O loʻo faʻamoemoe Kia EV9 ma faʻamaonia o le a 100% eletise i Europa i le 2035

Anonim

Fa'atoa fa'ailoa mai e Kia se fuafuaga fa'atauva'a ina ia avea le carbon neutral i le 2045 ma fa'amaonia e o'o atu i le 2035 o le a lafoa'ia afi afi i Europa i le 100% eletise.

Na faailoa mai foi e le kamupani gaosi oloa a Korea i Saute e faapea o loo fuafua e toe iloilo lana vaega o oloa ma faiga uma o gaosiga ina ia avea ma "tuuina atu fofo gafataulimaina".

Ae o se tasi o laasaga muamua a Kia agai i le faʻaauau e oʻo lava i le folafolaga o le carbon neutrality i le 2045, lea e manaʻomia ai le tele o suiga i vaega uma o galuega, e pei o le gaosiga, sapalai filifili ma logistics.

I le 2045, ua faʻamautinoa e Kia o le maualuga o le carbon emission o le a 97% maualalo nai lo na faʻamauina e le kamupani i le 2019, o se numera e faʻaalia manino ai le aʻafiaga o lenei fua.

Ae o le folafolaga pito sili ona taua na sau mai lenei faʻamatalaga numera e oʻo lava i le faʻalauiloaina o se fuafuaga e ausia ai le "faʻaogaina atoa o le eletise i maketi autu i le 2040", o se mea o le a ausia i le lima tausaga talu ai, i le 2035, i Europa, lea o le ai ai Kia. se vaega e leai ni afi afi.

EV9 o le "alii" o loʻo mulimuli mai

E pei ona e faʻamoemoeina, o le EV faʻataʻitaʻiga aiga - lea o loʻo faʻaalia nei le EV6 - o le a sili atu ona lauiloa ma faʻalauteleina i oloa fou, e aofia ai le EV9, lea ua leva ona faʻamoemoeina e Kia i ata faʻataʻitaʻi.

Kia Ev9

Fausia i luga o le E-GMP modular platform, tutusa ma le faavae mo le EV6 ma le Hyundai IONIQ 5, o le EV9 folafola atu o le a sili ona tele o le 100% eletise Kia, o se peti mo le vaega SUV, e pei ona mafai ona tatou vaaia i nei. ata muamua o le prototype.

Faatasi ai ma se talaaga e faamanatu vave mai ia i tatou le "American" Kia Telluride - le manumalo o le Taʻavale a le Lalolagi o le Tausaga 2020 -, pei o lenei, o le EV9 o le a avea ma SUV atoa ma laina e tolu o nofoa.

Kia Ev9

O lona faʻaaliga mulimuli o le a faia i le vaiaso a sau i le Los Angeles Motor Show, o loʻo avea pea ma faʻataʻitaʻiga, atonu o se faʻailoga, e pei o le Telluride (le tele SUV o le South Korean brand), o le ai ai lona taunuuga, sili atu i mea uma. , le maketi a Amerika i Matu, pe a oʻo mai le gaosiga o le gaosiga (faʻatulagaina mo 2023/24).

Faitau atili