LF-Z Electrified o le va'aiga a Lexus mo lona (sili atu) fa'aeletise i le lumana'i

Anonim

O LE Lexus LF-Z eletise ose fa'aaliga ta'avale e uiga i mea e fa'amoemoeina mai le fa'ailoga i le lumana'i. Ma e pei ona taʻu mai e lona igoa, o se lumanaʻi o le a (foi) faʻateleina le eletise, o lea e le o se mea e ofo ai le faʻapea foi o lenei taʻavale.

Lexus e le o se mea fou i taavale eletise, talu ai sa avea ma se tasi o paionia ma le faʻalauiloaina o tekonolosi faʻapipiʻi. Talu mai lona faʻasalalauga muamua, le RX 400h, ua faʻatau atu pe tusa ma le lua miliona taʻavale eletise. Ole fa'amoemoe ole taimi nei e le gata ina fa'atumauina le peti i luga o tekinolosi fa'atosina, ae ia fa'amalosia fo'i ile plug-in hybrids ma fai se fa'amautu i luga ole 100% eletise.

E oʻo atu i le 2025, Lexus o le a faʻalauiloaina le 20 faʻataʻitaʻiga, fou ma faʻafouina, ma sili atu ma le afa o le 100% eletise, hybrid poʻo plug-in hybrid. Ma o le tele o tekinolosi o loʻo aofia i le LF-Z Electrified o le a faʻaalia i nei faʻataʻitaʻiga.

Lexus LF-Z eletise

tulaga fa'apitoa

O le LF-Z Electrified e faʻavae i luga o se tulaga e leʻi tupu muamua na fuafuaina mo taavale eletise, e ese mai le UX 300e, o lona (i le taimi nei) naʻo le 100% faʻataʻitaʻiga eletise i luga o le faʻatau, o le taunuuga lea o se fetuunaiga o se faʻavae ua fuafuaina mo taʻavale ma afi afi.

O le faʻaogaina o lenei faʻavae tuʻufaʻatasia e fesoasoani e faʻamaonia ai le tele o lenei eletise eletise faʻatasi ma se ata faʻamanatuina o se coupé, faʻatasi ai ma pupuni pupuu, faʻamaonia atili e uili tetele.

E le o se taavale laitiiti. O le umi, lautele ma le maualuga o le 4.88 m, 1.96 m ma le 1.60 mita, ae o le wheelbase o se matua limafoai 2.95 m. I se isi faaupuga, e tatau foi i le Lexus LF-Z Electrified ma sili atu ona faʻamoemoe saʻo i se faʻataʻitaʻiga gaosiga i le lumanaʻi, o le a sili atu le maualuga i luga atu o le UX 300e.

Lexus LF-Z eletise

O le LF-Z Electrified aesthetic e tupu mai i le mea o loʻo tatou vaʻaia i le taimi nei i le faʻailoga, faʻatumauina se faʻatagata faʻaalia. O mea taua e aofia ai le toe faʻaliliuina o le "Spindle" grille, lea o loʻo faʻatumauina lona tulaga aloaia, ae o le taimi nei ua toetoe lava ufiufi ma i le lanu o le tino, faʻaalia ai le natura eletise o le taʻavale.

E mafai fo'i ona tatou va'ai i vaega va'ai vaapiapi, i luma ma tua, fa'atasi ai ma tua e fai se laina fa'alava i luga o le lautele atoa e aofia ai ni vaega tu'usa'o laiti. I luga o lenei pa moli e mafai ona tatou vaʻaia le logo Lexus fou, ma mataitusi fou. Faʻailoga foi mo le "fin" i luga o le taualuga e tuʻufaʻatasia se moli faaopoopo.

Lexus LF-Z eletise

"Tazuna"

Afai i fafo o le Lexus LF-Z Electrified o loʻo faʻaalia ai elemene faʻamalosi ma faʻaalia, laina ma foliga, o totonu, i le isi itu, e sili atu ona laʻititi, tatala ma fausaga. O le igoa e taʻua o le Tazuna cockpit, o se manatu e maua ai musumusuga mai le va o le solofanua ma le tiʻetiʻe - o fea na tatou faʻalogo ai i lenei mea? - faʻatulafonoina e ala i le i ai o se uili "ogatotonu", tutusa ma mea na matou vaʻaia i le faʻafouina Tesla Model S ma le Model X.

Lexus LF-Z eletise

Afai i luga o le solofanua o loʻo tuʻuina atu e le pule, i lenei manatu latou te toe faʻamatalaina e le "faʻamaopoopo vavalalata o ki i luga o le uili uili ma se faʻaaliga ulu (faʻatasi ai ma le moni faʻateleina), lea e mafai ai e le avetaavale ona maua galuega a le taavale. ma faʻamatalaga. malamalama, e aunoa ma le suia o lau laina o le vaʻai, faʻaauau lou mafaufau i luga o le auala.

O totonu o le isi Lexus, fai mai le faʻailoga, e tatau ona aʻafia i lenei mea mai le LF-Z Electrified, aemaise lava pe a faʻatatau i le faʻatulagaina o elemene eseese: faʻamatalaga faʻamatalaga (faʻaaliga ulu, meafaifaʻaili meafaigaluega ma multimedia touchscreen) faʻapitoa. i totonu o se tasi module ma avetaʻavale faiga pulea faʻapotopoto faʻataʻamilo i le uili. Manatua foi le faʻaaogaina o le atamai faʻapitoa e avea o se ituaiga o fegalegaleaiga ma le taʻavale o le a "aʻoaʻo" mai a tatou amioga ma mea e fiafia i ai, faʻaliliuina i fautuaga aoga i le lumanaʻi.

Lexus LF-Z eletise

600 kilomita o le tutoatasi

E ui lava o se taʻavale faʻataʻitaʻiga, o le tele o ona uiga faʻapitoa na faʻaalia, e faʻatatau i lona filifili ata ma le maa.

O le mea mulimuli o loʻo tuʻuina i le va o axles, i luga o le fola o le faʻavae, ma e iai le malosi o le 90 kWh, lea e tatau ona faʻamaonia ai le eletise eletise o le 600 km i le taamilosaga WLTP. Ole auala malulu ole vai ma e mafai ona tatou molia ile malosi ole 150 kW. O le maa o le faʻamaoniga autu foi lea mo le 2100 kg na faʻasalalau mo lenei manatu.

Lexus LF-Z eletise

O le faʻaaliga faʻaalia o se faʻailoga foi. O le 100 km / h e ausia i le na o le 3.0s ma oʻo atu i le 200 km / h o le saoasaoa maualuga (faʻatapulaʻa faaeletonika), faʻaaloaloga a se afi eletise tasi faʻapipiʻi i luga o le axle tua ma le 544 hp o le mana (400 kW) ma le 700 Nm.

Ina ia sili atu le tuʻuina atu o le malosi uma i le eleele, o le Lexus LF-Z Electrified ua faʻapipiʻiina i le DIRECT4, o le faʻaogaina o le faʻaogaina o le taʻavale e sili ona fetuutuunai: e faʻatagaina le taʻavale i tua, uili luma poʻo le taʻavale uma, fetuutuunai i soo se manaoga.

Lexus LF-Z eletise

O le isi itu e fa'amamafaina o lona ta'avale, o le ituaiga uaea, o lona uiga, e aunoa ma se feso'ota'iga fa'ainisinia i le va o le uili ma le uili fa'ata. E ui lava i mea lelei uma na faʻasalalau e Lexus e pei o le faʻateleina o le saʻo ma le faʻamamaina o vibrations e le manaʻomia, e tumau pea masalosaloga e uiga i le "lagona" o le taʻavale poʻo lona mafai ona logoina le avetaʻavale - o se tasi o faaletonu o se faiga faʻapena tutusa na faʻaaogaina e Infiniti i le Q50. E fa'aogaina ea e Lexus lenei tekonolosi i se tasi o ana fa'ata'ita'iga i le lumana'i?

Faitau atili