Aloaia. Ford Electric o le a liliu i MEB, le faavae tutusa e pei o le Volkswagen ID.3

Anonim

O le mea na amataina o se faiga faapaaga mo le atinaʻeina o taavale faʻatau ma pikiapu i le va o Ford ma Volkswagen, ua faʻalauteleina nei i le atinaʻeina o taavale eletise ma faʻapea foʻi ma le faʻafaigaluegaina i Argo AI, o se kamupani e atiaʻe faiga mo tulaga maualuga tutoʻatasi. avetaavale 4.

Fa'amaonia e le itiiti ifo ma le tasi le fa'ata'ita'iga eletise ma le fa'ailoga oval, ma isi o lo'o talanoaina. O le faʻataʻitaʻiga fou o le a maua mai i le MEB, Volkswagen's component matrix e tuʻufaʻatasia mo taʻavale eletise, o lona tupuaga muamua o le ID.3, o le a faʻaalia i le Frankfurt Motor Show i le amataga o Setema.

O le sini a Ford o le faʻatau atu 600,000 iunite o lana taavale eletise fou mo le ono tausaga, amata ile 2023 — O le a atia'e lea i le Ford's development centre i Köln-Merkenich, Siamani, ma Volkswagen o lo'o tu'uina atu vaega ma vaega ole MEB (Modular Electric Toolkit).

Herbert Diess, Pule Sili o Volkswagen; Jim Hackett, Ford CEO ma Peresitene
Herbert Diess, Volkswagen CEO, ma Jim Hackett, Ford CEO ma Peresitene

O le gaosiga o le faʻataʻitaʻiga fou o le a iai foʻi i Europa, faʻatasi ai ma le Ford o loʻo taʻua, e ala ia Joe Hinrichs, lona peresitene mo le vaega o taavale, le manaʻoga e toe faʻafoʻi se tasi o ana fale gaosimea. O le maliliega na sainia ma Volkswagen ua na o le tasi le isi vaega o se tupe teufaafaigaluega e sili atu i le 10.2 piliona euros a Ford i taavale eletise i le lalolagi atoa.

MEB

O le atinaʻeina o le fausaga o le MEB ma vaega na amataina e Volkswagen i le 2016, lea e fetaui ma se tupe teufaafaigaluega e sili atu i le ono piliona piliona. MEB o le a avea ma "ivi tua" o le lumanaʻi eletise a le vaega Siamani, ma 15 miliona iunite o loʻo faʻamoemoe e gaosia i le isi sefulu tausaga, tufatufaina e Volkswagen, Audi, SEAT ma Skoda.

O lea ua avea ai Ford ma kamupani muamua e laiseneina MEB. Na faʻaalia muamua e le faufale Siamani o le a avanoa e laiseneina le MEB i isi faufale, o se laasaga faʻavae e faʻamautinoa ai le tele ma le tamaoaiga o fua e maua ai le tupe faʻafaigaluega, o se mea ua matua faigata tele mo le alamanuia, pe a le mafai, i o lenei laasaga o le suiga i le eletise.

Argo AI

O le kamupani fa'apitoa i le atina'eina o le Laasaga 4 tuto'atasi faiga ta'avale ua fa'ato'a avea ma se tasi o mea sili ona taua i le lalolagi, ina ua mae'a le fa'asalalauga a Ford ma Volkswagen, tagata gaosi oloa o le a galulue fa'atasi, e ui lava i le avanoa tatala i isi.

Jim Hackett, Pule Sili ma Peresitene o Ford; Bryan Salesky, Pule Sili o Argo AI, ma Herbert Diess, Pule Sili o Volkswagen.
Jim Hackett, Pule Sili ma Peresitene o Ford; Bryan Salesky, Pule Sili o Argo AI, ma Herbert Diess, Pule Sili o Volkswagen.

Volkswagen o le a teufaafaigaluega € 2.3 piliona, e tusa ma le € 1 piliona i tupe tuusao ma le vaega o totoe e sau mai le tuufaatasia o lana lava Autonomous Intelligent Driving (AID) kamupani ma le sili atu nai lo le 200 tagata faigaluega. Tupe faʻafaigaluega e mulimuli i le faʻasalalau muamua e Ford o le tasi piliona piliona - o le tau o Argo AI ua sili atu nei i le ono piliona piliona.

O le maliliega i le va o Ford ma Volkswagen o le a avea ai i latou ma tagata tutusa o le Argo AI - na faavaeina e tagata faigaluega muamua o Uber Technologies ma Waymo - ma o le a avea uma i laua ma kamupani autu e teu tupe o loʻo umia se vaega tele.

Fa'asoa i la matou nusipepa

O le a avea le AID ma ofisa autu fou a Europa a Argo AI, e faavae i Munich, Siamani. Faatasi ai ma lenei tuʻufaʻatasiga, o le numera o tagata faigaluega Argo AI o le a faʻatupulaia mai le 500 i le sili atu i le 700 i le lalolagi atoa.

Faitau atili