Vision FK ma sili atu nai lo le 680 hp fa'aalia hydrogen le lumana'i i Hyundai

Anonim

Ina ua uma ona faalauiloa mai le 2035 o le a na o le 100% o taavale eletise e faatau atu i Europa, Hyundai faatoa aloaia lona manao e faalauiloaina le hydrogen i le 2040 ma amata ai le tele o gaosiga o taavale afi eletise, le mea ua taʻua o le FCEV.

E talitonu Hyundai o le tau o le FCEV o le a tutusa ma le eletise eletise (BEV) i le 2030 ma e manaʻo e taʻitaʻia lenei mea leaga - e faʻavae i luga o le hydrogen - i le vaega o taavale pasese ma se taʻavale taʻavale fou, faʻamoemoe e. Vaaiga FK , le faʻataʻitaʻiga o loʻo faʻaalia ai lenei tusiga.

O le Vision FK, o se tasi o faʻataʻitaʻiga o le taʻiala hydrogen a le South Korean brand, o loʻo tuʻufaʻatasia se suauʻu suauu ma se eletise eletise na atiaʻe e Rimac - o se kamupani Croatian lea o loʻo umia ai e le Hyundai Motor Group le 12% o sea - e naʻo le malosi. le axle tua.

hyundai vision fk

Afai e faʻamaonia lenei faʻatulagaga i se taavale gaosiga i le lumanaʻi, o le taimi muamua lea e faʻaaogaina ai lenei fofo faʻafefe.

Ma o le tuʻuina atu o le tele o le "tino" i lenei talosaga e leʻi tupu muamua, o numera na faʻasalalauina mo lenei faʻataʻitaʻiga e sili ona manaia: sili atu i le 680 hp o le mana, sili atu i le 600 km o le tutoʻatasi ma le saoasaoa mai le 0 i le 100 km / h i lalo ole 4 . 0s.

E taua foi le manatua o Hyundai ua uma ona fautua mai i le lumanaʻi o nisi o faʻataʻitaʻiga o le vaega "N" o le a faʻaaogaina masini suauu ma o lenei Vision FK e foliga mai o se isi faʻamatalaga o le a tupu lenei mea, e foliga mai i se fofo faʻafefiloi. e pei o le mea o loʻo i le pito i lalo o lenei faʻataʻitaʻiga: suauu suauu ma maa.

hyundai hydrogen
Ta'aloga ua uma ona fa'atalitali i ai se fa'atagata.

E tusa ai ma le tala a Albert Biermann, o le "pule" o le "N" vaega o Hyundai, o le Vision FK o se ituaiga o "suʻesuʻe taʻavale", e tusa lava pe o lenei faʻataʻitaʻiga o le a le maua se faʻataʻitaʻiga faʻatusa tutusa, e mautinoa lava e tuʻuina atu le tele o fofo ma manatu mo faʻataʻitaʻiga i le lumanaʻi mai le kamupani gaosi Korea i Saute.

Ae ui i lea, e leʻi faʻaalia e Hyundai soʻo se faʻatusatusaga mo le gaosiga o le Vision FK, e oʻo lava i le oʻo mai o lenei fofo faʻafefiloi i isi faʻataʻitaʻiga o le ituaiga. Ae o le mafaufauina talu ai nei o se faʻataʻitaʻiga o le IONIQ 5 N na "puʻeina" i suʻega, o loʻo i ai tala e mafai ona latalata atu lenei fofo i le mea moni nai lo le mea e te mafaufau i ai.

HYUNDA NEXO PORTUGAL TAGATA FA'ATA'IGA SU'ESU'EGA
Hyundai Nexus

Faʻamaonia foi o fuafuaga mo se faʻafouga sili ona taua i le 2023 o le Nexus, lea na maua e Guilherme Costa le avanoa e faʻatautaia ai. O le Nexus e fa'alagolago i le gaosiga lona lua a le Hyundai fa'atekonolosi suau'u, ina ua mae'a le ulua'i augatupulaga na fa'aalia i le 2013 ma le ix35.

O lea ua mulimuli mai i le lona tolu o suiga o lenei tekinolosi, lea o le a taunuu i le lua malosiaga: 100 kW (136 hp) ma le 200 kW (272 hp), o le muamua o loo folafola mai e 30% laʻititi nai lo le faiga o loʻo i ai nei e Hyundai ma ua fuafuaina. mo le faʻaaogaina i le tele o taʻavale, o le sili ona malosi o le ai ai se faʻaoga faʻapitoa i taavale faʻapisinisi.

Hyundai drone taavale toso

O le iʻuga, ua faʻamaonia e Hyundai o ana taʻavale faʻatau uma mai le 2028 agai i luga o le ai ai se faʻaogaina o le suauu, e le o se mea e ofo ai.

"O lana" XCIENT Fuel Cell ua uma ona faʻaaogaina i Suiselani (e taunuʻu i isi atunuu Europa i le 2022) ma o le loli muamua lea i le lalolagi na gaosia tele.

Hyundai Hydrogen Galu

Ae o le Hyundai ua i ai isi poloketi i le paipa ma le manatu e faʻaaogaina le hydrogen e avea ma puna malosi autu mo le vaega o taavale faʻatau. O le Trailer Drone prototype ua leva ona faʻamoemoeina nei faʻamoemoega, talu ai o se faiga felauaiga tutoʻatasi - faʻamalosia e le hydrogen - ma le lautele e sili atu i le 1000 km.

E oo atu i le 2040, e talitonu Hyundai o le hydrogen o le a le gata ina faʻaaogaina i fofo feʻaveaʻi, ae faʻapea foʻi ma se puna malosi mo isi pisinisi ma vaega.

Hyundai hydrogen galu

Faitau atili