʻafitauli o le suauʻu ma le vaitau o le Smog (faʻaleagaina o le ea e mafua mai i le faʻaosoina o taavale, e faʻaalia i se puao e aofia ai kasa faʻaleagaina), na ono fasiotia ai le Chevy's Small Block, ae e le o le tulaga lena. O inisinia Chevrolet na tu'uina atu i ai le galuega Herculean o le mauaina o le 5.7-lita 350 poloka, le LT1, e mafai ona ausia tulaga fa'alesiosiomaga a'o maua le tele o le mana'o. Ae o lona 360 hp na susulu. Ae ui i lea, faatasi ai ma le maliu o Muscle Cars, o le maso mama Amerika o le a oʻo i se sefulu tausaga pogisa o malosiaga, faʻaalia i le L-82. O lenei Laiti Block 350 ua na'o le 200 hp, ua avea ai le Corvette ma ta'avale ma fa'amanuiaga tauagafau.

Ua suia taimi ma ua fa'ainisinia, o le taimi lena o le Poloka Laiti 350 L-98 . ole tui faaeletonika o le a mafai ai ona toe maua nisi o faatinoga na leiloa e le Corvette ma Camaro i le vaitaimi o le Smog. O le malosi e le o se mea manaia, na o le va o le 15 ma le 50 hp na maua, ae na sili atu mo le Corvette e sili atu i le 240 km / h i le 1985.

Faatasi ai ma le Falegaosi Laiti Blocks, o le GM Performance division e masani ona ofoina atu fofo mo galuega eseese e manaʻomia e le GM Fan. O LE ZZ4 , ona o le lona 4 o le tupulaga o le maualuga o faatinoga Laiti Block 350, o le a avea ma tulaga o le faatufugaga i le 1996 mo lenei fagogo 5.7 l displacement mo Chevrolet.

2013 chevrolet fa'atinoga zz4 350

Le isi mataupu: le LS

Ole gafa ole Chevrolet ole LS-generation Small Blocks na amata ile 1997. Masalo ua e fa'alogo ia i latou, pe o latou fa'atinoga, taugofie, po'o le fa'afaigofie ona fai fa'afesuia'i ona o latou fua fa'atatau. Mai le faʻatusa 5.7 l LS1 / LS6 i le lapoa 7.0 l LS7, o poloka LS ua faʻailogaina e faʻavavau se augatupulaga e naunau mo le mana, faʻamaoni ma le faʻaogaina lelei, i se tau maualalo nai lo le tauvaga.

2013 chevrolet fa'atinoga ls7

Mo fanatics o le mana o le aoga tuai, GM Performance ofo pea, i le mythical cylinder capacity of 7.4 l, le LSX-R 454 block. I le 1970 o le mythical 454 LS6 o se V8 Big Block lea na faʻapipiʻiina le Chevelle SS, ma le mana o 450. hp. I aso nei e mafai ona maua mai i se N/A (naturally aspirated) auala mai le LSX-R sili atu i le 600 hp.

ZZ6, aupito lata mai

Na matou fa'auma le ta'amilosaga i Chevrolet's Small Blocks ma le afi fou na sau mai le GM Performance, le ZZ6 fou . O le mea moni, o loʻo faʻaauau pea le masani i lenei 5.7 l V8 Small Block, ma e faʻamanatuina nei 60 tausaga, o lenei ZZ6 o loʻo faʻaopoopoina i le avea ma 5.7 l sili ona malosi - 405 hp ma 549 Nm na maua mai i se faʻaupuina o le quad body carb - lenei 100% analog mana faʻalagolago i faʻapitoa LS V8 ulu. O le faʻamoemoe o le faʻateleina o le saoasaoa o le tafe o le ea, faʻatasi ai ma se camshaft sili atu le malosi ae faʻaaloalo i le pushrod-type camshaft, se seti o valve toe faʻaleleia, faʻapipiʻi faʻamalosi ma pistons i le alumini ma le maualuga o le silicon content.

2015 chevrolet fa'atinoga zz6 tk

E ui lava o le a tu'uina atu e le tupulaga LS le LT, e ala i le inisinia fa'apenei matou te moomoo maimau pe ana toe 60 tausaga o Laiti Blocks V8 lea na manumalo ai Chevrolet ia i matou. "A'oga Tuai" po'o le taimi nei, OLA UMI I V8.

Chevy 302

Chevy Small Block 302

Faitau atili